Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 314 от 419 ПърваПърва ... 214264304312313314315316324364414 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 3,131 до 3,140 от общо 4186
    Почетен Автор
    Регистриран
    14.06.2021
    Доста работа имам и нямам никакво време. Общо взето заради това че обещах, направих видеа, обаче резултата както винаги не го очаквах, даже не ми се коментира .. Първия клип е на отводката, а втория е на този на който ми казахте че е с много черни пити и аз ги подмених ... Ако имате разгледайте клиповете, ама на мен ми е малко кофти, явно някъде постоянно бъркам.

Отводка:
    https://drive.google.com/file/d/1DMy...ew?usp=sharing

Кошер :
    https://drive.google.com/file/d/1BUx...ew?usp=sharing

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от kaloyanv Виж публикацията
    Доста работа имам и нямам никакво време. Общо взето заради това че обещах, направих видеа, обаче резултата както винаги не го очаквах, даже не ми се коментира .. Първия клип е на отводката, а втория е на този на който ми казахте че е с много черни пити и аз ги подмених ... Ако имате разгледайте клиповете, ама на мен ми е малко кофти, явно някъде постоянно бъркам.

Отводка:

Кошер :
    Гледам клипа и не можах да се сдържа голям образ си и по-интересен начин комуникираш с пчелите сега ще го догледам

VIP Автор
    Регистриран
    28.01.2021
    Пчеларски район
    общ.Севлиево, обл.Габрово

Отводка:

Кошер :
    А бе, в кошера яйца има ли? На клипа маточниците не се виждат, но като гледам къде буташе по питите, това са си свищаци..

Почетен Автор
    Регистриран
    14.06.2021
    Ами и на мен така ми се струва, но какво е станало с майката това не мога да си обясня. И наистина нямаше яйца , то май това се и чудих , как така.

Почетен Автор
    Регистриран
    14.06.2021
    Значи на 24-ти май като взех акациевия мед, това което направих е че махнах една черна пита и сложих още една бяла основа, и май още една черна... Повече не съм го пипал.... Но не знам какво може да е станало с майката. Значи наистина нямаше нито един роеви маточник, бяха само на средата на питите. Маточниците имаше няколко запечатани и други захранени без да са запечатани.
    Аз питах нашите , 20на дни не бях тук, не е като да е имало нещо като роене, или просто не са видели , вече не знам ) ... Но не мисля че е моя грешка, поне в този случай... Аз нещо се бях ядосал вчера, как така нищо не разбирам и все ми се случва по някоя изненада.
    Даже аз нямаше да забележа, ако не беше колегата Трендафил да ме кара да снимам. Аз видях че има някакво намаляване на пчелите .., но ми се видя и при другите това нещо. Може би трябваше след акацията, 2 седмици след това, просто да направя някаква проверка за всеки случай. Но аз не обичам да ровя

Почетен Автор
    Регистриран
    14.06.2021
    Значи при мен слънчогледа вече е в разгара си, виждам ги жълти и са започнали гледам и по летежа. Иначе относно въпросния кошер, вие като ми казахте черни пити и че се е задръстил още пролета. Обаче сега се сещам и нещо друго. В скромния ми опит като пчелар, винаги когато се получава така, майката нещо не е наред. Така преди години един кошер, му вадих пити и центрофугирах мед и то вместо пило, пак напълниха с мед. Ама тогава не знаех и го оставих така. На другата година като го отворих, нямаше почти никакви пчели останали и беше загинал. Това засега ми е единствената жертва. Този много ми заприлича на него. Обаче как така става тоя номер, да е осиротял ... Не трябва ли да си сменят сами майката. Нещо не мога да си отговоря на загадката.

Почетен Автор
    Регистриран
    29.09.2010
    Значи при мен слънчогледа вече е в разгара си, виждам ги жълти и са започнали гледам и по летежа. Иначе относно въпросния кошер, вие като ми казахте черни пити и че се е задръстил още пролета. Обаче сега се сещам и нещо друго. В скромния ми опит като пчелар, винаги когато се получава така, майката нещо не е наред. Така преди години един кошер, му вадих пити и центрофугирах мед и то вместо пило, пак напълниха с мед. Ама тогава не знаех и го оставих така. На другата година като го отворих, нямаше почти никакви пчели останали и беше загинал. Това засега ми е единствената жертва. Този много ми заприлича на него. Обаче как така става тоя номер, да е осиротял ... Не трябва ли да си сменят сами майката. Нещо не мога да си отговоря на загадката.
    Когато се излюпи новата майка, често пъти тя убива старата и след това излита за осеменяване. Ако не се върне по някаква причина - клъвната от птица или влезе в друг кошер, резултатът ще е точно такъв.

Почетен Автор
    Регистриран
    17.04.2021
    Пчеларски район
    Брезово
    . Нещо не мога да си отговоря на загадката.
    Знаеш ли,колко литература трябва да прочетеш-многократно,за да си отговориш на "загадките"...

Почетен Автор
    Регистриран
    14.06.2021
    Цитат Първоначално публикувано от Angel Yosifov Виж публикацията
    Знаеш ли,колко литература трябва да прочетеш-многократно,за да си отговориш на "загадките"...
    Аз съм любознателен и доста чета. Но явно книгите които имам са неподходящи или не съм обърнал внимание ...

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Аз съм любознателен и доста чета. Но явно книгите които имам са неподходящи или не съм обърнал внимание ...
    Преди време един човек ми каза: Ако искаш да изкараш пари от пчели четеш западна литература ако искаш да станеш пчелар четеш руска литература!

Страница 314 от 419 ПърваПърва ... 214264304312313314315316324364414 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 6 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 6 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •