Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 9 от 17 ПърваПърва ... 7891011 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 81 до 90 от общо 168
    VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    ДА.
    АБСОЛЮТНО НЕВЕРОЯТНО.
    Не ми се спори по тези въпроси, не ме и интересува, ВЪОБЩЕ.
    Може, но не точно както го описа Матеев.
    Прочети това http://sts.bg/?page_id=140&lang=bg

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Ърнест Хемингуей

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    Понякога се получава така, че човек изтегля и печелившата карта.
    Според теорията на вероятностите и нормалното (Гаусовото) разпределение, все на някого трябваше да се случи. Ако не бях аз, щеше да е друг, но все на някого трябваше да се случи. Процента на успелите бизнесмени е много малък, но факт е, че в световен мащаб те са няколко десетки милиона човека. Сигурно сред тях има и такива, на които не им е чист косъма, но преобладаващото мнозинство са честни и почтенни хора, които са имали шанса или уменията да направят нещо повече в този живот.

Моят шанс беше в това, че започнах кариерата си в самото начало на пазарната икономика, когато всичко ставаше лесно и бързо. От целия мой випуск (моите набори) над 50% станаха успешни бизнесмени. Просто 60-ти набор имаше този късмет да започне да гради пазарната икономика в България веднага след завършването на висшето си образование. Втория ми шанс беше кризата в Русия. Тъкмо се бяхме научили да правим пасти за зъби и имахме готов продукт, и в Русия започна тяхната си криза. Всички западни стоки по магазините им спряха да се продават и руснаците бързо бързо се преориентираха към Българските стоки, които са по-евтини, но в същото време в психиката на руснака България беше най-западната и най-модерната държава от бившия соцлагер. Пастите ни за зъби буквално започнаха да се разграбват и този процес продължи няколко години.

Като цяло дето се казва - имахме шанса да бъдем на точното място с точния продукт в точното време. По подобен начин се разви и шанса с FOREX брокера и със слънчевите централи, но тези шансове аз вече целенасочено ги търсех, проучвайки пазара и опитвайки се да прогнозирам бъдещето.

Ииии....... не се шашкайте от постигнатите успехи. Имам си и дълъг списък от неуспехи, които предпочетох да ги премълча. Просто човек трябва да се пробва пак, и пак и пак, и ако от 3-4 опита успее само един, това вече е супер.

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Предполагам че съм много изморен и заради това не разбрах нищо от последните няколко поста.
    Както и да е.
    Искам само да ви кажа че не съм безпаметен и помня много добре кои хора и фирми можеха да работят добре през 90-те години. Това са годините на Жоро, Мечката, Руснака, Карамански и т.н. и т.н Или имаш протекция свише ( бившите служби или партията майка) или плащаш яко след което не ти остава за предприятие със капацитет няколко стотин тира на година. Да ви напомня че и банките тогава правиха кредитните милионери, които пак бяха подбрани личности.
    АЗ НЕ СЪМ БЕЗПАМЕТЕН НЕ БЪДЕТЕ И ВИЕ.
    Било к'вот боло, както се пее в една, сега модерна песен. Да гледаме в сегашно време. Точно за него говори и Сашо в спора с Матеев ама гледните им точки са коренно различни. Саше само да ти кажа че си в грешка с началния капитал на собственика на форума. Той си беше предвидил 1 000 000 за първата година, а минаха вече няколко годинки.
    Матеев жив и здрав да си, имал си дал си, бачкаш и натискаш яко, само се чудя как преценяваш риска в духа на доклада за здравословното състояние на пчелите в БГ който ти пусна и на безжалостния бич за пчеларството който наближава със страшна сила към БГ- МАЛКИЯ КОШЕРЕН БРЪМБАР?

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Ако намекваш за рекетьорското време, него го преживяхме сравнително лесно, защото вече бяхме утвърден износител за Русия, и беше достатъчно да намекнем на габровските рекетьори да не се занимават с нас, за да не им се наложи да се разправят с руснаците. Блъфа беше успешен и почти не сме имали проблеми.

Тука само искам да намекна, че човек трябва да използва главата си по предназначение, и ако го прави това по-често, сам ще открие какви великолепни идеи могат да се родят от нея.

