Тази платформа позволява постовете в раздел "Свободни теми" да не се отчитат като брой постове за потребителите. Може би и с ръчичките е така. Трябва да се тества.
Преглед за печат
Как мога да блокирам един....елемент? Че взе да ми се обеснява и на лични съобщения.
Форума си има нов модератор!!!
Ха, да ни е ЧЕСТИТО!!!
Ама, сега остава да инциатираме и промяна на правилата на форума, и по-точно на точка 14.
http://pchelari.com/forum/showthread.php?t=410Цитат:
ПРАВИЛА НА ФОРУМА И ПОТРЕБИТЕЛИТЕ
ОСНОВНИ ПРАВИЛА ВЪВ ФОРУМА
............
14. Потребители с няколко регистрации,ще бъдат отстранявани моментално без предупреждение! Изключение може да се направи само ако няколко човека от едно семейство пишат във форума с различни потребителски имена. В такъв случаи се свържете възможно най-бързо с администратора за да ви има в предвид.
............
...щото, иначе си е двоен стандарт отвсякъде, половината модератори с "вечен" БАН(завинаги), а най-новият с текущ все още такъов на един от "N" на брой профилите му, и продължавщ да пише от няколко профила.....?!?
Мани бре Искрене какво ти е сега?хапваме сръбваме пишем каквото си искаме,ДЕМОКРАЦИЯ ще вземат да махнат темите за ,,варене на ракия,, ,,лов и риболов,, и др. какво ще правим после:bigsmile:.Ха сега наздраве
Едва ли някой се съмнява в квалификацията ти или тази на съпругата ти, проблема идва от ей това изречение на Матеев "макар и под друг ник" Та за това Искрен е прав. Чудесно е че заставаш с името си, а не зад някакви измислени микове, поне кажи преди от кой ник си писал та да знаем кой си. Нищо лично.
В интерес на истина и мен ме глождеше любопитството и пак в интерес на истината се радвам че си ти и си намерил време да се занимаваш с тази дейност форума е добър - заслужава си отделеното време за него.
;) аз какво съм свързал няма никакво значение. Също като теб се чудя, защо с друг ник. А и коментирах поста на Искрен, който си е съвсем логичен.
Ако питате мене, всеки един посетител на форума трябва да се регистрира с ИСТИНСКИТЕ СИ ИМЕНА или поне с едното от двете (име или фамилия). Така е редно, така е честно и почтено, особенно когато става въпрос за създаване на имидж на знаещ и можещ човек, който раздава на останалите личен опит, знания и акъли.
Анонимните никове са подходящи само за провокатори или спамери, които не искат да носят отговорност за написаното от тях. Прякорите пък са подходящи само за деца от детската градина или за бандити от някоя банда. Тука обаче си мисля, че сме се събрали сериозни хора, които да обменят знания и опит, и които искат да знаят кой е събеседника им отсреща.
Ако мнозинството в този форум ме подкрепи, готов съм да предприема инициатива по излизане от анонимност на всеки един пчелар, пишещ в този форум. Един от начините е да прехвърля всички анонимни никове в някаква група с ограничени права (напр. само за четене) и да давам права за писане само на тези, които са се регистрирали с истинските си имена или на тези, които са ми изпратили истиските си имена и населеното място на лично съобщение. След това ще добавя тази информация в профила на всеки и ще я покажа отляво на всеки един постинг.
Най-много ме е яд, когато някой анонимен акаунт започне да предявява претенции, че някой го е обидил или нещо подобно. Това според мене е ВИСША СТЕПЕН НА НАГЛОСТ И НАХАЛСТВО. Анонимните акаунти СА ЕДНО НИЩО !!! Те не са хора, които заслужават отношение като към хора - пчелари, приятели или познати. Как можеш да се отнасяш уважително към някой, който всъщност е НИКОЙ. И какво претенции за права въобще може да има този НИКОЙ.
Та във връзка с това и критериите за модериране, триене, защитаване от обиди и всичко останало са различни в зависимост от това дали се отнасят за някой конкретен пчелар (с неговите имена), или за отнасят за някой, който всъщност е НИКОЙ.
Хубаво е обаче и да остане да се вижда и старият ник иначе се чудиме кой пък сега е тоя.
В предишни кампании за смяна на никовете с имената ни и кои от къде е средносе включваха не повече 15-20 души и се "вдигаше шум" 3-4 дни по въпроса... Отново подкрепям инициативата за промяна на никовете или анонимни никове да имат ограничени права (само четене) като в случая проблемния ник на Трендафил (solaris60 от страната на чудесата) също попада в категорията, но подкрепям и никове с имена и населено място също да влизат в тази категория ако нямат написан нито един пост. Дори съм за това едва при набиране на определена бройка постове (например 50) да се получава правото за пускане на снимки, отваряне на нови теми и т.н. например има форуми където трябва да си регистриран поне 6 месеца и да имаш минимум 120 поста (при това смислени а не спам и от рода на Здравейте , как сте) за да получиш правото да пускаш обяви за покупко продажба (един вид гарант че си редовен посетител а не си там само заради алъш вериша) в други форуми има ограничения дори на бройката постове които даден потребител може да пуска за 24 часа (като мотива е че има хора които обичат да пишат по всяка една тема която възникне независимо дали са компетентни или не т.е. са на всяко гърненце похлупак... Дори и съм и за това според броя постове и приноса им към дадена тема (рейтинг) се получават и различни права и достъп до раздели на форума. Самите потребители определят този рейтинг висок рейтинг- по - достоверна информация т.е. може да се вярва на човека написал поста...
Наскоро имах ситуация в която обеснявах на баща ми нещо прочетено в форума и на въпроса от кого е тази информация и откъде е човека - отговорът ми бе ами незнам... и последва въпроса дет ми затвори устата - ами откъде тогава си сигурен в това което ми говориш, ако са те подвели....
Също искам да повдигна и друг въпрос - незнам колко регистрирани потребители има към момента но огромния брой както е известно са само "наблюдатели" и "консуматори". Има потребители които са регистрирани от по 3-4 години и не са казали дори едно "Здрасти". Не мисля че форума е опрял до това да се хвали колко много регистрирани потребители има, предпочитам да има 50 регистрирани но активни отколкото 50 000 регистрирани а активни 50 и 49 950 кухи регистрации. Форума е достатъчно популярен и посещаем и може да се чете и без регистрация... та въпроса е може ли да направи нещо и тези "спящи" потребители да са активни във форума или ако не може да им се ограничат всякакви права освен за четене (пример в началото на месеца потребител които е регистран от 4 години и няма нито един пост написан във форума изведнъж решива че може да изкара малко пари чрез форума и си пуска обява за продажба - анонимен ник, никой не знае дали може да се разчита на този човек т.е. нищо) ....
Мисля, че правиш погрешни изводи. Не мисля че е редно във форума да се излага всякаква лична информация и така тя да бъде достъпна до търсачките Гугъл, Яндекс и нам какви още. Ако мислиш, че с излизането от анонимност ще се постигне положителен ефект - лъжеш се. Дано не съм прав. Аз лично съм ти предоставил мои данни, но те не са видни тук и в необятното пространство наречено интернет. На мен не ми пречи да пиша, това което мисля, знам и т.н., пък щом модератора прецени, че съм стъпал на криво - бите - нека ме линчува, но нека не ми споделя личните данни. Закон има за тая работа в България и чл.2 от него казва следното: Лични данни са всяка информация, отнасяща се до физическо лице, което е идентифицирано или може да бъде идентифицирано пряко или непряко чрез идентификационен номер или чрез един или повече специфични признаци.
Вече пуснах анкета по въпроса. Ако над 50% пожелаят нещо да е задължително (например име и фамилия), то тогава ще създам ново такова поле във всеки един профил и стойноста на това поле ще я покажа вляво на всеки един постинг. За новорегистрираните потребители ще е задължително да го попълват, а за съществуващите има опция да ги принудя да го попълнят (ще им излиза на екрана и няма да могат да разгледат форума дотогава, докато не го попълнят).
По въпроса с допълнителните обвързвания, които ги предлагаш - трябва първо да ги обсъдим в някоя анкета и след това да помисля как да ги реализирам. За повечето от тях няма готов софтуер, така че ще се наложи моите програмисти да понапишат някой друг ред код.
Това което се предлага е лишено от логика, най-малкото защото няма никаква гаранция, когато се регистрираш с имена, че точно това са твоите имена. Никога не ме е било страх да изкажа мнение по даден въпрос и стоя зад думите които съм написал. Не съм страхливец и не ми харесва, че се опитват да ме изкарат такъв, но не желая личните ми данни да се търкалят из нета. Хубав ден на всички.
Явно никой от вас няма фейсбук. Странна работа. Като ти се види името и населеното място какво толкова ще стане?
Добре дошъл на новия модератор.
Време е останалите да си вземем почивка!
Прикачен файл 7368
Подписвам декларация на Гугъла, че съм съгласен да ползва личните ми данни. Той щял да ги ползва в мой интерес.
Повреди ми се пежото. Търся части в гугъла, а той ми дава линкове за ловене на рояци. Нямах голяма полза от това.
Получавам телеграфен запис срещу извършена услуга. Записа е изпратен на три имена и адрес /не е указано ЕГН и др,/.
Пощаджийката /с основно образование/ ми разпечатва касова бележка където трябва да си напиша с химикал: трите имена, пост. адрес, ЕГН, номер на лична карта, от кого и кога е издадена и отдолу подпис. Цялата тази работа в-у термохартия / след няколко месеца черното изчезва и остава само химикала./ Излиза че аз съм се подписал на празен лист и цялата работа – в мой интерес.
Каква е тази българска пазарна икономика, та всеки се е загрижил за моя интерес и никой не се грижи за собствения си интерес. Нали пазарната икономика се изгражда на взаимни интереси. Те таа работа не ми е ясна. /ей ти кога порасна?/
Когато продам един буркан мед на някого, нито аз се интересувам от личните му данни, нито той от моите. Давам му меда, вземам парите и АРИВИДЕРЧИ.
Понеже меда ми е истински, същия този човек пак идва, но води приятели и съседи. Интересно - техните лични данни също не ме интересуват. КЪДЕ ЛИ ГРЕША???
Никъде не грешиш, и си напълно прав, но само когато описваш такива идилични картини. А сега ми кажи какво би направил, ако:
1. Някой дойде пред сергията ти и започне да крещи, че си глупак и простак, а медът ти е фалшифициран боклук .....
2. Някой дойде пред сергията с кирка, и започне да троши бурканите с мед .......
3. Накой дойде зад сергията, и започне да изнасилва жена ти ........
Да продължавам ли? Ще продължаваш ли да си радетел на анонимноста, или ще искаш да знаеш кой е този, за да предприемеш някакви действия (помиряващи, съдебни или отмъщаващи).
Ако живеехме в ИДЕАЛЕН СВЯТ, наистина няма проблеми всички да сме анонимни, и всички да раздаваме любов и уважение помежду си. За съжаление обаче НАШИЯТ СВЯТ Е РЕАЛЕН, форумът - също. И в този реален свят има ВСЯКАКВА ИЗМЕТ, срещу която трябва да се води някаква форма на борба, ако останалите свестни хора (които са мнозинство) искат наистина да си живеят живота мирно, тихо и с любов един към друг.
Според мене е крайно време да порастнете, и да разберете, че в съвременното общество всяко едно ограничаване на личната свобода или принуждаване за излизане от анонимност е свързано именно с голямото количество ЗАКОНОНАРУШИТЕЛИ и други ПРЕСТЪПНИТЕ СУБЕКТИ, които не желаят да спазват общоприетите норми за поведение. Те трябва да се контролират и ограничават в техните антиобществени прояви, и една от най-меките форми за това е ИЗЛИЗАНЕ ОТ АНОНИМНОСТ на всеки един член на обществото.
Ако не го разбирате, ще ви дам един пример:
Как според вас можем да ограничим терористичните прояви с отвличания на самолети и последиците от това - катастрофи, блъскане в сгради с много хора, заложници, изнудвания и т.н.?
Отговор 1: Спираме да използваме самолети и се връщаме на кораби и леки коли. Ако започнат да отвличат и тях, връщаме се на коне и каруци.
Отговор 2: Ограничаваме личната свобода НА ВСИЧКИ ПЪТНИЦИ. Караме ги да излязат от анонимност, проверяваме им документите, багажа и дори при съмнение ги събличаме голи и ги гледаме на ренген. Забраняваме им да носят със себе си пушки, пистолети, взривоопасни вещества и дори джобни ножчета.
