Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 292 от 419 ПърваПърва ... 192242282290291292293294302342392 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 2,911 до 2,920 от общо 4190
    Почетен Автор
    Регистриран
    14.06.2021
    Аз не знам, обаче като сложиш втори плодник, с много празни пити, ще има ли време за акацията да се подготви ? Или то се стеснява по някакъв начин, така че горе и долу да има горе долу няколко пити ? Това което съм гледал е че се зарежда с основи и празни пити до горе. Обаче това кога ще се изгради и подготви за акацията ?

А за второто само на майтап мога да ти пиша, понеже не разбирам .. "Зависи колко ракия си сложил"

VIP Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    Цитат Първоначално публикувано от kaloyanv Виж публикацията
    Аз не знам, обаче като сложиш втори плодник, с много празни пити, ще има ли време за акацията да се подготви ? Или то се стеснява по някакъв начин, така че горе и долу да има горе долу няколко пити ? Това което съм гледал е че се зарежда с основи и празни пити до горе. Обаче това кога ще се изгради и подготви за акацията ?

А за второто само на майтап мога да ти пиша, понеже не разбирам .. "Зависи колко ракия си сложил"
    Моята акация е след 25-ти май. На акацията не разчитам. Главната ми паша е ливадата и започва към 05-06.
    Пчелите и пилото бяха много. Единия вариант беше, да сложа два магазина и да дигна една-две пити пило, за да се качи майката в магазините, иначе ще се роят.
    Аз минах на план Б. Дигнах 2пити ЗП, на тяхно място сложих 2 изградени светли пити, като м-у тях една с пило. Горе м-у двете с пилото сложих празна пита и отстрани по една пита, и допълних с основи.
    Като почне пашата, плодника с майката и откритото пило слизат долу, следва ханеманова решетка, другия плодник и в-у него два магазина.

От горния плодник взимам 36г. мед + 36кг. от магазините = 72кг.
    Ако имах още една паша 72кг. + 72кг.=144кг. Ама нямам втора паша. Язък!
    "Да живее международното положение!" - Филип Трифонов
    "С възникването на гардеробите, хаосът е бил подреден в тях и е възникнал порядъкът и порядъчния човек."

Почетен Автор
    Регистриран
    14.06.2021
    Това е супер, но след като няма паша, как градят основите. Наливаш ли им сироп и по колко ? Питам понеже не мога да уцеля уравнението. Тази година, днес за първи път сложих основи. Друг път го правя по-рано.

На мен ми се ще да хвана акацията колкото и да е . При мен има много слънчоглед, обаче аз като отглеждам всичко за собствена употреба , не ме бърка количеството. Но и това което ми дават от слънчогледа се натрупа и скоро ще започна да се чудя какво да правя с меда.

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Цитат Първоначално публикувано от zapstojan Виж публикацията
    ...Освен това обединих търтовка на 4дб рамки със слабо семейство също на дб рамки.
    Събрах ги в нормалното семейство...
    Пчелите от търтовката ще останат ли в новия кошер? Или са били съседни сандъци?
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

VIP Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    Това е супер, но след като няма паша, как градят основите. Наливаш ли им сироп и по колко ? Питам понеже не мога да уцеля уравнението. Тази година, днес за първи път сложих основи. Друг път го правя по-рано.

На мен ми се ще да хвана акацията колкото и да е . При мен има много слънчоглед, обаче аз като отглеждам всичко за собствена употреба , не ме бърка количеството. Но и това което ми дават от слънчогледа се натрупа и скоро ще започна да се чудя какво да правя с меда.
    В момента има паша джанка, череша, мъртва коприва, върба, но не я броя, понеже семействата не са развити.
    Когато слагам основи пълня хранилката 0,8л., със сироп 1:1 захар:вода.
    "С възникването на гардеробите, хаосът е бил подреден в тях и е възникнал порядъкът и порядъчния човек."

VIP Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    Цитат Първоначално публикувано от agro Виж публикацията
    Пчелите от търтовката ще останат ли в новия кошер? Или са били съседни сандъци?
    Ще останат понеже техния кошер го махнах. Някои може да се върнат и да влязат в съседния на махнатия.

Почетен Автор
    Регистриран
    27.05.2014
    Пчеларски район
    русе
    Относно търтовките - какво толкова им треперите и се мъчите да ги спасите??...в един съвеЦки учебник по пчеларство пише, че търтовките се напушват добре и се изтръскват на края на пчелина, и пчелите налитат в съседните кошери насмучени с мед...големи Радини вълнения с тия търтовки ръйшли!!

Почетен Автор
    Регистриран
    17.04.2021
    Пчеларски район
    Брезово

КОШЕР - ДАДАН БЛАТ - МЕТОДИ ЗА ПЧЕЛАРСТВАНЕ (pchelari.com)

VIP Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    Цитат Първоначално публикувано от Илиев Виж публикацията
    Относно търтовките - какво толкова им треперите и се мъчите да ги спасите??...в един съвеЦки учебник по пчеларство пише, че търтовките се напушват добре и се изтръскват на края на пчелина, и пчелите налитат в съседните кошери насмучени с мед...големи Радини вълнения с тия търтовки ръйшли!!
    Само експеримент.
    Търтовка съм оправял с глад.
    Стръсквам я в нейния кошер на основи и след три дни придавам майка.

Стръсквал съм търтовка на края на пчелина. После в съседния кошер от едната страна (половината пити) майката снася редовно, а на другата половина от питите си търтевееше търтовката. Поне месец караха така.

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Цитат Първоначално публикувано от zapstojan Виж публикацията
    ...Някои може да се върнат и да влязат в съседния на махнатия.
    Точно там си мисля, че ще идат, ама дали ще влязат или ще има бой?
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

Страница 292 от 419 ПърваПърва ... 192242282290291292293294302342392 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 7 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 7 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •