Точно това ми е идеята. Още като цъфне бадема ще махна най-долния черен корпус, би трябвало да е абсолютно празен. А и ще намаля обема на кошера. Щом майката заработи в бившия трети (там където са зимните запаси), под него ще сложа друг с изградени пити (като втори) и така най-долния ще остане с черните пити. Щом се изпразни отива за брак. Дали ще се случи точно така ще видя на пролет. Ако ли не ще си действам по изпитаната схема с ХР.
Темата е за инвертиран сироп.Добре би било да се преместят горните постове или да се изтрият.
Ако двама човека имат по една идея и нея споделят ще си останат само с нея но ако си я споделят и двамата ще имат по две.
Да, намерих необходимата ми информация, благодаря! Публикуваните данни са много интересни и полезни.
ПП. Няма да е лошо мненията (или поне тези по темата) от двете теми да се слеят в една. Така няма да сер налага да се следят и четат 2 теми.
Тъкмо бях запомнил на кои страници е важната информация и сега пак трябва да ги зубря, но дано да е по удобна за новите търсещи.
Колеги ,не съм ползвал инвертиран сироп и темата съм я следил отгоре-отгоре.Знам ,че не кристализира но ако се подава късно и не се запечата ,не поема ли влага и не се ли стича?Ако отговорът е тук ,не се сърдете ,че не съм го намерил.
Здравейте! Въпросът ми е към Матеев, от къде да закупя рефрактометър който да може да измерва високата захарност на сиропа, тъй като виждам в нета само до 50% по Brix. Благодаря предварително и успех пожелавам!
Аз си купувам от e-Bay. Ето ти два линка на подходящи рефрактометри:
http://www.ebay.com/itm/Black-Plasti...item43d9c39787
http://www.ebay.com/itm/Plastic-P-RH...item462415d7f0
В момента има 8 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 8 гост (и))