Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
Ще бъда благодарен накрая, ако си направиш сам кошерите, да дадеш една сметка в помощ на колегите, който тепърва замислят да си ги правят сами. Колко струва сушения материал, машините(дрелка, винтоверт), другите материали( липила, стяги,винтове,капаци и др.), времето за изработка и качеството на крайния продукт( ти би ли купил така направен кошер от майстор). Не се заяждам, разбери ме правилно. Имам двама познати дето в момента се псуват защото се хванаха сами да си правят всичко. Друг е въпроса ако имаш наличните машини и оборудване, и да имаш отпадак дървен материал, който можеш да ползваш наготово, без пари.
Галин не го виждам и ще се възползвам. При купешкият кошер цената е по-висока, защото има включена печалба + печалбата на търговеца. Когато си ги прави човек сам тези две неща ги няма. Цената на материала е същата, е с някаква отстъпка за професионалния производител. Качеството зависи от кунките на майстора.
пп. Аз си купувам стандартен материал ,като плащам да ми го калиброват на 25мм. Да те питам и мебели ли си купуваш.