Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 41 от 57 ПърваПърва ... 31394041424351 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 401 до 410 от общо 564
    Заслужил Автор
    Регистриран
    04.07.2013
    Гледам, правите канал на горната летва с фрезер. Май канала е отгоре. Каква е целта? Да потъне телта и да не се къса при стъргане с повдигач. Мене по ми трябва да разцепвам долната летва (аз работя с армирани основи).

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    И да , и не .
    Говорим за рамка тип - Владимир Давидов .

Заслужил Автор
    Регистриран
    04.07.2013
    Благодаря! Аз така режа долната летва с циркуляр. Май с фрезер ще е по-лесно. Клипчетата са интересни

Допълнение. При мене е важно прореза да е широк (за да се движи основата свободно нагоре-надолу). Затова ги разширявам с една клечка (по точно дървен клин) и забивам една скоба отдолу с малкия такер 10мм. Така тя държи прореза еднакво широк и не позволява измятане зимата. Това може да се ползва и за горната летва. Като се вкара основата се стиска с нещо и отгоре се кове една скоба 10мм. Тя ще държи да не се разширява и укрепва рамката.

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Цитат Първоначално публикувано от Валентин. Виж публикацията
    Явно канала няма да го ползваш да влиза основата в него. И не разбирам защо си усложняваш живота заради 1 см. дървесина. Ти си знаеш......
    Нищо не каза за ракията
    Основата влиза вътре в канала и се държи само на горната летва. Каналът трябва да бъде по-тесен, отколкото основата и двете части на летвата да я защитват.
    Ето така изглежда когато е защипана. Не гледай цифрите на рамката и размерите. Ако ми остане време, ще пусна чертеж(почти е готов).

12798997_10204243796015086_3818140659663432388_n.jpg

Ето как се поставя основата в по-тесния канал. Нарочно е по-тесен!

Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Цитат Първоначално публикувано от Bobi-M9598 Виж публикацията
    Здравейте,

Дамяне, така като гледам, мериш дебелината на самият диск. Да, но той има чапраз и от него зависи ширината на канала. Според мен. С каква дълбочина правиш канала?
    Имам настолен, не мога да намеря "по-тънък" от 3-3.2мм. диск видиран. Дали някой знае да има 2-2.5мм.? Имам още едно питане, откъде може да се купи диск на Фройд, не съм сигурен така ли се чете.Италианска е фирмата която ги прави. Казаха ми, че дисковете с червен цвят били професионални.

Поздрави, и благодаря предварително. Г. Георгиев
    Сега се загледах по-подробно и видях, че рамката ти е прорязана изцяло, или бъркам?
    Най-тънкият диск който имам прави 1мм. Канала излиза, тоест цялата летва е разполовена, а не е само канал.
    Ако ще ти трябва само за канал, има дискове 2мм "произведено в Китай". За 5-10 лева - толкова Знам, че имам на Verto 2мм, но не помня размер и брой зъби.
    За Freud -> http://www.kame.bg/offering-cutters.php (колегата kubio ме насочи към тях, доколкото помня)
    Ърнест Хемингуей

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Цитат Първоначално публикувано от Ивайло Георгиев - ingivo Виж публикацията
    Най -бързо а и най-точно е на циркуляр !!! Единственото което не може да се спази е изискването за дебелина под 2 мм .
    Обясни ми как. В единя случай рамката лежи на масата, а в другия е права. В единя случай режем с диск с голям диаметър, а в другия с фрезер 30мм.
    И аз си мислех, че на циркуляр ще е по-лесно, но...
    Ърнест Хемингуей

Почетен Автор
    Регистриран
    04.09.2012
    Пчеларски район
    Община Враца
    Здравейте,

Дамяне, благодаря. И аз съм много благодарен на колегата kubio. На него дължа благодарност, помогна ми да се сдобия с машинка за заточване на дискове. Много се радвам на придобивката. Все още не съм я ползвал. Той ми каза и за тези дискове на Freud. Едва вчера видях линка на Каме. Тези дни ще ходя да видя какво предлагат и на какви цени.

Поздрави, Г. Георгиев

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Цитат Първоначално публикувано от Дамян Дамянов Виж публикацията
    Нищо не каза за ракията
    Основата влиза вътре в канала и се държи само на горната летва. Каналът трябва да бъде по-тесен, отколкото основата и двете части на летвата да я защитват.
    Ето така изглежда когато е защипана. Не гледай цифрите на рамката и размерите. Ако ми остане време, ще пусна чертеж(почти е готов).

12798997_10204243796015086_3818140659663432388_n.jpg

Ето как се поставя основата в по-тесния канал. Нарочно е по-тесен!

Май ще икономисваш и от телта......не само от дървесината......

Заслужил Автор
    Регистриран
    17.02.2015
    Пчеларски район
    София, Симеоново
    Цитат Първоначално публикувано от Дамян Дамянов Виж публикацията
    Нищо не каза за ракията
    Основата влиза вътре в канала и се държи само на горната летва. Каналът трябва да бъде по-тесен, отколкото основата и двете части на летвата да я защипват...
    А в центрофугата няма ли проблем?
    0899946746 Поздрави, Емо.

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Цитат Първоначално публикувано от Bobi-M9598 Виж публикацията
    Здравейте,

Дамяне, благодаря. И аз съм много благодарен на колегата kubio. На него дължа благодарност, помогна ми да се сдобия с машинка за заточване на дискове. Много се радвам на придобивката. Все още не съм я ползвал. Той ми каза и за тези дискове на Freud. Едва вчера видях линка на Каме. Тези дни ще ходя да видя какво предлагат и на какви цени.

Поздрави, Г. Георгиев
    Тук предлагат заточване на дискове и стават доста успешно, но нищо не е като новото. http://www.hosse.bg/zatochvane

Цитат Първоначално публикувано от Валентин. Виж публикацията
    Май ще икономисваш и от телта......не само от дървесината......
    Икономисвам от труд

Цитат Първоначално публикувано от judas Виж публикацията
    А в центрофугата няма ли проблем?
    Зависи колко ти е висока рамката, дали са я изградили до дъното, дали са хванали основата странично и колко е стара питата.
    3 рамки се събират точно в едно ДБ гнездо.
    Ърнест Хемингуей

Страница 41 от 57 ПърваПърва ... 31394041424351 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •