Цитат Първоначално публикувано от todor.mitkov Виж публикацията
Ситуацията е "грамофон свири, майка плаче" Към 20, че и 20+ са си в роево, като категорично е моя грешка, защото закъснях да ги разширя и да им дам да се занимават с нещо. Днес излезе и рояче от един, който завалията прекипваше от пчели ама нямало кой да му сложи поне магазинче. Не мисля да ги разроявам, че трябва да обърна внимание на тези, от които ще вадя мед.
За мен по-интересното е как ескалираха нещата и явно условията в природата са били супер благоприятни, въпреки че още не мога да си го обясня какво и от къде. За първи път имам толкова малко слаби кошери, просто всичко подскача. И предишни години съм забавял кошери, но сега за сефте ме шамаросват така.
Сега Тоше ще вържа двата ти поста в едно. Шамаросването ще продължи и за в бъдеще.Никога не можем да предвидим какво ще ги накара да ни изненадат. Някъде писах ,че тази година съм пообъркан,от 0 скочиха на пълен корпус,магазина отдолу пълен с пчели.Добре че беше доста променливо и хладно времето.
При препипването ,преди 1.05 не си обърнал внимание на характерните знаци които те са индикирали вътре,за да ти подскажат, че са набрали първа космическа скорост и следващата ще е втора.Затова грамофона е засвирил.Това рояче дето си го видял да излиза е било последното щом пишеш "рояче",значи 2–3 шепи.
Ако досега не си обърнал внимание на медовиците е грешка твоя.Може и от тях д видиш рояче да излиза. Понякога кошер който не е в класация "медовик" дава повече и от тях.
Спорна да е Тоше,и най–исканото от нас–плодоносна от към килограми. Е, и бройки ще са за добро.