Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 1210

Преглед на хибрид режима

Автор
    Регистриран
    08.01.2014
    Пчеларски район
    област Плевен
    Цитат Първоначално публикувано от tsc1 Виж публикацията
    А какво pH на организма на самата пчела? Че даже и на мен, независимо че съм "химически инвалид" взе да ми става интересно.
    Различните течности ( тъкани) в тялото имат различно PH според функциите си. Общото PH нито може да се измери, нито ще ти свърши работа за някакви наблюдения или изводи.

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от freelancer_bg Виж публикацията
    Различните течности ( тъкани) в тялото имат различно PH според функциите си. Общото PH нито може да се измери, нито ще ти свърши работа за някакви наблюдения или изводи.
    Благодаря за информацията! Имах в предвид течносттите, които участват в обмяната на веществата, но не се доизясних. Мина ми през главата мисълта, че pH на сиропа и другите храни трябва да е близка до това pH, но може и да греша.
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    Цитат Първоначално публикувано от tsc1 Виж публикацията
    Благодаря за информацията! Имах в предвид течносттите, които участват в обмяната на веществата, но не се доизясних. Мина ми през главата мисълта, че pH на сиропа и другите храни трябва да е близка до това pH, но може и да греша.
    Аз пък смятам че не е абсолютно задължително.
    Когато в човешкия организъм има негостиг на соли (или шоколад), централната нервна система се стреми да си ги набави.
    Съответно пък, когато човек е употребил повечко сол (или алкохол), започва да изпитва жажда.
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от scutellator Виж публикацията
    Аз пък смятам че не е абсолютно задължително.
    Когато в човешкия организъм има негостиг на соли (или шоколад), централната нервна система се стреми да си ги набави.
    Съответно пък, когато човек е употребил повечко сол (или алкохол), започва да изпитва жажда.
    Да, може би е по точно да се каже "трябва да са близки до pH на течностите, които участват в обмяната на веществата при пчелите или водят до баланс на pH".
    Ето какво пишат за кръвта при човека:
    Човешкото тяло разполага с pH на кръвта, отразяващо съотношението между киселини и основи. Стойностите на pH (десетичен логаритъм от концентрацията на водородните йони в един разтвор) варира между 0 и 14, като 0 означава изцяло кисело състояние, а 14 изцяло алкално. 7 е неутрално състояние. Кръвта е слабоалкална със стойност на pH между 7,35 и 7,45. Ако кръвта на човека падне до или под pH 7,00 той се намира в голяма опасност. Допустимият диапазон е много малък между 7,35 и 7,45 и лесно може да се прехвърли. Тогава се нарушава равновесието между киселинност и алкалност в кръвта, а от там и в организма.
    http://diabetnews.bg/13539/index/itemId/1085
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Много хора са вярвали, че меда им има високо ХМФ, защото това се пласира.
    Матеев...не ти ли загря телефона от фирми еднодневки?
    Аз няма да се учудя, ако ми намерят антибиотици, Живак, Злато и Астатий (най-редкия елемент).
    Ако намерят антибиотици мога да си отворя фармацевтична компания.
    Чувате ли как Байер трепери

Шегата настрана...БРАВО...
    Сега остава да дадеш и най-добрата рецепта време/цена.

VIP Автор
    Регистриран
    14.02.2014
    Пчеларски район
    Сливен
    Определено параметрите не са такива, каквито се препоръчват, пък и времето е по-малко, така че напълно обяснимо е, че се е инвертирала само 50% от захарозата. Така направения сироп след вземането на пробата беше прехвърлен във втори съд с водна риза и терморегулатор, но без бъркалка, и в този съд изкара още 24 часа при температура 40 градуса.
    Мисля, че това изречение ти отговаря на всичките изненади. ХМФ се генерира при нагряване на фруктоза с катализатор киселинност. Тъй като в сиропа макар и загрят и с киселина нямаш реално фруктоза затова и логично ХМФ е ниско. Както се вижда дори и след "инвертирането" имаш само 15% фруктоза което пак обяснява липсата на ХМФ.
    Второто изречение обаче е опасно - вече инвертиран сироп държиш 24 часа на 40 градуса а в този сироп има фруктоза и при над 35 градуса ще вдигнеш ХМФ вече по-осезателно. Не знам струва ли си всичките усилия това инвертиране ако ще е само 50%.
    Провери едно друго много съмнително твърдение на Софиянеца, че само с добавянето на фруктоза става инвертиране защото аз много го търсих този метод но никъде не намерих нищо подобно.

П.С.
    Искрен е прав (не само заради пресичането) но и защото при инвертаза от мед, вече в меда като първоначална суровина има фруктоза и е логично ХМФ да се вдигне повече.

П.С. 2
    Всъщност ти получаваш 15% фруктоза и 15% глюкоза а в меда има 40% фруктоза и 40% глюкоза, така че процента на инвертиране спрямо меда е около 37%. И аз имам една молба вземи от инвертирания сироп на Судзукер Api Invert и дай за анализ да видим реално колко инвертиран е той и струва ли си парите.
    Този пост е редактиран от m_pchelari; 28.08.2014 в 22:05.
    Винаги може по-добре.

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от m_pchelari Виж публикацията
    П.С.
    Искрен е прав (не само заради пресичането) но и защото при инвертаза от мед, вече в меда като първоначална суровина има фруктоза и е логично ХМФ да се вдигне повече.

П.С. 2
    Всъщност ти получаваш 15% фруктоза и 15% глюкоза а в меда има 40% фруктоза и 40% глюкоза, така че процента на инвертиране спрямо меда е около 37%. И аз имам една молба вземи от инвертирания сироп на Судзукер Api Invert и дай за анализ да видим реално колко инвертиран е той и струва ли си парите.
    Дали при инвертиране с мед ще се вдигне ХМФ при увеличаване на температурата, нямам си и на идея.
    Обаче един пчелар, който от няколко години инвертира посредствум ензима инвертаза, ми сподели, че е пращал Апи Инверт за изследване и при него нивата били около 76%, докато при самоделният(неговият) от ензим - 92%.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •