Гледам, правите канал на горната летва с фрезер. Май канала е отгоре. Каква е целта? Да потъне телта и да не се къса при стъргане с повдигач. Мене по ми трябва да разцепвам долната летва (аз работя с армирани основи).
Гледам, правите канал на горната летва с фрезер. Май канала е отгоре. Каква е целта? Да потъне телта и да не се къса при стъргане с повдигач. Мене по ми трябва да разцепвам долната летва (аз работя с армирани основи).
И да , и не .
Говорим за рамка тип - Владимир Давидов .
Благодаря! Аз така режа долната летва с циркуляр. Май с фрезер ще е по-лесно. Клипчетата са интересни
Допълнение. При мене е важно прореза да е широк (за да се движи основата свободно нагоре-надолу). Затова ги разширявам с една клечка (по точно дървен клин) и забивам една скоба отдолу с малкия такер 10мм. Така тя държи прореза еднакво широк и не позволява измятане зимата. Това може да се ползва и за горната летва. Като се вкара основата се стиска с нещо и отгоре се кове една скоба 10мм. Тя ще държи да не се разширява и укрепва рамката.
Нищо не каза за ракията
Основата влиза вътре в канала и се държи само на горната летва. Каналът трябва да бъде по-тесен, отколкото основата и двете части на летвата да я защитват.
Ето така изглежда когато е защипана. Не гледай цифрите на рамката и размерите. Ако ми остане време, ще пусна чертеж(почти е готов).
12798997_10204243796015086_3818140659663432388_n.jpg
Ето как се поставя основата в по-тесния канал. Нарочно е по-тесен!
Всичко, което е далече от морето, е провинция.
Ърнест Хемингуей
Най-тънкият диск който имам прави 1мм. Канала излиза, тоест цялата летва е разполовена, а не е само канал.
Ако ще ти трябва само за канал, има дискове 2мм "произведено в Китай". За 5-10 лева - толковаЗнам, че имам на Verto 2мм, но не помня размер и брой зъби.
За Freud -> http://www.kame.bg/offering-cutters.php (колегата kubio ме насочи към тях, доколкото помня)
Ърнест Хемингуей
Ърнест Хемингуей
Здравейте,
Дамяне, благодаря. И аз съм много благодарен на колегата kubio. На него дължа благодарност, помогна ми да се сдобия с машинка за заточване на дискове. Много се радвам на придобивката. Все още не съм я ползвал. Той ми каза и за тези дискове на Freud. Едва вчера видях линка на Каме. Тези дни ще ходя да видя какво предлагат и на какви цени.
Поздрави, Г. Георгиев
Тук предлагат заточване на дискове и стават доста успешно, но нищо не е като новото. http://www.hosse.bg/zatochvane
Икономисвам от труд
Зависи колко ти е висока рамката, дали са я изградили до дъното, дали са хванали основата странично и колко е стара питата.
3 рамки се събират точно в едно ДБ гнездо.
Ърнест Хемингуей
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))