Всичко това което го разправям се знае от няколкостотин човека, които са наши работници и служители, и които са свидетели на цялата история как се развиваше.

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    Предполагам че съм много изморен и заради това не разбрах нищо от последните няколко поста.
    Както и да е.
    Искам само да ви кажа че не съм безпаметен и помня много добре кои хора и фирми можеха да работят добре през 90-те години. Това са годините на Жоро, Мечката, Руснака, Карамански и т.н. и т.н Или имаш протекция свише ( бившите служби или партията майка) или плащаш яко след което не ти остава за предприятие със капацитет няколко стотин тира на година. Да ви напомня че и банките тогава правиха кредитните милионери, които пак бяха подбрани личности.
    АЗ НЕ СЪМ БЕЗПАМЕТЕН НЕ БЪДЕТЕ И ВИЕ.
    Било к'вот боло, както се пее в една, сега модерна песен. Да гледаме в сегашно време. Точно за него говори и Сашо в спора с Матеев ама гледните им точки са коренно различни. Саше само да ти кажа че си в грешка с началния капитал на собственика на форума. Той си беше предвидил 1 000 000 за първата година, а минаха вече няколко годинки.
    Матеев жив и здрав да си, имал си дал си, бачкаш и натискаш яко, само се чудя как преценяваш риска в духа на доклада за здравословното състояние на пчелите в БГ който ти пусна и на безжалостния бич за пчеларството който наближава със страшна сила към БГ- МАЛКИЯ КОШЕРЕН БРЪМБАР?
    Идеята на последните няколко поста беше, че много глупости се наговориха и някой трябва да чисти
    Да си видял някой от МЗХ или ветеринарите са да загрижени?!?! Изобщо не им пука! А ако влезе МКБ с някои колегите ще имаме опреснителни курсове какво съм казал преди месеци(не, че ще се извинят).
    Смяташ ли, че днес някой те взема насериозно по повод МКБ...почакай и ще видиш как пчеларя си пати от собствената глупост и късогледство. Аз ще се подготвя с около 2000 капана-хранилки за МКБ - щот съм тъп и нищо не разбирам.
    Ърнест Хемингуей

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Дамян Дамянов Виж публикацията
    Идеята на последните няколко поста беше, че много глупости се наговориха и някой трябва да чисти
    Да си видял някой от МЗХ или ветеринарите са да загрижени?!?! Изобщо не им пука! А ако влезе МКБ с някои колегите ще имаме опреснителни курсове какво съм казал преди месеци(не, че ще се извинят).
    Смяташ ли, че днес някой те взема насериозно по повод МКБ...почакай и ще видиш как пчеларя си пати от собствената глупост и късогледство. Аз ще се подготвя с около 2000 капана-хранилки за МКБ - щот съм тъп и нищо не разбирам.
    И като ги направиш тези капани бръмбара ще заобикаля пчелина ти? А дано та като мине инвазията му ще можем да идваме и да си купуваме рояци.

Автор
    Регистриран
    01.08.2014
    Въпрос към Матеев.Ако е вярна инвестицията ти от милион в пчеларството,обясни тогава защо избра точно този отрасъл?Виждаш потенциал?А в строителството примерно не?Одеве споменах,че е на дъното в класацията по печалба.А видно от това какво значимо място си отделил на банковата си сметка,това би трябвало да ти е една от последните сфери за увеличаване на подобен капитал.Щото мой познат,например,отвори луксозен фитнес с пари на друга видна личност и сега щрака касови бележки за по хиляда лева дневен оборот,въпреки,че влизат 5-6 души...разбираш,предполагам ,схемата,но ти проявяваш интерес.И какво е мястото на човек,можещ да се нарече милионер,във пчеларски форум?Бих задал същия въпрос на Гриша Ганчев,ако видя,че си губи дневно по около час във форума "направи си сам".
    Този пост е редактиран от сашо 38; 28.04.2015 в 09:49.

Извинявам се, ама какво значение има колко са парите на Матеев и от къде са?

Страница 9 от 17 ПърваПърва ... 7891011 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •