Пчелари ще се запознаят с нови техники и технологии в сектора « Pchelari.com – Българският пчеларски портал

Пчелари ще се запознаят с нови техники и технологии в сектора

16.04.2013

На 17 април ще се проведе семинар на тема “Нови техники и технологии в пчеларството” Семинар на тема “Нови техники и технологии в пчеларството” ще се проведе в Шумен, съобщават от Националната служба за съвети в земеделието.

Информационното събитие ще е на 17 април от 10.00 часа в хотел “Замъка”.

По време на семинара проф. дсн Петър Ненчев от катедра “Животновъдство – непреживни и други животни” на Тракийски университет ще запознае фермерите с новите техники и технологии в пчеларството, както и с добрите земеделски практики в сектора.

Експерите от териториалния областен офис на Националната служба за съвети в земеделието – Геновева Генчева и Галина Маринова, ще представят пред пчеларите възможностите за субсидиране по различни национални програми и по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР).

Семинарът се организира съвместно от офиса на Националната служба за съвети в земеделието в Шумен и Тракийския университет в Стара Загора.

Събитието ще се проведе само седмица след като пчеларите от Шумен и региона излязоха на протест пред сградата на Областна управа – Шумен с искане за пълна забрана на използването на трите широко използвани пестицида, свързани с причиняването на смъртта на пчелите.

Днес протест на пчелари ще има и в Търговище, а на 22-ри април ще се организира национален протест на пчеларите в София.

fermer.bg

16 Apr, 2013 | Категория: Новини | Коментари: няма

Напиши коментар

Трябва да сте влезли в акаунта си за да пишете коментари