Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 293 от 419 ПърваПърва ... 193243283291292293294295303343393 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 2,921 до 2,930 от общо 4187
    VIP Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    Цитат Първоначално публикувано от agro Виж публикацията
    Точно там си мисля, че ще идат, ама дали ще влязат или ще има бой?
    Мисля, че ще си търсят новото място, понеже ги преместих с техните пити, а не ги стръсках встрани.
    По изклюение някои ( които са били в полет при местенето )може и да се върнат в съседния кошер.
    Бой няма да има, понеже търтовките бяха малко.
    Имаше 10-20 запечатани търтееви килийки и още толкова яйца на 4 пити.
    "Да живее международното положение!" - Филип Трифонов
    "С възникването на гардеробите, хаосът е бил подреден в тях и е възникнал порядъкът и порядъчния човек."

VIP Автор
    Регистриран
    28.01.2021
    Пчеларски район
    общ.Севлиево, обл.Габрово
    Цитат Първоначално публикувано от zapstojan Виж публикацията
    Моята акация е след 25-ти май. На акацията не разчитам. Главната ми паша е ливадата и започва към 05-06.
    Пчелите и пилото бяха много. Единия вариант беше, да сложа два магазина и да дигна една-две пити пило, за да се качи майката в магазините, иначе ще се роят.
    Аз минах на план Б. Дигнах 2пити ЗП, на тяхно място сложих 2 изградени светли пити, като м-у тях една с пило. Горе м-у двете с пилото сложих празна пита и отстрани по една пита, и допълних с основи.
    Като почне пашата, плодника с майката и откритото пило слизат долу, следва ханеманова решетка, другия плодник и в-у него два магазина.

От горния плодник взимам 36г. мед + 36кг. от магазините = 72кг.
    Ако имах още една паша 72кг. + 72кг.=144кг. Ама нямам втора паша. Язък!
    Липа имаш ли, поне малко? При мен има и липа и ливада, но не мога да я нарека баш гл. паша. Двете паши ги умесват и това е най-хубавия собствен мед, който съм опитвал.

VIP Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    Цитат Първоначално публикувано от Кразз Виж публикацията
    Липа имаш ли, поне малко? При мен има и липа и ливада, но не мога да я нарека баш гл. паша. Двете паши ги умесват и това е най-хубавия собствен мед, който съм опитвал.
    Да. Има и малко липа. Понякога хващат и малко от акацията.
    Меда наистина е много хубав.
    "Да живее международното положение!" - Филип Трифонов
    "С възникването на гардеробите, хаосът е бил подреден в тях и е възникнал порядъкът и порядъчния човек."

Почетен Автор
    Регистриран
    14.06.2021
    Това което направих е едно нищо, понеже трябваше да дойда обратно в София. Та в момента така си лангърка и като се прибера, след 1 седмица и аз не знам за какво да гледам. Те оттогава ще са минали 8-9 дни може и малко повече. Предполагам те така или иначе ще си заложат маточници, но сигурно ще е тото, каква майка ще излезе. За какво трябва да следя, или така и така съм го оставил, направо след 16ден и после когато пронесе, да гледам да не е калпава търтовка или ?

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Цитат Първоначално публикувано от kaloyanv Виж публикацията
    ...така или иначе ще си заложат маточници...
    Според твоето описание си слагал в отводката само пити със запечатано пило. Ще заложат маточници само ако имаш късмет да е имало някое яйце или млада личинка на тези пити. И ти като мене нямаш време, като отидеш, поне погледни за маточници и ако няма, дай им пита с яйца от някой кошер.
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

Почетен Автор
    Регистриран
    14.06.2021
    Аз точно това не можах да разбера. Не съм давал със запечатано пило само. Имаше и открито пило. Въпроса е че не съм сигурен дали имаше яйца и еднодневни личинки, както е писал колегата.
    На едната пита имаше съвсем малко запечатно пило и повечето беше незапечатано. Явно някъде не съм написал както трябва.

Благодаря за отговора !

Да кажа и аз какво разбирам под яйца. Под яйца аз разбирам това което е снесла майката, преди да е захранено още. Открито пило разбирам развитието, до запечатване отгоре на килийката. И запечатано, когато отгоре има капаче.

Това което разбирам от колегата че каза, да има яйца и личинки еднодневни .. Аз видях само откритото пило, което се набива на очи, но не съм гледа в подробност за яйца.

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    ...Не съм давал със запечатано пило само. Имаше и открито пило...
    Добре си направил, но си пропуснал да го напишеш. Иначе са ти правилни възгледите за яйца и личинки. Аз съм вече за очила, /ама не слагам/ и почнах да не виждам има ли или няма яйца по килийките.
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от agro Виж публикацията
    .....Аз съм вече за очила, /ама не слагам/ и почнах да не виждам има ли или няма яйца по килийките.
    Потрай 2 месеца. Поръчал съм си тези от такайците:
    https://www.banggood.com/10X-15X-20X...r_warehouse=CN
    Ако аз си виждам най-ситните SMD елементи с тях и ти ще си виждаш яйцата.
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Цитат Първоначално публикувано от tsc1 Виж публикацията
    ...Поръчал съм си тези ...
    Малиии, ще мязам на франкенщайн с тях... Дали ще виждат през булото?

VIP Автор
    Регистриран
    28.01.2021
    Пчеларски район
    общ.Севлиево, обл.Габрово
    Това което направих е едно нищо, понеже трябваше да дойда обратно в София. Та в момента така си лангърка и като се прибера, след 1 седмица и аз не знам за какво да гледам. Те оттогава ще са минали 8-9 дни може и малко повече. Предполагам те така или иначе ще си заложат маточници, но сигурно ще е тото, каква майка ще излезе. За какво трябва да следя, или така и така съм го оставил, направо след 16ден и после когато пронесе, да гледам да не е калпава търтовка или ?
    Каква майка ще излезе, в голям процент от случаите е тото. Когато месторабота, местоживеенето и пчелина се разминават е мнооого трудно. И с неголеми познания за физиологията на пчелата и на пч. семейство, е още по-трудно...
    По-горе писа, че се събира доста мед... Защо не го продаваш?

Страница 293 от 419 ПърваПърва ... 193243283291292293294295303343393 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 4 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 4 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •