Първоначално публикувано от
kaloyanv
Днес също е хубав ден, станах по-рано и още преди 7 часа, бяха започнали да работят, не толкова много но се раздвижваха. Просто надникнах в един от силните кошери да видя как ще е и наистина в крайна сметка се вижда, че пчелите всъщност не са толкова много при мен, тъй като не е усвоен целия магазин напълно. Може и още да не са били раздвижили.
Понеже магазина сложих на 4ти май с една издигната рамка от плодника, сега ми излиза един друг въпрос. Акацията започна на 9 или 10-ти Май, предполагам тя ще държи 10-13 дни. До към 20-22 май най-късно.
Проблема ми е че трябва да извадя рамката, която е през магазина след 14 дни, значи на 18-ти Май, а пашата все още ще е силна и как да ги ровя в този случай?
Може ли да разчитам че понеже нямаше градеж добър, няма да са направили далака и майката да е снесла на 4ти , а да кажем това да е станало 3-4-5 дни , и да изчакам края на акацията, когато да изрежа този далак с предполагаемото търтеево пило ?
И още един въпрос, понеже видях 4 лева за килограм в другата тема. По принцип понеже не съм срещал в книгите, възможно ли е да се подхранва само с мед целогодишно ? Понеже срещам в литературата само захарен сироп. Като дойде пролетта и после може ли да се прави разтвор на мед, вместо на захар ?
А да слагам мед в ракията вместо захар, както са ми казвали, ми се струва пълна разсипия .
Честно да ви кажа при тези цени, някой да дойде и да предложи 4 лева за килограм хубав мед .. не знам хората които разчитат на това за доход, как въобще могат да се оправят. Доста кофти .Тя захарта върви 2 , 2 и нещо.