Цитат Първоначално публикувано от m_pchelari Виж публикацията
Матеев инвертазата на ПЧЕЛИТ действа на друг принцип. Сиропа трябва да е не повече от 35 градуса и отлежава за 48 часа на стайна температура освен това и не се добавя киселина. Трябва да се подхрани до 2-3 дена от направата на сиропа, което значи че няма трайност, но пък се спестява от всякакви нагреватели и електроника. На път съм да си поръчам, би ли казал колко струва приблизително изследването за грюкоза/фруктоза.
Не знам как е с твоята инвертаза, но моята си иска както температура, така и киселинност. Чета инструкцията буква по буква и изпълнявам, без да се замислям много-много за неща, които не ги разбирам. Та във връзка с това искам да публикувам и последните изследвания, които потвърждават съмненията ми, изказани по-горе, че проблема с ХМФ е СИЛНО ПРЕУВЕЛИЧЕН. Вече няма две мнения по въпроса. Всички наши притеснения за уж "голямото" ХМФ са напълно безсмислени. Дори и да искаме да го направим голямо, трудно ще постигнем нещо повече от 1.2 mg/g. Ето вижте:

Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	HMF.jpg
Прегледи:      665
Размер:	109.9 KB
ID:	1943