Това със самолетите е същото като 1 000 000 други аспекта от нашия живот, при които всички търпим някакви ограничения в името на това да живеем колкото се може по-мирно и по-спокойно без войни, без терористични актове, без убийства, без кражби и дори без дребни хулиганства.
Ако горната случка със самолетите я бяхме поставили на обществено обсъждане преди 20 години, щеше да бъде критикувана от над 99% от всички пътници, но след 11 септември всички си седнаха на гъза и осъзнаха, че строгия контрол по летищата НАИСТИНА Е НЕОБХОДИМ.
Радвам се, че най-после започна да мислиш по въпроса. Това е похвално. Да, ама на следващото изнасилване ще осъзнаеш, че табелата не помага. И пак ще се наложи да мислиш. И ще въведеш някакви по строги мерки, и така няколко пъти подред докато най-после не измислиш наистина работещ метод.
Сега осъзнаваш ли най-важното от цялата тази история? Ще ти го синтезирам, за да не ти се налага да мислиш:
Ако сложиш около сергията си 10 метрова бетонна ограда с 4 картечни гнезда по ъглите, най-вероятно никой няма да успее да изнасили жена ти, но в същото време и никой няма да дойде да си купи мед.
Другата крайност е да накараш жена си да идва чисто гола на сергията и услужливо да се разчеква и надупва на всеки един клиент. Така със сигурност ще реализираш огромни продажби.
Тебе обаче не те устройват тези две крайности. Иска ти се нещо междинно, при което някакси да ограничиш свободата на своите клиенти, налагайки им някакви ограничения (на всички без изключение), като в същото време да загубиш колкото се може по-малко от тях (тези с голям ....... ). И понеже не знаеш как да го постигнеш, започваш по метода проба-грешка да търсиш нивото на ограничения, което ДА Е ПОНОСИМО ЗА ВСИЧКИ и в същото време да изгони от сергията колкото се може повече от тези с голям ........
Ще ти се наложи последователно да въвеждаш все по-строги и по-строги мерки, предотвратяващи изнасилването на жена ти, като в същото време ще търсиш някакъв компромисен вариант, при който да загубиш колкото се може по-малко клиенти.
Сега предполагам се усещаш, че и аз търся накакъв работещ междинен вариант между двете крайности - картечните гнезда по ъглите или чисто гол, разчекнат и надупен.
Аз мислех, че във форума сме пчелари, а то половината сме били престъпници! Колеги,моля ви не влизайте с пушки повече във форума.
Даа всеки е прав за себе си, погледнато от неговата камбанария. Собственика е в правото си да прави каквото си поиска - частна собственост, стига да не нарушава законоустановения ред. Посетителите, волю - неволю ще трябва да се съобразят с това. Има обявен референдум - анкетата. Всеки сам избира да гласува или не. Както и всеки сам ще избере дали да се лиши от правото си да е участник в дискусиите или просто наблюдател на процесите тук. Струва ми се, че на по-късен етап ще има доста колеги, които ще се влеят във втората група - гост наблюдатели. Всеки решава сам за себе си.
Ха-ха-ха, как се раздвижи форума от вчера на сам.
Форумът е създаден с цел, а аз и модераторите имаме мисия за постигането на тази цел. Всичко останало, което се случва, е само следствие на едно или друго възникнало събитие, което пречи за постигането на тази цел.
Абе тия дни явно нещо се случва. Значи форумът е създаден с цел, това е ясно и е записано някъде в началото а и се помни все още. Оттогава обаче минаха няколко трансформации, смяна на собственост, съответно тихомълком някои от целите на форума бяха трансформирани нанякъде... Модераторите тук нямат думата категорично, те си идват и отиват. Интересно обаче, г-н Матеев, като речете да сменяте бизнеса, вероятно ще шитнете и форума, та какво става с базата данни, лични такива? Кой е гарантът, освен Вашата мъжка дума?? И вземете се успокойте малко, кой престъпник, кой закононарушител, кой измет няма как Вие да казвате и още по-малко използвайки форумната информация. Знам отдавна кой сте и колко много сте направил в различни области и не Ви прави чест да се занимавате с подобни неща...
За разлика от тебе на мене ми се налага да вземам ТЕЖКИ РЕШЕНИЯ за ситуации, в които винаги ще има недоволни, независимо какво е решението. При това положение е най-добре да се вземат такива решения, които удовлетворяват мнозинството. Това се нарича ДЕМОКРАЦИЯ.
Така че и в конкретния случай каквото и решение да взема, все ще има недоволни. И поради тази причина аз ще се съобразя с резултатите от анкетата - каквито и да са те. Тоест решението ще го вземе МНОЗИНСТВОТО. И ако някой от вас иска да му се чуе неговия глас, ами да отиде и да гласува в анкетата. Всичко останало е само разчесване на клавиатурата и влагане на излишни емоции.
От 15 години това ми е част от служебните задължения, така, че няма какво да си мерим, а и за разлика от Вас, над мене има още по-големи. И не е необходимо да ни обяснявате какво значи демокрация, все още ли си мислите, че участниците във форума не покриват поне средното ниво на интелигентност за страната. Жалко!
А да! В предния си пост имам две въпросителни изречения към Вас. Ще ми отговорите ли? Благодаря!
Аз съм Администратор на лични данни съгласно изискванията на Закона за защита на личните данни и като такъв нося отговорност пред същия този закон.
Иначе наистина притежавам огромно количество лични данни - това са хилядите клиенти на десетките фирми, на които съм собственик или Изпълнителен директор. Също така имам и личните данни на хиляди пчелари - от списъците на КБП, БПРА или от клиентите по пчеларските програми. Ако съм искал по някакъв начин да злоупотребя с тези данни, досега вече щеше да се е разчуло.
Според мене цялото това раздухване около личните данни е един умишлен опит за създаване на параноя за нещо, което всъщност не съществува. Никой никога не ви е искал ЕГН-то или номера на личната карта, така че малко се престаравате в критиките и оплювките.
Матеев според мен допускаш грешка . Личните данни са лични . Като чета какви параноични схеми се развъртат чак се чудя дали да не изхвърля компютъра телефона и всичката техника накуп. Мислех да не пиша в темата с анкетата ама те сега станаха три за едно и също нещо и не знам вече и къде да не пиша . Това което ми е изискано при регистрацията е достатъчно във повечето форуми , ако тук се иска повече каква е причината ? За мен няма значение дали на ника ще пише Спиридон от Долно Уйно или kjkjkjhh , цъкам на мненията и решавам дали да вярвам на написаното от него. Най-правилното решение е първите 20,30,50 или 100 мнения да се удобрят от модератор . Не забравяйте , че форума са хората няма нищо общо със сайт на който си собственик . Ако на потребителите не им хареса или ще спрат да влизат или ще се преместят другаде . Още една тема за размисъл е , че полезни и стойностни мнения се намират в доста стари постове , в новите все по трудно . Дали е начина някой да си каже телефона или ЕГНто ?
Добре, ще поставя въпроса под друга гледна точка:
Когато отивате в банката да си отворите банкова сметка, ритате ли срещу това, че тя ви иска една камара лични данни?
Не го правите, защото без личните ви данни банката няма как да ви предостави услугата, която я желаете. Тоест вие ДОБРОВОЛНО си давате личните данни, очаквайки насреща някаква услуга.
Нека сега да приемем, че форума предоставя някакви услуги, ползването на които изисква някакви "лични данни:
1. Услугата ЧЕТЕНЕ НА ФОРУМА, но без право да се виждат снимките и да се теглят файловете. Тази услуга не изисква никаква регистрация, така че можете спокойно да си я ползвате без да си давате личните данни.
2. Услугата ПРАВО ДА СЕ ТЕГЛЯТ ФАЙЛОВЕ И СНИМКИ - тази услуга изисква регистрация във форума, а такава не може да стане без да предоставите валиден E-Mail адрес. Но забележете - никой не ви задължава да го направите това. Решението си е лично ваше и вие го правите това НАПЪЛНО ДОБРОВОЛНО. Ако искате - не се регистрирайте, и никой няма да ви се разсърди за това. По време на същата тази регистрация вие ДОБРОВОЛНО СЕ СЪГЛАСЯВАТЕ да спазвате правилата на форума.
