Цитат Първоначално публикувано от m_pchelari Виж публикацията
П.С.
Искрен е прав (не само заради пресичането) но и защото при инвертаза от мед, вече в меда като първоначална суровина има фруктоза и е логично ХМФ да се вдигне повече.

П.С. 2
Всъщност ти получаваш 15% фруктоза и 15% глюкоза а в меда има 40% фруктоза и 40% глюкоза, така че процента на инвертиране спрямо меда е около 37%. И аз имам една молба вземи от инвертирания сироп на Судзукер Api Invert и дай за анализ да видим реално колко инвертиран е той и струва ли си парите.
Дали при инвертиране с мед ще се вдигне ХМФ при увеличаване на температурата, нямам си и на идея.
Обаче един пчелар, който от няколко години инвертира посредствум ензима инвертаза, ми сподели, че е пращал Апи Инверт за изследване и при него нивата били около 76%, докато при самоделният(неговият) от ензим - 92%.