Някой знае ли да е публикуван вече списъка за 2014 с лицензираните майкопрозводители?
Някой знае ли да е публикуван вече списъка за 2014 с лицензираните майкопрозводители?
Само да кажа,че си поръчах майки от Пчеларска ферма “Родопска пчела'' Кърджали в началото на май ги смених с техни майки ,сега сме почти месец юли още не могат да запълнат плодника с пчели,а и пилото не е кой знае колко на по 7-8 рамки пчели са, а до сега трябваше магазин да имат вече според мен.Така че внимавайте с тези майкопроизводители колеги!!!!
Големи надежди имаш, колега marianski, за тези майки.Иначе са кротки "мушици".Ама нещо с развитието и медосбора им куца.Догодина пчелите ще ги сменят.Ако преживеят зимата.Дано щерките им да са по-добри.При мене от 7 преди 3 години е останала само една щерка на "родопчанка".Пчелите ги изчистиха.Купувах ги за кротостта им , ама то само с това си останаха.
Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!
Явно им липсва гората и родопската песен.А колкото до кроткоста,сега се опитвам да произведа майка от семейство което скоро проверявах,на познат, и се изненадах че може да има толкова кротки пчели.![]()
явно им куцат много неща,а тук четох много добри отзиви за тях и затова си поръчах от тях
Колега Вълчан как да ги махна направо да ги утрепа така ли? а и кинти съм давал за тях как да ги утрепа сега))) между другото още като ги взех от еконт и като ги видях ми се сториха мнооого малки и НЕ таз годишни
абе най си е добре сам да си произвеждаш майки поне знаеш какво си направил....
Подкрепям мнението на Зуница. Това се случи и при мен макар да имаше и страничен фактор че тогава ни изтровиха пчелите и целия пчелин се беше побъркал. Пчелите ги самосмениха всичките, оставете е тази песен любовна колкото и да ви казва някой майкопроизводител че и да ги самосменят са от хубав ген и ще сте доволни. За какво ще ми е да копувам майки който после ще залагат самосмяна. Колега Мариански не ги трепи но ще се убедиш скоро в разликата между твойте си майки и тях. А колкото до кроткостта не всичко зависи от майката къде остават гените на търтейте с който тя ще се оплоди.
Si sapis, sis apis. (Ако си умен, бъди трудолюбив като пчела.) Луций Аней Сенека
Да Мариански, смачках ги!
Поне знаеш,че сам си си произвел майки и че са таз годишни ,а така купуваме от тези мошенници некви майки,които нито знаем кога са родени нито дали са оплодени и т.н.
Колега Вълчан ,мисля да ги оставя тази година да презимуват да видя резултата!
П.С.-мислих да ви снимам кошера да видите как са се развили пчелите с тези майки кърджалийски ама забравих,че бързах за мача по тв![]()
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))