Почитаме ний!
Де да имах такъв братовчед, който постоянно да ми е в услуга. Пак казвам, тъй като нямам време, се налага да си ги купувам, но не от Ванчето, а от човек, който ще ми ги направи читави, без да се пазаря за парите. Преди време и аз съм си ги правил, че и машина си купих петоперационна и не само, а сега всичко това ми пречи на останалия инвентар и понякога, за да ми замирише на борова смола, си чеша кефа. Това обаче е лукс, заради недостига на време. Анадън му!
Хахаха аз по принцип си слагам 100 лв надник за пчеларството, а ти колко ще си сложиш е твоя работа. Това е цена която ми е дадена от дърводелец, който не познавам и е без фактура, за количество ги кара до вратата ти. Транспорта ти е без пари. Но аз съм тъп и затова си купувам пласмасовите на двойна цена и със фактура, какво да се прави различен мироглед.
Винаги този който е в Родопите или другите планини ако си прави сам кошерите ще му излязат много по евтино от твойте, защото дървената мафия работи и то на големи обороти, но как да се сетиш сам за това. Галин и ти живеете на друго място и искаш, не искаш материала ще го купувате много по скъпо.
п.п- печеля достатъчно от пчелите да си позволя по скъпи кошери
Най-изгодно е да се купуват кошери втора употреба - много запазени, миналата седмица цял бус със запазени кошери купих от един познат, 12р ДБл от соц-а, 33-34мм дебелина, нуклеуси почти нови с две отделения с по 3р за 13лв, метални стойки - и това общо за 450лв, ако трябва да ги купувам нови смятах близо 2 бона.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))