Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 125

Преглед на хибрид режима

Наблюдател
    Регистриран
    21.11.2013
    Пчеларски район
    Килифарево
    Е добре де! Ясно ми е, че няма да са уникални майките(работливи, миролюбиви, не ройливи), но все пак питането ми е:
    Мога ли да разчитам на конкретен производител/и, че като се разберем за цена и срок на доставка, то нещата ще се получат?

Почетен Автор
    Регистриран
    11.02.2011
    Цитат Първоначално публикувано от Veliko Tachev Виж публикацията
    Е добре де! Ясно ми е, че няма да са уникални майките(работливи, миролюбиви, не ройливи), но все пак питането ми е:
    Мога ли да разчитам на конкретен производител/и, че като се разберем за цена и срок на доставка, то нещата ще се получат?
    В България сме, това никой не може да ти го гарантира.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Специално сроковете на доставка никой не може да ти гарантира, както и обратното - ти на никого не можеш да гарантираш, че точно на датата Х ще правиш отводки. Тоест гаранции никакви и от двете страни, но в същото време всеки един пчелар се е сблъсквал с дилемата, че спешно се нуждае от майка - буквално от днес за утре. А ако може и от днес за днес - още по-добре.

Решението на проблема е всеки да си има няколко нуклеуса, които да ги засели пролетта и да ги поддържа живи до есента. Аз и друг път съм го писал във форума - идеята е старите майки да не се убиват веднага, а да им се дава някой нуклеус, за да го поддържат в добра кондиция до момента, до който се появи нова майка - кандидатка за заселване. Ако има готови подготвени нуклеуси с пчели и пило, тогава вече може да се прилага стратегията "Майки се купуват КОГАТО ГИ ИМА, и се слагат в нуклеуси за изчакване, а пчеларя си ги ползва КОГАТО МУ ДОТРЯБВАТ".

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •