Първоначално публикувано от
Гогол
.
В процеса на дискусията,излиза истината.Колега Pavel–Bs,нима си мислите ,че Тимола ,синтезиран в етерично–маслодайните растения,като мащерка,бял риган и др.не е еднакъв по химичен състав с този получен по химичен път? Еднакви са 1:1.В противен случай няма да е ТИМОЛ .Елементарно примерче–капка змийска отрова в супена лъжица с пчелен мед,бъде консумирана,не е ли равносилно на ухапване от същата змия?Колега m–pchelari ,благодаря за препоръката,относно ,,ограмотяването".Мисля ,че граматически стоя добре и горе долу списвам прилично постовете .Ако в думата,,ограмотите'',влагат смисъла ,,информирате'' това си е Ваш проблем.Приех препоръката Ви и започнах да се ,,ограмотявам'' от предложените материали/ макар че бях ги прочел много преди това,а и други .Може нещо да съм пропуснал./Прочетох ги до края.И Вие ги прочетете до края и ги осмислете,а не механически,само заради самото четене.Или ,чели–недочели,разбрали–н едоразбрали за какво иде реч,просто си пишете във Форума и проявявате хиперактивност за да достигнете до някаква заветна ЦЕЛ.Не се притеснявайте,това е до егото на даден индивид.И за да Ви стане ясно за какво отворихме дума за Тимола ще Ви поясня:ДОКОЛКО Е ВРЕДЕН ТИМОЛА ,АКО ПРЕСТОИ В ПЛОДНИКА ОТ КРАЯ НА ЮЛИ ДО ПРОЛЕТТА? БИ ЛИ МОГЛО ОЖИВЕЛИТЕ АКАРИ ДА СТАНАТ РЕЗИСТЕНТНИ КЪМ ТИМОЛА? Публикации по въпроса няма никъде. Ако имате опит /практически/ по въпросите–моля ,отговорете,а не да пишете специален пост ,че видите ли,тимола го има и в еди кое си растение.Е ,какво като го има там? Да не би да го прави по различен от добития по хим. път,който е на безцветни кристали.Впрочем,безпредме тно е да се повтарям.Но няма значение,всеки си шета на акъла–един дезодорира пчелите си целогодишно с ,,тимолова водичка'' за да не миришат на пот,докато работят по ,,необятните родни полета'',други им ояднаквяват миризмата с ,,натурално'' тимолово масло когато обединяват с–ва/а защо ли?Къде е отишла едната майка/ и кой знае още за какво го използват ,,натуралното'' тимолово ,,дезодорантче''.Но ще се разбере скоро,те ще си напишат,нали им трябват още постове за да достигнат заветната ЦЕЛ–VIP,, писатели.''Смешно,но и плачевно! ТОВА Е МОЕТО МНЕНИЕ,не ангажирам никого с него,не моля за щит от чужда подкрепа.Колега Pavel–Bs,израза ,,една гаща плява'' отпратете в ,,градинката'' на тези които не са в час по дискусията.