Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 9 от 13 ПърваПърва ... 7891011 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 81 до 90 от общо 125
    VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Някой знае ли да е публикуван вече списъка за 2014 с лицензираните майкопрозводители?

Почетен Автор
    Регистриран
    08.01.2012
    Пчеларски район
    Ямбол
    Само да кажа,че си поръчах майки от Пчеларска ферма “Родопска пчела'' Кърджали в началото на май ги смених с техни майки ,сега сме почти месец юли още не могат да запълнат плодника с пчели,а и пилото не е кой знае колко на по 7-8 рамки пчели са, а до сега трябваше магазин да имат вече според мен.Така че внимавайте с тези майкопроизводители колеги!!!!

VIP Автор
    Регистриран
    29.09.2011
    Пчеларски район
    Витоша над 1000м.
    Големи надежди имаш, колега marianski, за тези майки.Иначе са кротки "мушици".Ама нещо с развитието и медосбора им куца.Догодина пчелите ще ги сменят.Ако преживеят зимата.Дано щерките им да са по-добри.При мене от 7 преди 3 години е останала само една щерка на "родопчанка".Пчелите ги изчистиха.Купувах ги за кротостта им , ама то само с това си останаха.
    Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!

Заслужил Автор
    Регистриран
    06.02.2014
    Явно им липсва гората и родопската песен.А колкото до кроткоста,сега се опитвам да произведа майка от семейство което скоро проверявах,на познат, и се изненадах че може да има толкова кротки пчели.

Почетен Автор
    Регистриран
    28.05.2013
    Пчеларски район
    Карлово,Своге,Храбърско
    Цитат Първоначално публикувано от marianski Виж публикацията
    Само да кажа,че си поръчах майки от Пчеларска ферма “Родопска пчела'' Кърджали в началото на май ги смених с техни майки ,сега сме почти месец юли още не могат да запълнат плодника с пчели,а и пилото не е кой знае колко на по 7-8 рамки пчели са, а до сега трябваше магазин да имат вече според мен.Така че внимавайте с тези майкопроизводители колеги!!!!
    Колега, махай тези майки и остави пчелите да си отгледат, от тяхните яйца-личинки майки! Така направих, навремето, с пчелните майки на няколко производителя и не си купих, и до сега!

Почетен Автор
    Регистриран
    08.01.2012
    Пчеларски район
    Ямбол
    Цитат Първоначално публикувано от зуница Виж публикацията
    Големи надежди имаш, колега marianski, за тези майки.Иначе са кротки "мушици".Ама нещо с развитието и медосбора им куца.Догодина пчелите ще ги сменят.Ако преживеят зимата.Дано щерките им да са по-добри.При мене от 7 преди 3 години е останала само една щерка на "родопчанка".Пчелите ги изчистиха.Купувах ги за кротостта им , ама то само с това си останаха.
    явно им куцат много неща,а тук четох много добри отзиви за тях и затова си поръчах от тях
    Колега Вълчан как да ги махна направо да ги утрепа така ли? а и кинти съм давал за тях как да ги утрепа сега))) между другото още като ги взех от еконт и като ги видях ми се сториха мнооого малки и НЕ таз годишни абе най си е добре сам да си произвеждаш майки поне знаеш какво си направил....

Подкрепям мнението на Зуница. Това се случи и при мен макар да имаше и страничен фактор че тогава ни изтровиха пчелите и целия пчелин се беше побъркал. Пчелите ги самосмениха всичките, оставете е тази песен любовна колкото и да ви казва някой майкопроизводител че и да ги самосменят са от хубав ген и ще сте доволни. За какво ще ми е да копувам майки който после ще залагат самосмяна. Колега Мариански не ги трепи но ще се убедиш скоро в разликата между твойте си майки и тях. А колкото до кроткостта не всичко зависи от майката къде остават гените на търтейте с който тя ще се оплоди.
    Si sapis, sis apis. (Ако си умен, бъди трудолюбив като пчела.) Луций Аней Сенека

Почетен Автор
    Регистриран
    05.02.2011
    Пчеларски район
    Резерват "Северозапад"
    Цитат Първоначално публикувано от marianski Виж публикацията
    явно им куцат много неща,а тук четох много добри отзиви за тях и затова си поръчах от тях
    Колега Вълчан как да ги махна направо да ги утрепа така ли? а и кинти съм давал за тях как да ги утрепа сега))) между другото още като ги взех от еконт и като ги видях ми се сториха мнооого малки и НЕ таз годишни абе най си е добре сам да си произвеждаш майки поне знаеш какво си направил....
    Знаеш, знаеш колко да знаеш ??? Може да предполагаш, но не знаеш какво са сътворили търтеите след тебе ?
    Keep Walking...

Почетен Автор
    Регистриран
    28.05.2013
    Пчеларски район
    Карлово,Своге,Храбърско
    Да Мариански, смачках ги!

Почетен Автор
    Регистриран
    08.01.2012
    Пчеларски район
    Ямбол
    Цитат Първоначално публикувано от zayo Виж публикацията
    Знаеш, знаеш колко да знаеш ??? Може да предполагаш, но не знаеш какво са сътворили търтеите след тебе ?
    Поне знаеш,че сам си си произвел майки и че са таз годишни ,а така купуваме от тези мошенници некви майки,които нито знаем кога са родени нито дали са оплодени и т.н.
    Колега Вълчан ,мисля да ги оставя тази година да презимуват да видя резултата!
    П.С.-мислих да ви снимам кошера да видите как са се развили пчелите с тези майки кърджалийски ама забравих,че бързах за мача по тв

Страница 9 от 13 ПърваПърва ... 7891011 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •