Цитат Първоначално публикувано от scutellator Виж публикацията
Матеев, инвертирания сироп може и да не захаросва, но преди да започнеш да го слагаш по автоматичните хранилки, увери се първо че не се сгъстява. Виждал съм царевичния сироп ( с 5% съдържание на вода) как след време хваща кожа и повърхностния слой става със консистенция на желиран каучук.

За всеки случай остави настрана едно наполовина пълно шише сироп да престои няколко месеца.

Просто като идея, тъй като се коментираше опаковката в която би могъл да предлагаш инвертирания сироп за клиенти, замислял ли си се за опаковка тип "хранилка за еднократна употреба"? Слагаш опаковката върху кошера и забравяш за няколко седмици.
Тази мисъл ми мина и на мен през главата за сгъстяването. Лошо е ако е на дъното, някакви кристали или сгъстен сироп, който да запуши клапан. А една 5L или 10L бутилка за вода, подходящо укрепена на капака на кошера е идеалното решение. Проблема е да се измисли клапан без електроника, който се отваря веднъж в денонощието и се затваря, когато достигне предварително зададеното количество сироп в хранилката. Е това си е направо предизвикателство!