Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 168

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Гледам цял ден се "дрънкате" Сашо и Матеев и се чудя няма те ли пчели за гледане?

Иначе Сашо ме кефи, че не се предава, а Матеев в типичен стил назидава и спори в стил "който не е с мен е против мен".

Матеев 100% съм сигурен че "партията майка" има сериозна намеса в твоята бизнес биография, но за това не се говори нали?

Да кажа нещо и по темата. Преди няколко дни открих съвсем случайно, че на ловешките основи на АПИАКТА има микро текст който е изписан на валяците и се появява през определено разстояние (явно на един оборот на валяка). За сега виждам мнооооооого добре и въпреки това не можах да разчета текста с невъоръжено око. Имам много работа за сега покрай пчелите и не ми остава време да взема една лупа и да видя какво пише все пак. Чудесна защита против фалшификации, но и нож с две остриета защото сега ако дам една тяхна основа на изследване имам неуспоримо доказателство, че е тяхна пък като ги гледам восъка им става все по-малко.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    .......Матеев 100% съм сигурен че "партията майка" има сериозна намеса в твоята бизнес биография, но за това не се говори нали?......
    Безпартиен съм. Някакви други предположения кой ми е помогнал с пари? Може би бог? Неее.... не вярвам в бог. Може би тотото? Жалко че не е и то, защото не пускам фишове .....

Защо пък за момент да не се опитаме да допуснем, че всичко това е възможно да се случи, при това съвсем честно и законно? Толкова ли невероятно изглежда?

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Защо пък за момент да не се опитаме да допуснем, че всичко това е възможно да се случи, при това съвсем честно и законно? Толкова невероятно ли изглежда?
    ДА.
    АБСОЛЮТНО НЕВЕРОЯТНО.
    Не ми се спори по тези въпроси, не ме и интересува, ВЪОБЩЕ.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    ДА.
    АБСОЛЮТНО НЕВЕРОЯТНО.
    Не ми се спори по тези въпроси, не ме и интересува, ВЪОБЩЕ.
    Може, но не точно както го описа Матеев.
    Прочети това http://sts.bg/?page_id=140&lang=bg

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Безпартиен съм. Някакви други предположения кой ми е помогнал с пари? Може би бог? Неее.... не вярвам в бог. Може би тотото? Жалко че не е и то, защото не пускам фишове .....

Защо пък за момент да не се опитаме да допуснем, че всичко това е възможно да се случи, при това съвсем честно и законно? Толкова ли невероятно изглежда?
    Понякога се получава така, че човек изтегля и печелившата карта.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    Понякога се получава така, че човек изтегля и печелившата карта.
    Според теорията на вероятностите и нормалното (Гаусовото) разпределение, все на някого трябваше да се случи. Ако не бях аз, щеше да е друг, но все на някого трябваше да се случи. Процента на успелите бизнесмени е много малък, но факт е, че в световен мащаб те са няколко десетки милиона човека. Сигурно сред тях има и такива, на които не им е чист косъма, но преобладаващото мнозинство са честни и почтенни хора, които са имали шанса или уменията да направят нещо повече в този живот.

Моят шанс беше в това, че започнах кариерата си в самото начало на пазарната икономика, когато всичко ставаше лесно и бързо. От целия мой випуск (моите набори) над 50% станаха успешни бизнесмени. Просто 60-ти набор имаше този късмет да започне да гради пазарната икономика в България веднага след завършването на висшето си образование. Втория ми шанс беше кризата в Русия. Тъкмо се бяхме научили да правим пасти за зъби и имахме готов продукт, и в Русия започна тяхната си криза. Всички западни стоки по магазините им спряха да се продават и руснаците бързо бързо се преориентираха към Българските стоки, които са по-евтини, но в същото време в психиката на руснака България беше най-западната и най-модерната държава от бившия соцлагер. Пастите ни за зъби буквално започнаха да се разграбват и този процес продължи няколко години.

Като цяло дето се казва - имахме шанса да бъдем на точното място с точния продукт в точното време. По подобен начин се разви и шанса с FOREX брокера и със слънчевите централи, но тези шансове аз вече целенасочено ги търсех, проучвайки пазара и опитвайки се да прогнозирам бъдещето.

Ииии....... не се шашкайте от постигнатите успехи. Имам си и дълъг списък от неуспехи, които предпочетох да ги премълча. Просто човек трябва да се пробва пак, и пак и пак, и ако от 3-4 опита успее само един, това вече е супер.

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    Ииии....... не се шашкайте от постигнатите успехи. Имам си и дълъг списък от неуспехи, които предпочетох да ги премълча. Просто човек трябва да се пробва пак, и пак и пак, и ако от 3-4 опита успее само един, това вече е супер.

Имах един съквартирант, който като се напиеше (не че му се случваше често да бъде трезвен) и започваше да сваля мадамите със специфичната си бавно приближаваща танцова стъпка, от която почти всяка се отдръпваше от дасинга щом го забележеше да се приближава заплашително към нея, и стандартните си фрази: "Ела да ти разчекна фунията, МА" или другата - "Ела тука да та цунна, МА".
    Който иска да варва, който иска - нека не вярва, факт е обаче, че на Пешо веднъж му се отвори парашута.
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    гр. Годеч - 780 м нв
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev
    Абсолютно вероятно е.
    1993 г започнах собствен бизнес. Тогава се изкарваха луди пари от всяко нещо с което се захванеш, от всяко нещо което можеш да внесеш като стока, се правеше бизнес. От 1993 г до 1997 г само от продажбата на компютри успях да натрупам няколко десетки хиляди долари. Един компютър струваше 1500 долара, а печалбата от него беше поне 20%. Внасях компютърни модули за фирмички , които сега са едни от най-големите в бранша. Въпрос на акъл и мениджмънт. Проблема на тогавашния бизнесмен беше в в това, че като се видеше в пари, купуваше коли, апартаменти, а не реинвестираше в бизнеса или захващаше още 2-3 бизнеса и разчиташе на други да ги управляват и така спечелините пари се топяха бързо. Бизнеса е наука и не всеки я владее, както и пчеларството. Имайте в предвид, че мутрите по онова време бяха кухи глави и не разбираха нищо от техника и електроника и доста по-късно се включиха във високотехологичния сектор, където се иска акъл. Така, че който си напрягаше мозъка и гледаше напред, успяваше бързо и лесно.
    Пчеларството не е професия - Пчеларството е призвание.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •