Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 1210

Разгънат преглед

VIP Автор
    Регистриран
    14.02.2014
    Пчеларски район
    Сливен
    Определено параметрите не са такива, каквито се препоръчват, пък и времето е по-малко, така че напълно обяснимо е, че се е инвертирала само 50% от захарозата. Така направения сироп след вземането на пробата беше прехвърлен във втори съд с водна риза и терморегулатор, но без бъркалка, и в този съд изкара още 24 часа при температура 40 градуса.
    Мисля, че това изречение ти отговаря на всичките изненади. ХМФ се генерира при нагряване на фруктоза с катализатор киселинност. Тъй като в сиропа макар и загрят и с киселина нямаш реално фруктоза затова и логично ХМФ е ниско. Както се вижда дори и след "инвертирането" имаш само 15% фруктоза което пак обяснява липсата на ХМФ.
    Второто изречение обаче е опасно - вече инвертиран сироп държиш 24 часа на 40 градуса а в този сироп има фруктоза и при над 35 градуса ще вдигнеш ХМФ вече по-осезателно. Не знам струва ли си всичките усилия това инвертиране ако ще е само 50%.
    Провери едно друго много съмнително твърдение на Софиянеца, че само с добавянето на фруктоза става инвертиране защото аз много го търсих този метод но никъде не намерих нищо подобно.

П.С.
    Искрен е прав (не само заради пресичането) но и защото при инвертаза от мед, вече в меда като първоначална суровина има фруктоза и е логично ХМФ да се вдигне повече.

П.С. 2
    Всъщност ти получаваш 15% фруктоза и 15% глюкоза а в меда има 40% фруктоза и 40% глюкоза, така че процента на инвертиране спрямо меда е около 37%. И аз имам една молба вземи от инвертирания сироп на Судзукер Api Invert и дай за анализ да видим реално колко инвертиран е той и струва ли си парите.
    Този пост е редактиран от m_pchelari; 28.08.2014 в 22:05.
    Винаги може по-добре.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •