Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 6768

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Акацията стартира, тази година не измръзна и сега се надяваме на хубаво време. Успешна акация на всички!
    Мен ме изненадаха с рапица, отварям магазините и гледам 50% пълни и като поразпитах се оказа че имало насадена в другото село на около 5км.
    Дайте съвет, дали да сложа празен магазин под този с рапицата или какво. До сега никога не съм имал и рапица и акация и нямам опит с това. На вода е няма как да се вади а акацията цъфна днес.

Заслужил Автор
    Регистриран
    19.11.2011
    Пчеларски район
    Русе
    Вади не се притеснявай, че капе. Моята всяка година като я вадя капе и след три дни е стегнал меда в тенекиите. Прогнозата за сега поне е за хубаво време, дано има берекет на акациевата паша!

Заслужил Автор
    Регистриран
    03.12.2014
    Пчеларски район
    Врачанско
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Акацията стартира, тази година не измръзна и сега се надяваме на хубаво време. Успешна акация на всички!
    Мен ме изненадаха с рапица, отварям магазините и гледам 50% пълни и като поразпитах се оказа че имало насадена в другото село на около 5км.
    Дайте съвет, дали да сложа празен магазин под този с рапицата или какво. До сега никога не съм имал и рапица и акация и нямам опит с това. На вода е няма как да се вади а акацията цъфна днес.
    Ники, аз не съм убеден, че е рапица. Примерно при мен сега си тече мед и даже имат почти по цял незапечатан и подложих. Върби, глог, по поляните има буренчета, глушина, не е като да няма варианти. Днес ще пална колата да огледам и на по-далече от селото да не ме изненада някой жълт блок ама този мач е даван и съм спокоен, че при мен не е рапица.
    Медец

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от todor.mitkov Виж публикацията
    Ники, аз не съм убеден, че е рапица. Примерно при мен сега си тече мед и даже имат почти по цял незапечатан и подложих. Върби, глог, по поляните има буренчета, глушина, не е като да няма варианти. Днес ще пална колата да огледам и на по-далече от селото да не ме изненада някой жълт блок ама този мач е даван и съм спокоен, че при мен не е рапица.
    Рапица е ходих сутринта да я видя. И тамън е цъфнала, ще се дублират с акацията. Слагам 2ри магазин сега и след 10 дена ще видя как е. За сега само 5 в роево та направих 50 отводки.

Почетен Автор
    Регистриран
    18.07.2011
    Как от 5 направи 50?

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от ivootur Виж публикацията
    Как от 5 направи 50?
    От тях звех по 10тина рамки с маточници и разбих и няколко по слаби семейства. Тези дето не се бяха качили в магазините, убих майките и ги резхвърлях по отводките. Не търпя калпави майки.

Заслужил Автор
    Регистриран
    05.07.2016
    Пчеларски район
    Любимец
    Цитат Първоначално публикувано от ivootur Виж публикацията
    Как от 5 направи 50?
    Що се учудваш, навремето в едно погранично село имаше лепнат един лозунг:"Тук всяка къща е застава и всяко животно е граничарско куче."

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от ndm Виж публикацията
    Що се учудваш, навремето в едно погранично село имаше лепнат един лозунг:"Тук всяка къща е застава и всяко животно е граничарско куче."
    "Всяко дърво меч е, всякой камък - бомба, всяко нещо - удар, всяка душа - плам".

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от ndm Виж публикацията
    По принцип ако правиш отводка по на 1 рамка пило и 1 мед, от 5 кошера ЛР на 2 корпуса можеш да направиш 50 отводки дори и повече ако бройм и голия рой на старата майка. Аз ги правя по 2 пило и 1 мед и след акацията ще и придам по още една рамка пило да отслабя малко кошерите. 5 в роево и още 7 за донори общо от 12 кошера направих 40те отводки.

Автор
    Регистриран
    05.05.2019
    Пчеларски район
    Кюстендил
    Стига да си неуморно луд и захарния завод да работи за теб са възможни всякакви рокади, аз в началото на сезона, като теглих чертата бяха десет, а към момента вече са 32. Дали ще вадя мед е друг въпрос, обаче отводки има наволя. Днес прегледах четири от тях - майките са се излюпили, застрахователните маточници прегризани и до няколко дни ги чакам да пронесат, после ударни дози сиропче на ръба на задръстването и ноември месец пчела на 12 плодникови пити, осем от които пълни със запечатан "мед", демек готови да ме вкарат в същия роеви ужас още края на април следващата година. Ама не са познали... за догодина ще ги изненадам с корпусна технология на 12 рамки ДБ, стига да ми удържи кръста. Възможни са всякакви манипулации - единия кошер реших че няма да му дам да изрои и в първата десетневка на април като видях пчели на три реда върху 12те рамки и 10 пити с пило, започнанах през три дни да чупя чашки и да разширявам във втори корпус върху първия. Да, ама не - майкта се оказа магарица и малко преди великден втория корпус беше запълнен и пилото беше общо на 18 рамки, заедно с огромно количество маточници, ха познай колко отводки излязоха само от този кошер. Няма да си признавам колко захар и инверт съм налял домомента...
    Да развиваш кошер не е занаят, а стратегия!

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 10 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 10 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •