Цитат Първоначално публикувано от Кразз Виж публикацията
Ако я изградят и запълнят с мед, без да е отглеждано пило на нея, се нарязва на ивици по 3 пръста широки, нареждат се по една в буркан и се заливат с мед. Един такъв буркан, пазарската му цена в момента е 22-25лв.
Според много пчелари, професионални и хоби, според много автори, системата ДБ е назадничава,...но аз мисля, че това е системата, която дава най-много свобода на действие и свобода на фантазията пчеларска. Стига да я има човек.
Страхувам се, че обяснявам смотано и не ме разбра.За пчелите няма плодник или магазин има подредба на гнездото и съответно така работят или нагоре или надолу според сезона и нектаропотока и т.н. Има едни образи в Русия де свързват плодниковата рамка и магазинната на едно-Лазутин и др.Интелигентното решение е със строителна рамка разделена.Мързеливото решение два магазина със магазинни рамки само 2-3-4 или в средата са плодникови те са с нарушено разстояние и там правят далаци.Като плюс имаш далак,ВОако са горе ги строят с работническо пило майката почти или много рядко се прехвърля на магазинните рамки.Ускоряваш развитието на семейството при подходящо време при определена сила на семейството и удължаваш времето за роене.

П.П.По добре за сега не го прави.