Гледам, правите канал на горната летва с фрезер. Май канала е отгоре. Каква е целта? Да потъне телта и да не се къса при стъргане с повдигач. Мене по ми трябва да разцепвам долната летва (аз работя с армирани основи).
Преглед за печат
Гледам, правите канал на горната летва с фрезер. Май канала е отгоре. Каква е целта? Да потъне телта и да не се къса при стъргане с повдигач. Мене по ми трябва да разцепвам долната летва (аз работя с армирани основи).
И да , и не .
Говорим за рамка тип - Владимир Давидов .
Благодаря! Аз така режа долната летва с циркуляр. Май с фрезер ще е по-лесно. Клипчетата са интересни :)
Допълнение. При мене е важно прореза да е широк (за да се движи основата свободно нагоре-надолу). Затова ги разширявам с една клечка (по точно дървен клин) и забивам една скоба отдолу с малкия такер 10мм. Така тя държи прореза еднакво широк и не позволява измятане зимата. Това може да се ползва и за горната летва. Като се вкара основата се стиска с нещо и отгоре се кове една скоба 10мм. Тя ще държи да не се разширява и укрепва рамката.
Нищо не каза за ракията ;)
Основата влиза вътре в канала и се държи само на горната летва. Каналът трябва да бъде по-тесен, отколкото основата и двете части на летвата да я защитват.
Ето така изглежда когато е защипана. Не гледай цифрите на рамката и размерите. Ако ми остане време, ще пусна чертеж(почти е готов).
Прикачен файл 6311
Ето как се поставя основата в по-тесния канал. Нарочно е по-тесен!
https://www.youtube.com/watch?v=6k9wD4imVDo
Най-тънкият диск който имам прави 1мм. Канала излиза, тоест цялата летва е разполовена, а не е само канал.
Ако ще ти трябва само за канал, има дискове 2мм "произведено в Китай". За 5-10 лева - толкова :bigsmile: Знам, че имам на Verto 2мм, но не помня размер и брой зъби.
За Freud -> http://www.kame.bg/offering-cutters.php (колегата kubio ме насочи към тях, доколкото помня)
Здравейте,
Дамяне, благодаря. И аз съм много благодарен на колегата kubio. На него дължа благодарност, помогна ми да се сдобия с машинка за заточване на дискове. Много се радвам на придобивката. Все още не съм я ползвал. Той ми каза и за тези дискове на Freud. Едва вчера видях линка на Каме. Тези дни ще ходя да видя какво предлагат и на какви цени.
Поздрави, Г. Георгиев
Тук предлагат заточване на дискове и стават доста успешно, но нищо не е като новото. http://www.hosse.bg/zatochvane
Икономисвам от труд :)
Зависи колко ти е висока рамката, дали са я изградили до дъното, дали са хванали основата странично и колко е стара питата.
3 рамки се събират точно в едно ДБ гнездо.
Дамяне, ти ще ги въртиш ли в центрофугата? Аз си мислих, че ще ги изрязваш от рамката, цепиш на две, в пласмасовата прозрачна купия и на пазара. Кой бяга от цена, по 10 лв на парче.
И капкомер,да използваш- пак не става!
Олеее, то голяма тайна, голямо чудо на търкалета. Ние, тез далачета си ги правим и без да си усложняваме живота с фрезери и да просим рикия. hi;
Е как? Авторското право е платено, пък било то и с огнена вода, а и незнаеш какъв му е замисъла.
Не е тайна, но информацията трябва да се поднася на час по лъжичка, защото иначе не се усвоява добре.
Тези далачета можеш да си ги правиш и без да си усложняваш живота, но искам да ми кажеш как ги реализираш.
Много се пънеш като балканче на баир, затова пий едно и се успокой.
С прясно сирене, от преди години, спокойствието идва по-бързо.:cool:
Чакай сега, тука отиваме в една друга тема. Това, че не можеш да си реализираш продукцията е много сериозен проблем. Проблемът не е в географското положение, а в знанията и уменията.
Ако си мислиш, че тука на морето можеш да се справиш по-добре - моля,заповядай. Да, имаш по-добри условия, но идеята, че тука сафрида сам скача в тигана е просто смешна.
Колегите в Добруджата вадят по 200 кг от кошер, направо тече като от чешмата.
А по морето клиентите седят и ни чакат като за билети за концерт на Веселин Маринов.
Здравейте,
Валентине, не ти прави чест! Не съм аз този който ще ти търси сметка, но.........ми падна в очите. Четях мненията ти, но вече ще ги прескачам.
Днес ходих до Каме, предлагат заточване на дискове, човека с който говорих каза, че режели по-добре от фабричното заточване и изкарвали по-дълго. Малко скъпичко ми се видя (нямам инфо за колко се заточва диск). Нов диск на Freud, 250мм. на 3.2 с 60-80 зъба, около 120-150лв. Става бавно, ако нямат наличност, заявка и чакане, което може да продължи няколко месеца. Иначе италианците имат дискове, с дебелина на 1.5 и 2.5мм.
Поздрави, Г. Георгиев
Ела поживей малко на село минимум 5 години, па тогава ми говори за реализиране на продукцията. ;) Живял ли си с години извън Варна? Предполагам си от там и там живееш.
П.П. Или се опитваш да ме направиш като Бай Ганьо с дисагите. Да се вдигна от северозапада да си нося далачетата на морето. И май верно темата не е за реализация на далачета, а че си усложняваш живота с фрезери, канали на горна летва...... Това според мен де.
Ти как мислиш?!? :laughing:
http://pchelari.com/forum/showthread...ll=1#post77147
Здравейте,
Благодаря Kuline, оказва се че е нормално. Казаха около 20лв. но зависи от броя на зъбите.
Поздрави, Г. Георгиев
Радвам се, щом казваш, че това което си постигнал, те задоволява.
Той, Дамян, споделя, това което е намислил и ако успее ... ще ни светне, но при теб е едно, при мен друго, при него трето и т.н. Всеки си предприема някаква стратегия за отглеждане на семействата, спрямо условията, реализацията и... "так дальше"
Грешки правят умните, за другите е ежедневие
На опаковката пише макс 3000 оборота. На колко оборота го въртиш?
http://s9.postimg.org/d6hj78nwb/IMG_20160315_125755.jpg http://s9.postimg.org/kc9a9owzf/IMG_20160315_125820.jpg http://s9.postimg.org/9be54o4qj/IMG_20160315_125838.jpg
Добре работи, чак да не повярваш. Няма вибрации(което ме притесняваше).
Преди малко си взех още една играчка. Взех го за 254 лева, което около или под доставната цена. Исках да взема още един, но нямат повече бройки. :laughing:
Не е балансиран както трябва и вдига излишен шум, но ако почне много да ме дразни, ще го пратя в сервиза. За 2 дни ще заприлича на нещо. Купуваш и почваш да ремонтираш - като всичко произведено в Китай.
http://einhell.bg/wp-content/uploads...T_VE_550_A.jpg
Един приятел и той ми заточва циркулярните триони с видия за 25 ст на зъб.Обаче като стане много тънка твърдосплавната пластина и почват да се чупят.
На два пъти носих циркулярен трион за заточване, и двата пъти трябваше да чакам по три дена.
Реших да си купя машинка за заточване.
Понеже ще я ползвам само за себе си, искам да бъде евтина, но все пак да върши работа.
Някой може ли да посочи модел, от който има добри впечатления.
В нета се спрях на два модела: https://suneuropa.com/product/5519/m...-de-94217.html
и http://dikarconsult.com/%D0%BC%D0%B0...o-sbs-400.html
Ако някой има мнение нека сподели.
Благодаря.
Аз ползвам на Гюде и ми върши работа и аз съм любител и заточвам доста рядко.
Нямам преки впечатления от тези машинки, но съм рязал със лошо заточен диск и е доста неприятно. За това ползвам тази услуга от специалисти, а за да не чакаш може просто да си вземеш още един диск. При тази цена на машинката и цената на заточване,купуване на втори диск е най-изгодно.
Здравейте,искам да попитам дали някой е правил самоделен дърводелски щтрайхмус. Имам вал от абрихт 50см работна дължина и нов двигател 4кв трифазен (долу горе повърхностна идея). Мисля ,че няма да е проблем да се направи стойката за вала и двигателя. Трудното очаквам да е при направата на подвижен плот за нагоре-надолу и подавателен механизъм за дървения материал.Ако има майстори ,който биха се навили да го направят-да пишат или на тел.- 0988919636
Имам 4-ри операционна машина която ползвам в работилница 150 кв.м . Сега зимно време е студено, а трябва да направя 120-130 магазина и си мисля да си купя нещо по компактно за сглобките и да мога в една стаичка 4/4 да работя
на топло.
Гледах вчера тази, но мислех , че енхела трябва да е син, а това много на Райдар ми мязаhttp://www.praktiker.bg/bg/Stationar...025-U/p/475462
Моля за съвет, ако някой ползва подобна или е изхвърлилcrying; такава!
Ще върши ли работа?
Мощността и оборотите достатъчни ли са?
С подобна направих сто кошера на три корпуса,мощноста е достатъчна но проблема е че плота е малък,правих друг върху него в комплект с четири шейни.Оригиналните плъзгачи дават голямо отклонение и стават само да си нарежеш подпалки,шумна е и като цяло може да свърши работа но ако сега трябваше да я купувам не бих го направил.
На пръв поглед и на мен ми се струва, че линеала не е достатъчно широк, но може да го слагаш и със стяги.
Аз имам подобна, но линеала се разширява настрани заедно с плота,(мисля до 60 см)
И предпазителя ще трябва да се свали когато правиш фалците.
Мойта е 1500 вата,(на 110V) и с оригиналния си диск реже идеално. Много е шумна!
Прикачен файл 8029
Мога да ти дам друго елегентно и евтино решение на проблема - направи си стаичка от дърво и найлон (един вид парник) около машината. Машината си я знаеш, бързо ще се стопля с една духалка...
Това ми беше първото решение, но работилницата ми е на село и трябва да ходя всеки ден за да работя до там. В Добрич живея в къща и имам свободни три стаи на първия етаж и ще ми е по-удобно.Мислех и машината да разглобя и да я пренеса, но пък с нея като я цопна посредата ще стане тясно, че затова съм тръгнал да търся нещо по-компактно.
Не си струва. Готов щрайхмус от старите чугунени /7,5 квт / ще намериш на смешни цени, само да имаш търпение да търсиш. Скоро си купих банциг от най-големите, производство на завода в Койнаре /вече не съществува/ на смешната цена от 350 лв. Тежи близо 500 кг, вложих в него труд, лентоводач, мотор, ремъци и ел. инсталация.
Здравейте,
Галине, имам го същият но е от по стар модел. Купувал съм го от практикер на цена 520лв. Върши работа, бая зор видях да го настроя да реже що годе под прав ъгъл. Тогава не разполагах с достатъчно средства /не че сега имам/ и ми досвидя да събирам пари за бош. Мой съвет, имаш хубава машина на село, не хвърляй много пари, за триста и кусур лв. си струва.
Поздрави, Г. Георгиев
Този циркуляр има слабо зъбно колело предаващо движението на дискът и слаб ротор .от опит
Подобна сметка си правя и сега.
Предните две зими правих оранжерии и затова пчелите бяха на второ място/ липса на време и пренасочване на капитала, към основния залък/.Тази година кандидатствах за 30 кошера по НПП с идеята да си почина зимата, но като стоя без работа и всеки изминал ден пренареждам идеите и времето. Сметнах, че:
Ще платя за кошери по мое желание 3660лв.
Ще ми възстановят/ако ме удобрят/1680лв.
Моето участие е 2000лв /с ходенето до Варна и ДФЗ в Добрич / и отгоре.
Задължението 3 години да съм ЗП и плащането на осигуровки.
Проверките когато им кефне.
И заради всичко това мисля че 30 кошера ще ми излязат по евтино да си ги направя докато от фонда се натуткат с резултатите.
Разбрах те, дай сега всички да сме еднакви, защо аз като нямам няколко пръста, другите да имат всичките.
Та си мисля, че въпроса, около който се завъртя полемиката, бе за плюсовете и минусите, ти обаче посочи единствено и само плюсовете, а в минусите може да се включи и времето, което е необходимо за направата им. И когато стигнеш до момента, в който времето ти е много ценно, то тогава се налага да търсиш нечии други услуги, срещу заплащане естествено.
Ще бъда благодарен накрая, ако си направиш сам кошерите, да дадеш една сметка в помощ на колегите, който тепърва замислят да си ги правят сами. Колко струва сушения материал, машините(дрелка, винтоверт), другите материали( липила, стяги,винтове,капаци и др.), времето за изработка и качеството на крайния продукт( ти би ли купил така направен кошер от майстор). Не се заяждам, разбери ме правилно. Имам двама познати дето в момента се псуват защото се хванаха сами да си правят всичко. Друг е въпроса ако имаш наличните машини и оборудване, и да имаш отпадак дървен материал, който можеш да ползваш наготово, без пари.
п.п- би трябвало поне малко от малко да рабираш как се работи със дърво. Тук вече трябва да кажат професионалистите, защото мойте познания за дървесината са от училище и си признавам, че нищо не разбирам.
Галин не го виждам и ще се възползвам. При купешкият кошер цената е по-висока, защото има включена печалба + печалбата на търговеца. Когато си ги прави човек сам тези две неща ги няма. Цената на материала е същата, е с някаква отстъпка за професионалния производител. Качеството зависи от кунките на майстора.
пп. Аз си купувам стандартен материал ,като плащам да ми го калиброват на 25мм. Да те питам и мебели ли си купуваш.
И да нямаш отпадък дървен материал, ако така и така имаш дърводелци, които имат "дупки" в работното време, по-добре да им възложиш да правят кошери, вместо да стоят. Не можеш да се лишиш от тях, защото практиката е показала, че специфичните изделия, които си правиш в собствената дърводелна, са по-изгодни от поръчката им на друго място. Освен това, практиката показва, че дърводелците, поради спецификата на работата, притежават интелект, подходящ за възлагане и на други, неспецифични задачи, с които да си заработват заплатата.
.
Да купувам си когато се наложи мебелите, не вярвам да го разбереш. Цената на материала, който купуваш ти е многократно завишена от това на което го купуват дурводелците в Родопите или Троян примерно. Ако обикаляш страната като мен, спри и питай някоя фирма и имай на предвид, че ще ти кажат цена като на непознат, защото не те познават. По последни данни, кошер ЛР от три корпуса, дълбоко дъно, таванка и капак, струва закупен от дърводелец с печалбата му от 60 лв. за бр. Ти можеш ли да докараш тази цена?
Писал съм тук за обкновенно дъно, защото последно това съм си правил. Моята цена е несъпоставима с тази при Ванчето. За цял кошер нещата ще изглеждат по същия начин. След малко ще ти дам данна за дъното.
Ето :"Как се казва -нискобюджетно дъно. :bigsmile: От 12-13 години не бях се правил на дърводелец и бях забравил кефа-да си направиш нещо сам за почти без пари.За 70лв. -10бр. осемрамково , 4бр. десетрамково и 2бр. 12-рамково.Мрежата не е включена в цената също и труда."
Ти кажи колко надник да си сложа. 12р. дъно струва 25лв. на магазина. Да, там е крайната цена. На Калин някой братовчет може и за 40лв да му ги направи.:bigsmile:
Почитаме ний!
Де да имах такъв братовчед, който постоянно да ми е в услуга. Пак казвам, тъй като нямам време, се налага да си ги купувам, но не от Ванчето, а от човек, който ще ми ги направи читави, без да се пазаря за парите. Преди време и аз съм си ги правил, че и машина си купих петоперационна и не само, а сега всичко това ми пречи на останалия инвентар и понякога, за да ми замирише на борова смола, си чеша кефа. Това обаче е лукс, заради недостига на време. Анадън му!
Хахаха аз по принцип си слагам 100 лв надник за пчеларството, а ти колко ще си сложиш е твоя работа. Това е цена която ми е дадена от дърводелец, който не познавам и е без фактура, за количество ги кара до вратата ти. Транспорта ти е без пари. Но аз съм тъп и затова си купувам пласмасовите на двойна цена и със фактура, какво да се прави различен мироглед.
Винаги този който е в Родопите или другите планини ако си прави сам кошерите ще му излязат много по евтино от твойте, защото дървената мафия работи и то на големи обороти, но как да се сетиш сам за това. Галин и ти живеете на друго място и искаш, не искаш материала ще го купувате много по скъпо.
п.п- печеля достатъчно от пчелите да си позволя по скъпи кошери
За качеството, това нещо е 20 кинта. На няколко месеца е.Прикачен файл 8042
Всички Дърводелски машини си ги закупих преди 4 години и досега поради липса на време имам направени 5 кошера с по два магазина и 3 нуклеуса. Когато купих машините изчетох 5-6 книги за дървообработване и учебник по материалознание, защото обичам да правя всичко с желание и познание. Липсата на време до сега е причината да купувам готови кошери. От 3 години имам не повече от 10 наистина почивни дни и си осигурих сега почивка до 20.02.2017г. с намерение да взема пак готови по НПП, нооо след 20 дни бездействие направо не ме свърта. Взех си днес рамките 1700бр., та да има какво да чопля докато реша кой циркуляр ще взема.
п.п.-Материала със сигурност е по-скъп при нас и със допълнителните обработки ще дойде при мен само за кроене, лепене и сглобяване, но въпреки високата цена по първоначални сметки ще ми дойдат всички материали и консумативи около 45лв.
Като мрежата за дъното е поцинкована, капака от плака, а прашецоуловителя и боята още не съм ги избрал.
Тамън фанах на модератора мнението за цитат и блокаш:ae: след рефреша, А две страници по малко:bigsmile:.
Исках да споделя едно наблюдение за разширението на дъските.
Имам кошери с които си купих първите пчели може би са на повече от 40 години, дебелина 45 мм. летвите на по 8 см.. Боядисвал съм ги 4-ри пъти като последния път вапцах единия с блажна боя да напълня фугите на дъските, че всички са отворени по 1 до 2 мм., но след 2 месеца пак се пропука боята по фугата. Та в тоя ред на мисли ще оставя някой кошер не залепен за проба, само по ъглите мисля да закова ламаринка да не влиза директно вода в снадките.
Това дъно е сгрешено още от проекта му. Абсолютно ясно е че това ще се случи защото няма възможност да се обере раздуването на летвите по дъното. Ако и не са боядисани от долу разцепването дори е закъсняло.
По темата. На мнение съм че всеки трябва да си е профисионалист в работата си и да не се занимава с други дейности а да ги остава на профисионалистите в тях. Тоест ние да си гледаме пчелните продукти, изкупвачите - търговията, дърводелците- кошери сандъци и т.н. То хубаво ми се иска ама не се получава. За това и вчера обикалях цял ден по дърводелските машини. Все пак най-добре е да не се мъчим да си правим цели кошери сами. Спорейки за цената искам да ви питам, някой с нормално закупен материал може ли да докара няколко хиляди рамки с ушерител на цена 0,50 лв.? Не се мъчете да го смятате. Излизат над 0,40 лв. Е заслужава ли си, ако не разполагате със супер машини които са настроени че и произведени точно за тази дейност?
Пуснах снимката по повод евтините кошери, които даже и до вратата ти доставят. Освен видимите недостатъци, някой високо платен работник е забравил да сложи лепило.:bigsmile:
пп. Яко метене е паднало. Дори и аз който писах тук, не мога да схвана за какво става дума.:(
Аве пишете без постоянно да си дописвате. По-добре нов постинг.
Ти изкривявяш нещата , пишеш за рамки- при тях има едросерийно производство. Приказката тръгна дали е изгодно човек, докато е свободен да си прави кошери.
Пак ще кажа--ДА.
Аз ще кажа НЕ.
ЗАЩОТО:
Никой пчелар не може да си позволи достатъчно модерни машини, които да са достатъчно БЕЗОПАСНИ.
Почти никой пчелар няма да си купи и изгради правилно достатъчно добра обезпрашаваща инсталация в работилницата.
Защото огромна част от пчеларите тръгват да дърводелстват без елементарни познания по дървообработване.
Същевременно съм на мнение, че всеки пчелар с над 100 кошера (съвсем условно) трябва да има циркуляр и абрихт за да си извършва сам някои ремонти и да си прави някои елементарни детайли.
Най-изгодно е да се купуват кошери втора употреба - много запазени, миналата седмица цял бус със запазени кошери купих от един познат, 12р ДБл от соц-а, 33-34мм дебелина, нуклеуси почти нови с две отделения с по 3р за 13лв, метални стойки - и това общо за 450лв, ако трябва да ги купувам нови смятах близо 2 бона.
Миналия месец купих дюшеме 4 пачки(9см широко) по 45 лв, и направих точно 20 корпуса и 4 магазина.
Ако правя и капаците и дъната от него, пак един кошер(2корпуса) би излязъл около 40лв.
И това е скъпия вариант. Намира се дюшеме и по 35 лв от производител.
Аз лично си правя кошерите сам,машините които имам са циркуляр,абрихт,зеге,винто ерт и оберфреза.Ползвам куфражен матерял който е на 2 пъти по ниска цена,максимално съм опростил конструкцията на кошерите и в крайна сметка ми излизат на 3 пъти по ниска цена от тези които продават по магазините.
В един момент щях да повярвам, че съм тъп, дето не ходя да си купувам кошери, макар, че мога сам да си ги правя.:bigsmile:
Една дъска сух калиброван материал -4м.х 0.19м на 25мм , струва 13лв.От нея стават 2 магазина 10р.ДБ с цена 36лв. Хайде някой да добави другите пера-разход.
В такъв случай ще се опитам да обесня още малко понеже и ти сякаш не разтълкува правилно моя пост. Производството на кошери е скъпо и МНОГО опасно начинание. Не става дума за един два кошера десетина магазина и т.н. Говоря за редовно (всяка зима) производство за задоволяване на необходимост за разширяване на стопанството.
Защо е скъпо. Защото трябват доста повече неща от циркуляр, абрихт, и шлайф. Всеки може да се върне назад в темата и да види че "ваданлъците" които са необходими са много, много повече. Освен това говорим за инструменти и машини за профи ползване. Ако можем за дреболии да работим с някакво "Райдърче" то да работим с капацитет 30-50 кошера на сезон с този китаец е такава мъка че въобще по никакъв начин не си заслужава и по никакъв начин не можеш да постигнеш нормално качество. Има много какво да се каже по темата, но нямам време да продължавам за сега. Само да вметна, че да направиш ЦЯЛ кошер без намесата щрайхмус е граничещо със невъзможно. И ако направиш такъв то ако трябва да си го купиш в този вид в който си го направил никога няма да го купиш и ще коментираш некадърноста на майстора.
Защо е опасно. Защото се работи със много опасни машини от една страна. Има много писано по темата във форума и това никога на трябва да се подценява. Винаги се подценява обаче един друг аспект. Обезпрашаването на помещението. Това си е много сериозно и никак не е за подценяване. Аз също нищо не съм направил по този въпрос защото работя по машините само дреболии. Вчера прекарах цял ден в работилницата и добре, че ми се случва рядко. Носа ми беше пълен с ........ снощи в защитна реакция за да се изчисти текна и сега продължава. Сутринта храчки, чудо. Организма се мъчи да се изчисти и ще успее защото защото това е инцидентно, ами е ако е 5 дни в седмицата 8 седмици?
Пак говориш за детайл (магазин). Предполагам и без первази. Това е мега дреболия която без щтрайх пак трудно се изработва ама не е невъзможно. Темата тръгна от цял кошер. В един магазин има 4 детайла еднакви дава по два. Дай да видим едно дъно с мрежа колко има?
Онзи ден взимах дъски които са и по евтини. Атмосферно сушени калибрирани на 21 см. на 2,5 см. дебели, 4 метра 8,90 лв. - 425 лева кубика.
П.П. Как става магазин с дебелина 25 мм от дъска 25 мм.?
Да добавя по темата относно безопасността,трябва да се внимава много при работа с дърводелски машини,лятото едва не останах без един пръст,за тези които не са работили с дърводелски машини моя съвет е да вземат поне един урок от някои дърводелец.
Здравейте,
Всеки си има глава на раменете, и може да реши за него какво/кое е най- изгодно. До сега всички кошери съм си ги правил сам. Не мога да заделя достатъчно за да ги купувам. Ако тръгна да ги смятам колко ми струват, сигурно ще ми побелее главата!
Използвам по възможност втора употреба дървен м-л. Купувам само необходимото. Като машини: Циркуляр на ейнхел, винтоверти два бр. единият е на ток, бормашина, оберфреза, стеги, зеге, флекс за шлайфане. Имам и абрихт габровски на Рачо ковача, но съм го затрупал с разни боклуци, и в момента не го ползвам.
В момента който мога да си го позволя бих си поръчал м/у 10 и 20 кошера. Не бих спрял да се занимавам сам и да си ги правя!
Поздрави, Г. Георгиев
http://www.profesionalnatehnika-bg.c...F%D1%80-pts-10
http://suneuropa.com/product/5830/st...zen-model.html
По Коледа излизат офертите!!!
Не зная нищо за втората оферта, а до Хасково не съм ходил и ще съм благодарен на колеги от там да кажат две три думи за фирмата която представя този циркуляр.
Здравейте,
Пропуснах, купил съм и една прахосмукачка която "ръгам" на циркуляра. Не че няма прах но е по-добре с нея.
Относно безопасността, резнах си два пръста на лявата ръка по съвсем мъничко, но ми стига за да внимавам повече. И двата пъти съм си виновен само аз, малко разсейване, и "резултата" е налице. Нужно е много внимание и концентрация върху това което правиш!
Поздрави, и много внимание! Г. Георгиев
Здравейте,
Галине, моето мнение! Не съм работил с нито един от двата! Ако трябва да избирам и да си купувам сега, бих се спрял на втория /Шепах/. Повече мощност, и по-голям размер на диска. Успех!
Поздрави, Г. Георгиев
https://bazar.bg/%D0%BE%D0%B1%D1%8F%...B4-ptk-2000-b2
И още един вариант, който бях гледал в Лидъл ама бяха свършили.
Малееей, чак искри хвърчат. Внимавайте с талаша!:bigsmile:
Ако сега трябваше да купувам дървообработващата машина бих взел Raider RDP-CWM01,всичките необходими машини са събрани в едно.https://www.youtube.com/watch?v=zgBrSyjZMvE
Интересна идея за прахоулавяне.
https://www.youtube.com/watch?v=zKpyCRkqjI8