Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 2387

Преглед на хибрид режима

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    Tarty, ако терена го позволява, предпочитам да слагам по 24 кошера на пчелин (т.е. 6 четворки). До сега никога не съм имал повече от 30 и няколко на едно място (временно), като за максимум считам че не трябва да са повече от 40. Изключение от това правило са оплодните пунтове - там слагам колкото терена и количеството търтеи в околността го позволяват, тъй като постоянно има приток на нови майки, това тук не е чак такъв проблем.
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от scutellator Виж публикацията
    Tarty, ако терена го позволява, предпочитам да слагам по 24 кошера на пчелин (т.е. 6 четворки). До сега никога не съм имал повече от 30 и няколко на едно място (временно), като за максимум считам че не трябва да са повече от 40. Изключение от това правило са оплодните пунтове - там слагам колкото терена и количеството търтеи в околността го позволяват, тъй като постоянно има приток на нови майки, това тук не е чак такъв проблем.
    А съм кандидатствал по млад фермер и ще стискам зъби още една година,да ми преключи договора.Сам разбираш,че 250 бр.на едно място е по добре от проверки всеки месец.

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
    А съм кандидатствал по млад фермер и ще стискам зъби още една година,да ми преключи договора.Сам разбираш,че 250 бр.на едно място е по добре от проверки всеки месец.
    Ето още един нагледен пример за тези които не са го осъзнали, как в България за да вземеш едни пари, трябва да направиш със ясното съзнание повечето неща по грешния начин.
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

Почетен Автор
    Регистриран
    28.07.2013
    Пчеларски район
    Странджа
    За хумора си много прав.Казват,че киселините избелвали таквоз...
    Който управлява знанието,управлява всичко!
    "С пари можеш да си купиш къща,но не можеш да създадеш дом,с пари можеш да имаш компания,но не и приятели,с пари можеш да си купиш лекарства,но не и здраве!" - китайска поговорка...
    "Повечето хора не искат свобода, защото е отговорност, а те се страхуват от нея" Зигмунд Фройд

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •