Голямо целене ще падне с под 2 мм........... па ако се напоркаш, не ми се мисли![]()
Добре работи, чак да не повярваш. Няма вибрации(което ме притесняваше).
Преди малко си взех още една играчка. Взех го за 254 лева, което около или под доставната цена. Исках да взема още един, но нямат повече бройки.
Не е балансиран както трябва и вдига излишен шум, но ако почне много да ме дразни, ще го пратя в сервиза. За 2 дни ще заприлича на нещо. Купуваш и почваш да ремонтираш - като всичко произведено в Китай.
![]()
Всичко, което е далече от морето, е провинция.
Ърнест Хемингуей
Здравейте,искам да попитам дали някой е правил самоделен дърводелски щтрайхмус. Имам вал от абрихт 50см работна дължина и нов двигател 4кв трифазен (долу горе повърхностна идея). Мисля ,че няма да е проблем да се направи стойката за вала и двигателя. Трудното очаквам да е при направата на подвижен плот за нагоре-надолу и подавателен механизъм за дървения материал.Ако има майстори ,който биха се навили да го направят-да пишат или на тел.- 0988919636
Имам 4-ри операционна машина която ползвам в работилница 150 кв.м . Сега зимно време е студено, а трябва да направя 120-130 магазина и си мисля да си купя нещо по компактно за сглобките и да мога в една стаичка 4/4 да работя
на топло.
Гледах вчера тази, но мислех , че енхела трябва да е син, а това много на Райдар ми мязаhttp://www.praktiker.bg/bg/Stationar...025-U/p/475462
Моля за съвет, ако някой ползва подобна или е изхвърлилтакава!
Ще върши ли работа?
Мощността и оборотите достатъчни ли са?
На пръв поглед и на мен ми се струва, че линеала не е достатъчно широк, но може да го слагаш и със стяги.
Аз имам подобна, но линеала се разширява настрани заедно с плота,(мисля до 60 см)
И предпазителя ще трябва да се свали когато правиш фалците.
Мойта е 1500 вата,(на 110V) и с оригиналния си диск реже идеално. Много е шумна!
CIMG2321.JPG
Мога да ти дам друго елегентно и евтино решение на проблема - направи си стаичка от дърво и найлон (един вид парник) около машината. Машината си я знаеш, бързо ще се стопля с една духалка...
Това ми беше първото решение, но работилницата ми е на село и трябва да ходя всеки ден за да работя до там. В Добрич живея в къща и имам свободни три стаи на първия етаж и ще ми е по-удобно.Мислех и машината да разглобя и да я пренеса, но пък с нея като я цопна посредата ще стане тясно, че затова съм тръгнал да търся нещо по-компактно.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))