Цитат Първоначално публикувано от Георги 1974 Виж публикацията
Я виж в плодника да ли нямаш млади майки
За това съм сигурен че не е, понеже като свалих магазините с акациевия мед и като направих преглед, нямаше и следа от чашки , дори построени. Даже в момента тези, на които не им направих преглед долу, понеже бяха много лоши, са по-добри и имат повече пчели. Иначе имам един в който майката е снесла в 2 магазинни пити и това ми се случва за първи път, без да съм взел специални мерки, майката да се качи.

Сигурно са отишли на слънчогледа )))) или са литнали докато ме е нямало. Ама чак толкова за 20 дни, ебаси при положение че майките са миналогодишни .. и са си силни ..

П.С - бях се угрижил какво ще го правя слънчогледовия мед, при положение че покрай мен тази година направо е претрупано. Ама сега поне съм спокоен че няма да има този проблем..
Важното е че хванах акацията и имам акациев мед

Нали правих една отводка която изрои след това. Рояка е на 10 пити, ама не съм му спуснал дъното. Днес като го отворих вентилираше яко и пчелите бая бързо се движиха из кошера, малко като спринтьори. А другия от който отлетя този рояк и му набутах черните пити, нема пчели. Интересното е че съм го разширил малко повече. Аз си мислех че майката не става, ама като гледам колко е снесла, пък няма достатъчно пчели да гледат пилото. Сега тоя не мога да го обединя, понеже няма място в никой кошер. И го оставам така да се "самоооправи"