Здравейте.Не знам дали е тук мястото на тази тема но ако е нужно да бъде изместена.
Та искам да попитам някой дали е ползвал майки закупени от АМИГОС.
Преглед за печат
Здравейте.Не знам дали е тук мястото на тази тема но ако е нужно да бъде изместена.
Та искам да попитам някой дали е ползвал майки закупени от АМИГОС.
Здравейте колеги.Аз имам подобен въпрос и за да не пускам нова тема ще го напиша тук.Срещнах една обява за продажба на майки и искам да попитам дали някой е купувал от там,защото тази година вече два пъти изгорях с некачествени майки от други "производители" и да не се опаря пак.Обявата е от София - 0882 422 905 а E-mail: beekeepers@abv.bg .Ако някои е вземал от там ще съм му благодарен да сподели мнение.
здравей те искам да кажа че тия майки на Павлови са супер обиколи съм доста но неговите са добри
Някой купувал ли е майки от Неделчо Димитров, лицензиран майкопроизводител от Кърджали
Благодаря за бързия отговор.На сайта му пише, че има налични резервни майки и затова реших да попитам дали някой е работил с тях.А тази година са засеяли много рапица и такава майка никак няма да е излишна.
Миналата година си взех от него 2 майки.Много доволен останах.
По куриер ли получи майките? Каква е процедурата?
Мен най ме притеснява изпращането на майки и отводки с куриер, да не ги прегреят...
Обаждаш се на човека по телефона,и стига да има в наличност ти ги изпраща по Еконт .Ако днес ти изпрати майките утре в 9 сутринта са в месният офис (така бе с мен,а си помисли какво е разстоянието от Кърджали до Лом) За прегряване не би трябвало да имаш проблем.Аз миналата година от 10 тина майки изпратени от всички краища на България не съм имал проблем с нито една.
Преди някоко години ми се случи нещо нормално за у нас- поръчах си много майки есента, но получих само 3 адресирани за Бургас, а моите бяха сбъркани и прекараха в "Еконт"- Бургас цели няколко дни там, защото бяха се случили все празници- нещо от рода- 6, 7, 8, 9 септември и макар, че ми беше обещано да се изтеглят тези майките и подменят, си ги получих същите- гладни и жадни и вталени. Май не изкара нито една зимата и оттогава разбрах, че разтоянието от Кържали до Лом, например хич не е малко но пчелата- майка ако ходи "пеш" по бързо ще стигне! Дано наистина нещата са се подобрили, ама нада-ли! Но варианта с "Еконт" или другите скъпи спедиторски фирми си е май единствено възможен и достъпен начин на доставка на такава жива стока.
Малко в страни от зададения въпрос, но искам да попитам, защо не се опитате да си произведете сами майки. Не се заблуждавайте, че майкопроизводителите правят кой знае каква селекция и то във време, в което парите движат света. Повярвайте ми, тогава ще изпитате удоволетворение от това, че се занимавете с пчеларство. Някъде бях чел следното мнение "производството на майки е висшия пилотаж в пчеларството"
В братска Сърбия всеки втори пчелар е със инструментално осеменяване.
В България, отглеждането на майки е "висш пилотаж" и затова само определени пчелари имат право да го практикуват.
Ако продължаваме да вървим назад може и отглеждането на пчели в разборни кошери да бъде отново привилегия само на "попа, кмета и даскала" в селото.
Имате ли представа, колко струва един апарат за инструментално осеменяване? Няма кой знае какви механични възли и се надявам да не е някаква безумна цена.
Опа. Това е много сериозна цена за тази не толкова сложна "машинка". Сега пак разглеждах разни сайтове и не можах да попадна на такъв с цена но видях че са измислили как да избегнат използването на микроскоп. Използват камера с близък фокус която предава на дисплей или направо на таблет, лаптоп и т.н. Би трябвало без микроскоп цената да е паднала значително. Бих се радвал ако някой все пак открие линк с цена.
http://www.alibaba.com/product-detai...100010081.html
И аз знам че обурудването е скъпо и затова съм изненадан от това което казва скутелатор. Освен това като съм гледал е прецизна работа, не е за всеки.
ШШШШ, недей стряска хората.
Най-скъпия, този на Шлай е 3 000 евро със всичките му салтнати ( пълен комплект - купуваш и започваш)
http://www.besamungsgeraet.de/__en/
Този на Суиенти пак пълен комплект - 2 000 евро
http://www.swienty.com/shop/vare.asp...&vareid=113700
Сега като видях сайта - малко е поскъпнал - 2 400 евро.
Същия апарат може да се купи и от Анел (Гърция), може би за малко по-ниска цена.
Този на Латшау - 1 135 $. Стереоскопи пък се продават навсякъде и са евтини - за 400 $ са със екстра качество.
http://latshawapiaries.com/index.php...haw-instrument
Мисля че има момче от България, което ги внася. Апарата е доста по-различен от останалите, има по-лесна поддръжка и при него отпадат някои машинки - автоклав ( за дезинфекция) и центрофуга ( за миксиране на семенната течност). Има и още няколко допълнителни екстри, които не съм виждал при останалите.
Китайския - само апарата - 600 евро, комплекта със LCD монитор вместо стереоскоп - 2 000 евро
http://www.biovenom.com/
Има турски (няколко различни производители), по едно време имаше и английски ( този на Jordan/Pollard - доста странен апарат и доста евтин, но Стийв Джордан, който ги правеше почина преди 5-6 години), има и други не толкова известни (просто не са "маркови") и са на доста прилична цена ( в ценовия клас на китайския), но когато си купиш "марков" поне получаваш гаранция че утре когато се наложи да сменяш консумативи, ще можеш да ги намериш и няма да е като да търсиш резервни части за трабант или волга ( понеже никой вече не ги произвежда). Често, някои от компонентите от една марка не са взаимозаменяеми със тези на другите.
За да не ме разбере някой погрешно, искам само да отбележа, че на фона на другия пчеларски инвентар който имат пчеларите в гругите държави, 2-3 000 евро са трошица и е "престъпление" да похарчиш стотици хиляди, а да се стискаш за 2-3к. Просто пчеларството в България се развива под стъклен купол и затова на нас всичко ни се вижда скъпо.
Евала колега и аз съм спрял с тези уж качествени и не знам си какви прехвалени майки от селектирана порода. Разлика няма освен,че моето собствено производство излиза по добро от лицензираното. За тези който не вярват или се колебаят нека сами да експериментират.
И да ви разкрия тайната на най доброто производство майки е от заложени роеви маточници - сега вероятно някои ще каже, че след това поколението ставало роеливо да ама не, защото и от бащите зависи. Вероятно са малцина хората пчелари които разкриват уж "тайните на майко производството".
Вълчане , за тези 10 години от както сам си развъждаш майки, поне веднъж не смени ли " кръвта" . Щото и аз като теб нямам доверие на " фирмените " майки, затова си ги отглеждам на пчелина.
Г-н Скутелатор,
Не подлагам на съмнение нито една от цитираните от вас цени, но това което съм написал в поста си по-горе "$5000-6000" е базирано на реална оферта/отговор на запитване към южно корейският производител "Chung Jin Biotech Co., Ltd."(www.biovenom.com), тава е същият продукт който се продава сайта www.alibaba.com, за който Роско пита.
From: 김나영 <.......@biovenom.com>
Date: 16 October 2013 16:02:02 BST
To: iskren........@yahoo.com
Subject: Honeybee Artificial Insemination Instrument
Reply-To: .......@biovenom.com
Dear Sir,
We, Chung Jin Biotech Co., Ltd., the Best Manufacturer of Bee Venom Collector are very happy to know you. Chung Jin Biotech Co., Ltd. is located in Ansan City, Gyeonggi-Do, South Korea and our main business area is the manufacture of Bee Venom Collector.
Developed by Chung Jin Biotech, the first Korean-made artificial inseminator for honeybees extracts sperm from drones and artificially inseminates the queen. By doing so, the device contributes to the improvement of honeybees' breeding.
We, Chung Jin Biotech Co., Ltd., are continuously working to develop further through new technologies! Now we have succeeded in developing the brand-new instrument which adopting the electron microscope and monitor. It will increases exactitude and convenience of artificial insemination process.
With much thanks we received your inquiry and are very happy to inform you as follows ;
1. Price & Terms of Del. : US$5,500.00 / piece Exwork Korea
* C&F Base also available if you want.
2. Minimum Order Quantity : of one piece
3. Delivery Time : Within 30days after the receipt of the payment.
4. Payment : By an irrevocable at sight Letter of Credit or T/T or Credit Card before shipment.
5. Others : To be negotiated through mutual agreement between two parties.
6. Country of Origin : Korea
For further information of Honeybee Artificial Insemination Instrument and other Products of our Company, please visit our Home Page of which Web-site address is www.biovenom.com and don't hesitate to contact us.
Sincerely yours,
Na Young, Kim / Assistant Manager
Chung Jin Biotech Co., Ltd.
Best Manufacturer of Bee Venom Collector
================================================
Nayoung, Kim / Assistant Manager
Chung Jin Biotech Co., Ltd.
Address: #309 HBI, Hanyang Univ., 1271 Sa3-Dong, Sangrok-Gu, Ansan-Si, Gyeonggi-Do, Korea
Tel: +82- / Fax: +82-
Web: www.biovenom.com / Email: .......@biovenom.com
================================================
До всички съфорумници:
Оказва се, че Калоян Кисов всъщност не е Калоян Кисов. IP адреса му наистина е от Пловдив, но явно това е друг човек. Истинският Кисов (по-скоро брат му) ми се обади по телефона и ме помоли да забраня този акаунт и да изтрия всичко, написано от него. Калоян Кисов в момента е в Гърция и е болен, така че последната му грижа е да се регистрира и да пише от страниците на форума. Брат му Асен Кисов ми се обади по телефона няколко пъти и ме помоли да изтрия акаунта и всичко написано от него. Поисках му доказателства, че той наистина е този, за когото се представя, и той ми изпрати по мейл личната си карта. При това положение няма как да не се съобразя с неговото желание.
По случая са задействувани съответните служби и този, който се представя за Кисов, вече се знае. Предполагам че до половин час ще пристигнат при него и не знам какво ще се случи. Това ми беше казано по телефона. Моята задача е да почистя темата от мненията на Кисов и да изтрия акаунта, което и ще направя след малко.
Фамилията е Кисов.
Да. Благодаря. Поправих си постинга.
Искам да кажа и още нещо, което много ме впечатли:
Службите и Кисов знаеха IP адреса, без аз да им го казвам. А освен мене никой друг в този форум няма права да го види. Това ме навежда на много размисли - Как е възможно това? Може би целия Български Интернет трафик се записва и следи? Знам ли...............
Ако ме бяха попитали, щях да им го кажа. Стана обаче точно обратното - Кисов ми го каза и обяви, че вече пътуват към измамника.
Заключителния отговор на въпросите ти е в подписа ти.
Има си служби за подслушване, както и служби, които следят за киберпрестъпления и мн. други служби. Така, че не се учудвай.
Internet провайдера ти е задължен да пази лог файловете и да ги дава на службите при нужда.
И какво могат да му направят, интересно ми е?
Инъче аз си мисля, че може да се проследи IP-
то.
Интересно ми е кой ли ни е въвел в заблуда и с каква цел.
И аз това се питам. Определено беше високоинтелигентен човек с изключително добри познания за майкопроизводството, както и беше запознат много добре с личните семейните данни на самия Кисов - знаеше например за сина му. Определено е някой от тяхното обкръжение. Въпроса все пак е "Каква беше неговата цел?
Най-интересното е, че не е казал една лоша дума за майкопроизводителната асоциация. Всичките му постинги бяха нормални и логични. Би трябвало от майкопроизводителната асоциация да му благодарят, а не да го издирват със службите. Това също е странно............... Нима майкопроизводителната асоциация не се кефи, ако някой ги похвали? Или нарочно искат точно обратното?
Не бих нарекъл интелигентен човек пишещ толкова неграмотно.
А този може да е някой низвергнат от голямото лапане на баницата.
Голям филм стана.
Сякаш усетих нещо и си изтрих последните постове, но мнимия Кисов ги беше прочел и ми отговори.
Луда работа.
И аз си мисля, че е от тяхната черга, защото бе доста възбуден (психически) , което си пролича от първия му пост.
Рости още тогава констатира това и го написа в негов отговор.
Май ще трябва да се създаде нова тема във връзка с това което се случи,
Аз съм лек параноик и едва ли не зад всяко едно нещо виждам "теория на конспирацията".
С оглед на развилите се по този начин обстоятелства, дори ми е още по-трудно да повярвам че някой друг освен член на РА ще заема позиция в нейната защита.
Жалко че постовете бяха изтрити ( например можеше да бъде изтрито името което ги пише, както например не бяха изтрити постовете на buci59). Дали не се усетиха че воденето на диалог не е в тяхна полза? Дали това не беше опит да се измъкнат от пълен разгром, преди поражението да е станало очевидно?:ae:
Постингите не са изтрити - просто са скрити от хорски погледи. В случай на нужда мога да ги извадя наяве или пък да седнем с някого пред компа и да ги проанализираме от позицията на новите събития.
Нямаше как - трябваше да ги премахна от публичното пространство и от погледите на хората и на Google. Но те си стоят непокътнати в базата данни на сървъра и чакат да видят какво ще е бъдещото развитие на събитията.
Постовете не бяха в нарушение на правилата на форума. И аз смятам, че трябва да останат видими. Иначе след време, много от потребителите ще забравят за тях, а това не бива да се случва ако искаме истината да излезе наяве.
Съгласен съм с тебе и затова не ги изтрих, но все пак когато са намесени службите, не е ли по-добре да не ги дразним? Иначе да, могат отново да бъдат извадени на светло, но нека засега да поизчакаме малко и да видим какво ще се случи.
Спуснете завесата!"Театърът" свърши!
То не бяха братя, то не бяха синове. Жизофрения ? Та стигахме до служби и дано само Сноудън не разкрие тоя заговор срещу пчелите майки.
Поклон пред режисьора! А не ни ли подценява?!
Ок. Макар че, не смятам че видимостта им от потребителите ще попречи на службите да си свършат работата.
Ами аз лично мисля няколко дена да се снишим и да поизчакаме, и ако не се случи нещо сериозно, ще върна постингите, но ще сменя името на техния автор. Така се надявам да постигна ефекта "И вълците сити, и агнето цяло".
Между другото акаунта все още не е забранен, и ако притежателя му (който знае паролата) ми напише ЛС, ще се опитам да го убедя да продължи да пише, но този път с някакво друго, по-истинско име.
Интересно. Следващата хипотеза.
По написаното от Зуница.
Ха-ха......
Не забравяй, че "врагът" също като нас чете всичко, което напишем................:laughing:
Следващата хипотеза......
Някой... не се сещам за думата...., търси начин да се изяви, и понеже има високи претенции за себе си (без да ги е заслужил), търси укритие зад пиедестала на някой авторитет ( щом Папата го казва значи е истина!). Фактът, че в неговите очи точно това лице е авторитет, говори за някой от "старата школа" (в случая -не чак толкова дърт комунист). По стечение на обстоятелствата нещата се развиват така че е принуден да води битка откъм губещата страна, просто защото няма друг избор и трябва да поддържа образа ( което е доста трудно когато ти липсват пълни познания, а това с което разполагаш са пропагандни материали).
Дан Браун ряпа да яде!:laughing:
Както и да е. Нека се върнем към темата. Споделете кои от майко производителите си е заслужили доверие и кои не?
НИКОЙ
Обосновавам се. Някой дава ли си сметка за бащините семейства /търтеите/ които оплождат "елитните " майки. Майкопроизводителите купуват от "професора" една две или три майки и произвеждат хилади.А бащи никой не купува.
Да приемем че може да се проследи родовата линия на майките а на бащите?????
С една дума всички купуващи "елитни" майки трябва да са наясно, че участват в една колосална заблуда на пчеларите и пирамида разбира се.
Според мене в България не съществува такова понятие като чиста порода и елитни пчелни майки. Не се заблуждавайте.
Е добре де! Ясно ми е, че няма да са уникални майките(работливи, миролюбиви, не ройливи), но все пак питането ми е:
Мога ли да разчитам на конкретен производител/и, че като се разберем за цена и срок на доставка, то нещата ще се получат?
Специално сроковете на доставка никой не може да ти гарантира, както и обратното - ти на никого не можеш да гарантираш, че точно на датата Х ще правиш отводки. Тоест гаранции никакви и от двете страни, но в същото време всеки един пчелар се е сблъсквал с дилемата, че спешно се нуждае от майка - буквално от днес за утре. А ако може и от днес за днес - още по-добре.
Решението на проблема е всеки да си има няколко нуклеуса, които да ги засели пролетта и да ги поддържа живи до есента. Аз и друг път съм го писал във форума - идеята е старите майки да не се убиват веднага, а да им се дава някой нуклеус, за да го поддържат в добра кондиция до момента, до който се появи нова майка - кандидатка за заселване. Ако има готови подготвени нуклеуси с пчели и пило, тогава вече може да се прилага стратегията "Майки се купуват КОГАТО ГИ ИМА, и се слагат в нуклеуси за изчакване, а пчеларя си ги ползва КОГАТО МУ ДОТРЯБВАТ".
Има ли развитие с мнимия г-н К....в?
Защото се поражда следващата хипотеза:
Дали мнимия не е истинския , който е съжалил за включването си тук.
Следя форума от години и отношението към майкопроизводителите винаги е било негативно,но едва ли един млад пчелар може да си създаде нужните майки.Аз също съм купувал майки.При мен около 70% се получава,но при всички майки,купени от един производител откривам разлики,което потвърждава мненията на колегите по-горе.
Следя форума от години и отношението към майкопроизводителите винаги е било негативно
Едва ли имаш наблюдения от времето предисъздаването на развъдната асоциация и промяната на закона във сегашния му вид (2003г).
Това не трябва ли да те навежда на мисълта, че проблема не е в самите майкопроизводители, а в системата създадена за да се смучат европейски пари?
На свободния пазар, когато мнението на болшенството от потенциалните ти клиенти е нагативно за теб - си вън от играта. Затова, в другите държави, тези които предлагат майки имат средно много по-добра репутация (както и знания), отколкото тези в България.
Нима не е възможно да се смучат парите на ЕС и да си гледат работата.Разликата според мен е в професионализма.Пчеларств то не е само работа или занаят,а цяла палитра от знания,качества,умения и безкомпромисност.
Scutelator е прав. Самият факт, че държавата им е предоставила монопол, ги е накарал да се самозабравят. И в момента с пълна сила злоупотребяват с този монопол по всички възможни начини, някои от които дори граничат с престъпления. Именно затова в устата на всички пчелари стои думичката МАФИЯ а не "майкопроизводителна асоциация". Ако имаше създадена реална конкуренция, тогава Ганчо и доцента може би наистина щяха да се разтропат да правят хубави конкурентоспособни майки, а не да се занимават с изнудване на стари или нови членове на асоциацията и с незаконно лапане на държавни пари и на пари, които трябваше да отидат при пчеларите, а не при него.
Ако беше хитър, Мишо Михайлов можеше публично да се разграничи от майкопроизводителната асоциация. Нещо повече - трябва публично да обяви, че задача номер 1 за него ще бъде борбата с изкуствено наложения от закона монопол. Ако това се случи, тогава наистина той ще има шанс да остане на поста си, и да създаде една единна и истинска организация на всички български пчелари. Същото важи и за многото други пчеларски организации в България. Всичките те под една или друга форма сътрудничат с Ганчо, което автоматично означава, че думичката МАФИЯ се лепва и върху тях. Всичките тези вождове на пчеларски организации могат още от утре да си изчистят имиджа, ако публично обявят война на Ганчо и на доцента.
Една снимка струва милион думи.
http://s30.postimg.org/mhyekqjkx/BMW_Lada_evolution.jpg
В ситуация в която повишаването на качеството означава намаляване на печалбите, няма как да стане.
Ако е нужно мога да ти го обясня и по-подробно, по начин че и първокласник да го асимилира.
А дано, ама надали. Те ако имаха тази смелост нещата нямаше да стигнат до тук. Вече щеше да има нов закон за пчеларството, нови правила за работа и още куп благинки, но от действията на всички т.н. лидери или вождове е видно, че всичко е един добре режисиран цирк.
Предлагам на тези, коити ще имат физическата възможност да присъстват на лекцията с водещ Калоян Кисов, да си поставят въпросите директно на него.
А що се касае до блъфа, който бе сътворен тук, би могло да се провери, дали по това време същия е бил в гръцко, както се твърди.
Ти пък си се хванал за "това" - все едно че има някакво особенно значение...?!?
Аз се познавам лично с него, и си разменихме няколко лични съобщения, и тъкмо бях започнал да се чудя защо ми отговаря толкова А-логично(още от първият ден на появата на въпросният профил сред нас), не ми се вярва да има чак толкова дълбока конспирация. Но все пак би било интересно да споделите има ли развитие по случая?!?
Е как да няма особенно значение. То според теб, всеки може да си пише тук от някого от името или от негово, да изказва компетентно мнение и в един момент опс... това не съм аз, ами филанкишията
Вчера в Плевен лично се срещнах с Кисов и с брат му. Тяхната версия е, че мненията са писани от служител на тяхната фирма, с който те са влезли в някакъв конфликт. Това не ни засяга и не е наша работа. Според Кисов в написаните мнения има издадена някаква важна вътрешнофирменна информация, и всъщност това е било основанието да поиска изтриването на постингите. Самият Кисов вероятно не ги е прочел всичките, защото ми поиска да ги извадя от архива и да му ги пратя. Аз му обещах да го направя. Ако обаче се окаже, че няма никаква важна тайна, а това ще се разбере в следващите дни, тогава ще върна постингите в публичното пространство и само ще сменя името на автора, за да не се петни това на Кисов.
Ами това вече се случи на вчерашната среща в Плевен - Наистина няколко от вождовете се изказаха и си направиха самокритика от типа "Много се старах през годините, но сега осъзнавам, че не съм успял да направя кой-знае колко." Също така и в първоначалното изказване на Мишо Михайлов имаше елементи на разграничаване от Ганчо и от доцента, както и предложения за бъдещите гласувания да стават така, щото гласа на всеки да тежи толкова, колкото пчелари има зад него. Това беше и моето виждане, както и в тази насока бяха предварителните разговори, които водихме на входа на заседателната зала с няколко човека. В тази насока бяха и доста от изказванията на различни други колеги. Може би това е начина да ограничим властта на Ганчо и доцента - нека да си присъствуват в каквито си искат организации и работни групи, но гласа им да тежи много малко, защото зад тях не стои почти никой.
Колкото до Ганчо и доцента - още в самото начало на заседанието те обявиха, че не желаят да присъствуват на този цирк, и станаха и напуснаха залата. Причина за това беше и колегата Bee Varna, който се представи доста нервно и емоционално. Наистина в началото той създаде цирк, с който настрои цялата зала против себе си, включая и хората, които го поддържаха. Дори за момент си помислих, че той е истинския платен провокатор. Буквално се опита да провали заседанието, като се намесваше на микрофона, непрекъснато прекъсваше Михайлов, сърдеше се - а бе голямо шоу. Стигна се до там всички от залата да започнат да му крещят. Много излишни емоции, но това беше класифицирано от Ганчо като цирк (което си беше самата истина) и той напусна залата. Аз лично си мисля, че просто Ганчо си търсеше повод за напускане, и щеше да го направи със или без Bee Varna.
Така или иначе аз не си спомням всичко до последната дума, но има записано видео, което ще бъде качено в You Tube - от мене докато ми свърши батерията на GSM-a и още от един колега, който не го познавам, но който успя да запише всичко на 100%.
Дори и да има такава, нищо не пречи постовете да бъдат цензурирани и "фирмената тайна" да бъде отстранена.
Ако пък става въпрос за преписки от документ, който по принцип не би трябвало да се разпространява, то щом самата информация не представлява "тайна", то не би трябвало да е проблем постовете да не бъдат изтривани.... Освен ако въпросния документ не е пълен със неверни (манипулирани) данни и публичното му разпространение би дало възможност за тяхното изобличаване.
Като ги четях (коментарите на "Кисьов") не видях неща от които можеха да бъдат квалифицирани като "Строго Секретно". Той "говореше" общи почти неща. Пък знам ли аз съм едим маняк пчелар.
Bee Varna няма ли си човешко име? Нали уж говорите за прозрачност.
Нали си "модератар" - и като такъв се предполага, че следиш темите по-изкъсо. Защото поне на няколко места в други теми стана ясно името му, дори и той се представи като се изказваше, има го на видеозаписа. Името му и Вечислав или Вячислав - нямям си на идея кое е правилното. За фамилията ще се разровя...
Bee Varna - Вечислав Нурайски.
Въпроса не е дали аз му знам името. Но като се говори за прозрачност, нека хората се назовават с имената им, а не с измислени такива.
П.с. между другото, името е Вячеслав Коврайский. Поне така се е представил.
Да, прав си за името, тук се е предсавил:
http://pchelari.com/forum/showthread...4658#post34658
http://agronavt.com/%D0%BF%D1%80%D0%...%D0%B8-18.html Нещо да кажете?
Имат и сайт, но нито имена, нито населено място. Който иска, може да вярва.http://psheli.alle.bg/%D1%86%D0%B5%D...2%D0%BA%D0%B8/
Да оставим на страна доцента; дали това което са обявили е вярно или заради новата мода-майки, се обявява че предлагат тази порода? Как гарантират, че майката е точно такава? Единствено трябва да правят изкуствено осеменяване.
Ако иска доцента, лесно ще ги хване.
Аз пък се радвам, че в България има инициативни хора-майкопроизводители, които не се боят да се опълчат на доцента. Революцията се надига и е въпрос на време да помете доцента и верните му кучета през девет планини в десета. Още по добре - в затвора в Белене. Там е остров и доцента ще има шанс да продължи "развъдната си дейност" на измислената от него "Българска медоносна пчела".
Във всички 8 страници от темата "МАЙКОПРОИЗВОДИТЕЛИ" има най-много 3 до 4 поста с полезна информация и то съвсем бегло е засегнато основното, а именно от кой майкопроизводител могат да се закупят добри майки ??????????? Някой купувал ли е майки от някой от членовете на Националната развъдна асоциация, и ако да, моля споделете мнението си.
http://www.nrap-bg.org/main.php?modu...&mem_cat_id=89
Въобще смятам, че темата не е полезна в този си вид и е редно да се върнем към същината на проблема, а именно кои са коректните майкопроизводители. Моля споделяйте своя положителен и отрицателен опит, за да може повече хора да си купят качествени майки и да не останат излъгани и разочаровани.
Благодаря предварително !!!
Линкът по-долу е списъкът с членовете - ама то кьорава работа цялата органицазия, списъкът е стар, трябваше да е публикуван вече актуалният за 2014год. - "доцентска му работа"...
Иначе аз лично съм взимал от Павлови и от Рустър - сравнително точни и коректни са, държат си на уговорките, и се стремят да спазват сроковете доколкото им позволява времето(климата, природата...), но пък и немога да взема някъкви звездни отзиви да дам, пане не ми се е случвала случка като на Матеев, из под червената боя да излезе жълта напролет...
http://www.nrap-bg.org/files/20130129-spisak.pdf
Някой купувал ли е майки от Стара Загора или Аписселект от Пловдив ???
И аз искам да си купя майки и като видях темата и си викам ето тук някой ще насочи колегите от кой си е купил майки и е доволен ама кво да видя нищо по темата няма тук!!!
Някой знае ли да е публикуван вече списъка за 2014 с лицензираните майкопрозводители?
Само да кажа,че си поръчах майки от Пчеларска ферма “Родопска пчела'' Кърджали в началото на май ги смених с техни майки ,сега сме почти месец юли още не могат да запълнат плодника с пчели,а и пилото не е кой знае колко на по 7-8 рамки пчели са, а до сега трябваше магазин да имат вече според мен.Така че внимавайте с тези майкопроизводители колеги!!!!
Големи надежди имаш, колега marianski, за тези майки.Иначе са кротки "мушици".Ама нещо с развитието и медосбора им куца.Догодина пчелите ще ги сменят.Ако преживеят зимата.Дано щерките им да са по-добри.При мене от 7 преди 3 години е останала само една щерка на "родопчанка".Пчелите ги изчистиха.Купувах ги за кротостта им , ама то само с това си останаха.
Явно им липсва гората и родопската песен.А колкото до кроткоста,сега се опитвам да произведа майка от семейство което скоро проверявах,на познат, и се изненадах че може да има толкова кротки пчели.hi;
явно им куцат много неща,а тук четох много добри отзиви за тях и затова си поръчах от тях
Колега Вълчан как да ги махна направо да ги утрепа така ли? а и кинти съм давал за тях как да ги утрепа сега:)))) между другото още като ги взех от еконт и като ги видях ми се сториха мнооого малки и НЕ таз годишни:( абе най си е добре сам да си произвеждаш майки поне знаеш какво си направил....
Подкрепям мнението на Зуница. Това се случи и при мен макар да имаше и страничен фактор че тогава ни изтровиха пчелите и целия пчелин се беше побъркал. Пчелите ги самосмениха всичките, оставете е тази песен любовна колкото и да ви казва някой майкопроизводител че и да ги самосменят са от хубав ген и ще сте доволни. За какво ще ми е да копувам майки който после ще залагат самосмяна. Колега Мариански не ги трепи но ще се убедиш скоро в разликата между твойте си майки и тях. А колкото до кроткостта не всичко зависи от майката къде остават гените на търтейте с който тя ще се оплоди.
Да Мариански, смачках ги!
Поне знаеш,че сам си си произвел майки и че са таз годишни ,а така купуваме от тези мошенници некви майки,които нито знаем кога са родени нито дали са оплодени и т.н.
Колега Вълчан ,мисля да ги оставя тази година да презимуват да видя резултата!
П.С.-мислих да ви снимам кошера да видите как са се развили пчелите с тези майки кърджалийски ама забравих,че бързах за мача по тв:)
То и според закона на практика всеки би могъл да купи Кремиковци, БТК, Балкантурист или авиокомпания Балкан, но колкото и да е станно, въпреки че бих могъл да предложа (както и милиони други българи и българчета) по-добра оферта от 1$, все пак не успях да стана негов собственик.
Точно това ще се опитам да направя и аз тази есен - ще се опитам да регистрирам втора майкопроизводствена развъдна организация. Ще направя истинска селекционна програма, 100 пъти по-добра от тази с измислиците на доцента. Ще изпълня всяко едно законово изискване и въобще всичко така, както си му е реда. Проблемът обаче се състои в това, че има за преодоляване една мафиотска бариера, с която не знам дали ще успея да се справя от първия път. Става въпрос за една комисия, която се назначава от Министъра на земеделието и в която участвуват цитирам закона:
Комисията по ал. 1 включва представители на Министерството на земеделието и храните, на Изпълнителната агенция по селекция и репродукция в животновъдството и научни работници - експерти в областта на развъждането на съответния вид животни.
Та точно в тази комисия има голяма вероятност да попаднат част от съществуващите пчеларски мафиоти, които за нищо на света няма да допуснат някой да им вземе кокала от ръцете. Подготвил съм два различни сценария за действие, но все още не съм решил кой от тях ще използвам. Единият от тях е предварително да се опитам да се договоря с Ганчо и Доцента да не ми правят спънки, и за в бъдеще да поддържаме някакво мирно съвместно съществуване, а другият е да ги атакувам с пълна сила непосредствено преди подаването на документите ми за регистрация. Под атакуване разбирам организирането на медийна кампания против тях, придружена със сигнали до прокуратура, следствие, ОЛАФ, КЗК, медии и всякакви други институции, които биха проявили интерес към събраните от мене документи за тяхната дейност. Ако го направя това второто, то тогава комисията ще се сформира точно по време на разгара на скандала около Ганчо и Доцента, и решенията на тази комисия ще бъдат повлияни от развитието на този скандал, а именно че е крайно време да бъде допусната и втора майкоразвъдна организация.
Разбира се че я имам, както и още една камара други финансови и счетоводни документи, справки от различни служби и какво ли не още - няколко килограма хартия и няколко хиляди снимки в компютъра. За Доцента и Ганчо, както и за техните роднини и сподвижници сигурно знам повече, отколкото те самите знат за себе си. Знам дори и неща за тях от тяхното минало, които те вероятно вече са забравили. Не знам дали се похвалих във форума, но аз си позволих да наема частни детективи, и те ми доставиха огромно количество документи и друга информация, както и няколко хиляди снимки.
По принцип няма никакво значение дали Ганчо и Доцента ще успеят да се справят с предизвиканите от мене проверки. Важното е да има медиен скандал, пък нали знаете приказката "върви после доказвай, че нямаш сестра". Аз съвсем честно и почтенно като съвестен български гражданин ще предоставя на медиите и службите притежаваните от мене документи, в който има достатъчно доказателства, че нещата се вършат по може би незаконен начин. Останалата работа ще се свърши от развинтеното въображение на журналистите, които е почти сигурно, че ще видят "престъпление" в много от документите. Ха-ха ..... например доказателство, че получени пари като субсидия са ПОДАРЕНИ на външна фирма, или годишни счетоводни отчети, при които крайното салдо по сметките на едната година не се връзва с началното салдо на следващата (тоест имаме документално престъпление в особенно големи размери - вероятно внасяне в ДФЗ на фалшифицирани счетоводни документи). Списъка с нередности е доста дълъг, за да го цитирам само в един постинг.........
Всеки може да си регистрира научноизследователска и развойна организация.
А дали ще бъде призната от държавните институции е друг въпрос.
Ако държавата "пречи" на научноизследователската дейност, то това може да е основание за дело на по-висока инстанция.
Тъй като организацията представлява интереса на физически и юридически лица, дело в Страсбург е опция.
Като се заведе едно дело от името на 1000 човека дали държавата няма да клекне преди да е излязло решението на съда.:laughing:
Подплатено с малко документи и държавата толкова бързо ще се отрече/отдалечи от ГАНЧО ООД...
Аз като гледам Ганчо ООД е излязла със становище, че пчели в България има и горе-доле това е всичко. :bigsmile:
Другите "изследвания" са правени преди него толкова много пъти, че е смешно да се четат.
Преразказ на произведение от Елин Пелин.
А какво според тебе трябва да правя? Всичко, което го може и прави другата асоциация, ще го правя същото и аз, а някои неща дори ще ги правя по-добре, по-открито и по-честно.