Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
Ето какво ми пратиха от Аналитика ООД: Инвертаза.pdf

Пробите с номера 4 и 5 са двете проби, които ги правих с най-висока температура - 55 градуса по Целзий. Едната (номер 4) е на 48-часов сироп, взета от най-левия казан, а другата (номер 5) е на 24 часов сироп от друга варка със същите параметри, взета от средния казан. И двете проби са взети в понеделник сутринта, но са занесени в лабораторията някъде по обяд. Изследвани са чак във вторник, което означава, че пак в бутилките е имало допълнително инвертиране, докато са стоели в лабораторията.

Ясно осъзнавам, че това бавене в лабораторията изкривява резултатите, защото инвертазата продължава да си работи и в бутилките с пробите. Нищо обаче не мога да направя по въпроса. Лабораторията си има стотици други по-важни в момента изследвания, и трябва да сме доволни от факта, че все пак се съгласяват да ми свършат работа. Мисля че това забавяне не е кой-знае колко голям проблем, защото то влияе на съотношението на захарите, но не на ХМФ-то.
Благодаря за инструкцията от Аналитика.
Не мисля че бавянето изкривява резултатите, защото едва ли някой ще го налива директно от казана в хранилките. Със сигурност ще престоява известно време(може би месеци) след като се приготви докато му дойде времето за хранене. Да сега му е времето да се дава, но моята идея е да го приготвям предварително, ще си поотлежава да си се доинвертира, и когато потрябва тогава ще се ползва. При правилно съхранение може да е много дълго време траен(практически почти вечно).