Точно това ще се опитам да направя и аз тази есен - ще се опитам да регистрирам втора майкопроизводствена развъдна организация. Ще направя истинска селекционна програма, 100 пъти по-добра от тази с измислиците на доцента. Ще изпълня всяко едно законово изискване и въобще всичко така, както си му е реда. Проблемът обаче се състои в това, че има за преодоляване една мафиотска бариера, с която не знам дали ще успея да се справя от първия път. Става въпрос за една комисия, която се назначава от Министъра на земеделието и в която участвуват цитирам закона:
Комисията по ал. 1 включва представители на Министерството на земеделието и храните, на Изпълнителната агенция по селекция и репродукция в животновъдството и научни работници - експерти в областта на развъждането на съответния вид животни.
Та точно в тази комисия има голяма вероятност да попаднат част от съществуващите пчеларски мафиоти, които за нищо на света няма да допуснат някой да им вземе кокала от ръцете. Подготвил съм два различни сценария за действие, но все още не съм решил кой от тях ще използвам. Единият от тях е предварително да се опитам да се договоря с Ганчо и Доцента да не ми правят спънки, и за в бъдеще да поддържаме някакво мирно съвместно съществуване, а другият е да ги атакувам с пълна сила непосредствено преди подаването на документите ми за регистрация. Под атакуване разбирам организирането на медийна кампания против тях, придружена със сигнали до прокуратура, следствие, ОЛАФ, КЗК, медии и всякакви други институции, които биха проявили интерес към събраните от мене документи за тяхната дейност. Ако го направя това второто, то тогава комисията ще се сформира точно по време на разгара на скандала около Ганчо и Доцента, и решенията на тази комисия ще бъдат повлияни от развитието на този скандал, а именно че е крайно време да бъде допусната и втора майкоразвъдна организация.