Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
"Това е моята гледна точка"
There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.
Да, може би е по точно да се каже "трябва да са близки до pH на течностите, които участват в обмяната на веществата при пчелите или водят до баланс на pH".
Ето какво пишат за кръвта при човека:
http://diabetnews.bg/13539/index/itemId/1085Човешкото тяло разполага с pH на кръвта, отразяващо съотношението между киселини и основи. Стойностите на pH (десетичен логаритъм от концентрацията на водородните йони в един разтвор) варира между 0 и 14, като 0 означава изцяло кисело състояние, а 14 изцяло алкално. 7 е неутрално състояние. Кръвта е слабоалкална със стойност на pH между 7,35 и 7,45. Ако кръвта на човека падне до или под pH 7,00 той се намира в голяма опасност. Допустимият диапазон е много малък между 7,35 и 7,45 и лесно може да се прехвърли. Тогава се нарушава равновесието между киселинност и алкалност в кръвта, а от там и в организма.
Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
"Това е моята гледна точка"
Много хора са вярвали, че меда им има високо ХМФ, защото това се пласира.
Матеев...не ти ли загря телефона от фирми еднодневки?
Аз няма да се учудя, ако ми намерят антибиотици, Живак, Злато и Астатий (най-редкия елемент).
Ако намерят антибиотици мога да си отворя фармацевтична компания.
Чувате ли как Байер трепери
Шегата настрана...БРАВО...
Сега остава да дадеш и най-добрата рецепта време/цена.![]()
Мисля, че това изречение ти отговаря на всичките изненади. ХМФ се генерира при нагряване на фруктоза с катализатор киселинност. Тъй като в сиропа макар и загрят и с киселина нямаш реално фруктоза затова и логично ХМФ е ниско. Както се вижда дори и след "инвертирането" имаш само 15% фруктоза което пак обяснява липсата на ХМФ.Определено параметрите не са такива, каквито се препоръчват, пък и времето е по-малко, така че напълно обяснимо е, че се е инвертирала само 50% от захарозата. Така направения сироп след вземането на пробата беше прехвърлен във втори съд с водна риза и терморегулатор, но без бъркалка, и в този съд изкара още 24 часа при температура 40 градуса.
Второто изречение обаче е опасно - вече инвертиран сироп държиш 24 часа на 40 градуса а в този сироп има фруктоза и при над 35 градуса ще вдигнеш ХМФ вече по-осезателно. Не знам струва ли си всичките усилия това инвертиране ако ще е само 50%.
Провери едно друго много съмнително твърдение на Софиянеца, че само с добавянето на фруктоза става инвертиране защото аз много го търсих този метод но никъде не намерих нищо подобно.
П.С.
Искрен е прав (не само заради пресичането) но и защото при инвертаза от мед, вече в меда като първоначална суровина има фруктоза и е логично ХМФ да се вдигне повече.
П.С. 2
Всъщност ти получаваш 15% фруктоза и 15% глюкоза а в меда има 40% фруктоза и 40% глюкоза, така че процента на инвертиране спрямо меда е около 37%. И аз имам една молба вземи от инвертирания сироп на Судзукер Api Invert и дай за анализ да видим реално колко инвертиран е той и струва ли си парите.
Този пост е редактиран от m_pchelari; 28.08.2014 в 22:05.
Винаги може по-добре.
Дали при инвертиране с мед ще се вдигне ХМФ при увеличаване на температурата, нямам си и на идея.
Обаче един пчелар, който от няколко години инвертира посредствум ензима инвертаза, ми сподели, че е пращал Апи Инверт за изследване и при него нивата били около 76%, докато при самоделният(неговият) от ензим - 92%.
В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))