Следователно тука имаме една форма на ДОБРОВОЛНА СДЕЛКА - давате нещо (E-Mail адреса си) и в замяна получавате друго нещо (съответната услуга). Ако някоя от двете страни не си изпълнява задълженията по тази сделка, значи тази сделка ВЕЧЕ НЕ Е ВАЛИДНА или с други думи ДОГОВОРА МЕЖДУ ДВЕТЕ СТРАНИ СЕ РАЗВАЛЯ. В конкретния случай - получавате БАН, ако не пожелаете доброволно да напуснете форума.
Това бяха съществуващите до момента правила, договорки и съглашения и поне едната страната (администрацията на форума) досега стриктно ги е спазвала. За другата страна (посетителите) това невинаги е било така, и затова за период от 3-4 години се наложе 5-6 от тях да бъдат насила изхвърлени.
В момента нищо не се е променило по тези съглашения освен факта, че мнозинството от посетитепите искат да се направи някаква малка промяна по правилата за предоставяне на услугата ПИСАНЕ ВЪВ ФОРУМА. Нека да изчакаме резултатите от анкетата, и ако те наистина показват такива настроения на мнозинството - ами няма как, ще се наложи да променим ПРАВИЛАТА за това кой има правото да я ползва тази услуга. При това забележете - дори и по новите правила ПАК УЧАСТИЕТО ЩЕ Е ДОБРОВОЛНО. Тоест никой насила не може да ви накара да си дадете ИМЕТО И ФАМИЛИЯТА.
Така че спрямо анонимните посетители на форума НЯМА ДА ИМА НИКАКВИ НАСИЛСТВЕНИ ДЕЙСТВИЯ за каквото и да било. Всичко пак ще е напълно доброволно с една малка разлика - правото за писане във форума вече ще се възприема КАТО УСЛУГА, която ще я получават само реални пчелари с реални имена от реален пчеларски регион. Ползването на тази услуга пак ще е НАПЪЛНО ДОБРОВОЛНО.
Все пак всичко зависи от резултатите на накетата, така че нека да не избързваме.
Ако наистина това е така, то дали причината не е именно в задръстването на форума с безсмислени постинги от анонимни акаунти. Като пример се сещам за Василевса, който е един от най-големите радетели на анонимноста, а в същото време задръсти форума с безсмислици.
Мноого неудачен пример е това със сделката. Начи вий сте банката, сделката сключена, след две години променяте лихвения процент и всички са доволни? Напълно съм съгласен, хаха, само че бъдете така добър да кажете кога ще е и следващата промяна, нали, че да знаем коя част на тялото да стягаме.
А това, че за 3-4 години сте изхвърлили 5-6 посетители от хилядите регистрирани и това може да бъде за вас показател за дисциплината на нашего брата форумния потребител вече наистина ме учудва и кара дълбоко да се замисля...
Прочие, тия анкети въобще не са представителни. Аз даже ги наричам "преброяване на дивите зайци", имаше такъв филм. И колкото и голям специалист да сте в областта на теория на вероятностите не ми се вижда разумно да вземате сериозни решения по една анкетка. Но това си е само мое мнение.
Аз така и не разбрах, кое по-точно са "ЛИЧНИ ДАННИ" в контекста на дискусията тук или анкетата? Защото името и фамилията НЕ СА такива!
Много модерно стана да дъвчем изрази като "лични данни", "злоупотреба с лични данни" и да се ползват, като правен аргумент - в случая напълно несъстоятелно.
Никъде в условията на регистрация/форума няма да се задължава въвеждане на достоверна информация - по лична карта или друго, което като комбинация да ви идентифицира еднозначно.
В този форум знам за поне 20-30 човека, които НЯМА НАЧИН да излязат с истинските си имена, населено място и каквато и да била друга информация. Това са реални пчелари, които познаваме и имат уважителни причини да са анонимни.
Единственият начин да се премахнат фалшивите и анонимни акаунти е да бъде въведена проверка по телефон. Всеки нов потребител да бъде проверяван по телефона. Това изобщо не е приятно, евтино и лесно занимание, но не се сещам за друг вариант. Нека да има анонимни акаунти, но при ясни правила. "Тъщата да не види какво пиша за нея" - Това не е уважителна причина.
Първо - не вярвам да са толкова, второ и да са толкова, те не са мнозинство, което да определя основната политика, трето - щом са пчелари, значи следва да са с регистрирани животновъдни обекти в БАБХ със всички последствия от това за данните им.
Като имат "уважителни причини" (каквото и да значи това), да напишат измислени имена - по същият начин както и в момента са си написали user name-a или т.нар. потребителско име.
Има една статистика, как всички хора на тази планета се познават през 7 човека. Например аз познавам Барак Обама през 7 човека - имам познат, който познава друг, който познава ... Обама.
Какво е разстоянието между човечетата тук - едно, до две телефонни обаждания максимум. За какво говорим изобщо и какви са тия драми.
Направих си труда да отворя темата с анкетата . Общо гласуванията са около 200 , доста имена се повтарят така ,че гласувалите стават стотина , повечето са гласували по два или три пъти , от тях половината са лично засегнати от някой с име или без и извадката от представителна става напълно нагласена .
Смисленото от анкетата след като прочетох полетата е единствено пчеларския регион на който не съм обърнал внимание но пак в никакъв случай не трябва да е задължителен .
Христо , шапка ти свалям за ,,Моделистика ,,.
Тук и двамата сте прави по 50% .
Аз съм в този форум от преди Матеев да го купи,наистина стана доста по интересен след смяната на собственика,а пък и не отричам, че за кратко време Матеев направи неща които ако не беше той не се знае дали изобщо щяха да се случат, но това с имената за мен е абсолютно излишно. Много пъти ми се е налагало да си казвам имената на членове от форума по една или друга причина, както и населеното място и никога не съм се притеснявал да ги давам тъй като не смятам ,че имам причина да се крия или срамувам от нещо.Така, че дали ще ми стои името под ника или не, за мен е без значение, а тези които искат да нарушават правилата,да обиждат или спамят те ще попълнят неверни данни и пак ще продължават да правят това което са си решили.
Това според мен няма да постигне резултата който желаете! Въпреки всичко, ако се приеме ще спазя правилата! А това за активността не трябва ли всеки сам да решава дали да пише мнения или не, някой може да има пет мнения за пет години,но с тях да напише повече отколкото някой с пет хиляди за една година! В крайна сметка тази мярка с имената за мен е излишна!
Предвид разгорелите се страсти във форума си направих труда последните няколко часа да разгледам кой какви данни е попълнил във вече съществуващите полета на профилите за някаква пчеларска информация. Това го правя за първи път и надявам се - за последен.
Та да ви кажа за това, което го забелязах:
Всички BAN-нати потребители на форума от първия до последния не са попълнили нищо в полетата си или са попълнили някакви глупости - например 10 000 пчелина с 1 кошер, разни простотии за пчеларски район и регион и т.н. С две думи - бъдещите спамаджии и провокатори си личат още от момента на своето регистриране във форума. Още от тогава със своето несериозно поведение те дават индикации колко сериозно гледат на всичко това.
С две думи - вече съм убеден, че между анонимноста от една страна и количеството на спама и конфликтите от друга, има ярко изразена корелация. Анонимните по принцип са склонни да нарушават правилата на форума и да си развяват байрака, скрити зад собствената си анонимност. Не казвам, че всички анонимни са такива, но връзката анонимност-конфликти е ЯРКО ИЗРАЗЕНА.
Не искам да пиша повече по въпроса, защото ми е неудобно да ви казвам азбучни истини - все пак аз си мисля, че в този форум сме се събрали СЕРИОЗНИ ХОРА.
Независимо какво ще се случи след тези ожесточени дискусии, искам да ви кажа само едно - от сега нататък анонимните акаунти ще се гледат под лупа и всеки макар и дребен опит за предизвикване на конфликт от тяхна страна ще се счита като достатъчно основание за ........ знаете за какво. Съжалявам ...... но смятам в този форум да въведа ред и порядък, каквото и да ми струва това. Знам, че няма да получа благодарности, но също така знам, че коректните пчелари ще го оценят това. А те са хиляди .....
И каква е таз цел, бре шефе?!?
'Щото на мен ми прилича на една отчаяна кампания за набиране на ''target audience'' за бъдещ, тясно специализиран ''mailing list'' ...? не всички пасем сочна, зелена тревичка ;)
kubio - изцяло празни полета в профила. Тоест - пълна анонимност, зад която лесно могат да се раздават обиди и обидни намеци. Получаваш черна точка, въпреки че няма смисъл да се хабя и да ти се обяснявам. Съветвам те да продължиш да ме обиждаш, за да мога да направя нагледна демонстрация какво е моето отношение ........
Процесора на сървъра на форума пак заби на 100%. Опитваме се да видим кой претоварва MySQL сървъра, така че в следващите 5-10 минути няма да го рестартираме и форума ще работи бавно.
И такаааааа .......
Проблемът е локализиран - чата на форума от време на време прави някакви огромни и сложни заявки, които претоварват MySQL сървъра. Може би е някакъв бъг на софтуера на чата - знам ли. Засега няма да спираме чата - все пак това е платен софтуер, за който сме давали живи пари. Ще се опитаме да потърсим някакъв Support от разработчиците.
Матеев въвеждай задължителните полета както са по анкетата която пусна. То се видя че болшинството гласували те подкрепят с изключение на: населено място на пчелина, тел. номер и имейл. А тези който са против се вижда от коя част на членовете на форума са. Който е честен и открит не би се противопоставил на предоставянето на подобна информация. Тук не става въпрос за ЕГН ,точена адрес, номер на лична карта.
Пламене, аз от коя част съм? Всичко в профила ми е попълнено. Само да допълня, че съм BAN-ван. Ако те интересува фамилията ми, на лични ще ти я кажа, но не искам да виси във форума , а оттам и в цялото интернет пространство.
Не желая да обиждам никого и най малкото се стремя към каквато и да е конфронтация. Разгледах ти профила и виждам, че доброволно си си попълнил повечето полета и не мога да си отговоря защо сте против въвеждането на задължителните полета. Основната полза от въвеждането на задължителните полета според мен ще доведе до намаляването на спам постовете ,засилването на диалога и доближаването на форума до замисъла който се преследва, а именно споделяне на опит взаимна помощ , открити и без задни мисли постове. А дал това въобще е възможно.
''Свободата, Санчо е едно от най - ценните блага с които Бог дарява хората. . .''
Това не съм го измислил аз!
Нямам нито времето, нито нервите да убеждавам някого в каквото и да било. Много хора дават акъл, но после гледат тъпо в тавана и ни лук яли, ни лук мирисали.
Забележете как се пазят личните данни на Матеев от агенция по вписванията. 15 секунди в google с ключови думи "Росимир Матеев ЕГН"
https://public.brra.bg/Documents/Ret...c195370c1180ad
Така е с всеки, който има фирма и е вписан в ТЪРГОВСКИЯ РЕГИСТЪР. Информацията от този регистър е ПУБЛИЧНА и всеки може да провери всичко за тази фирма и за нейните собственици или управители.
Публична е и информацията в ИМОТНИЯ РЕГИСТЪР. Всеки, който някога е купувал или продавал земя или друг недвижим имот може да му се види ЕГН-то, трите имена, имената и ЕГН-то на тези, с които е извършвал сделката, както и подробни данни за самата сделка - дата, адрес, ЕКАТТЕ, площ на имота и поне още 20-30 други параметъра на имота или сделката.
Само от тези 2 регистъра всеки един човек в България може да научи огромно количество лична информация за когото и да било другиго. Така че ако някой иска наистина да си крие личната информация, трябва да направи следното:
1. Никога да не започва никакъв бизнес, дори и пчеларски.
2. Никога да не купува или продава какъвто и да било недвижим имот (и жилище в това число).
3. Никога да не влиза в интернет и да не се регистрира никъде в нито един форум или социална мрежа.
4. Да нямате GSM, защото така дори ви знаят местоположението, и да не звъните на никого, защото ще ви научи номера.
Ще отговаряте на тези условия ако станете овчар в някакъв високопланиски регион, живеете в колибата при овцете, и не ползвате нито една от екстрите на цивилизацията. Във всички останали случаи личната ви информация лесно може да бъде проследена само с няколко минути разцъкване в интернет.
Самият факт, че в момента четете това означава, че вие не отговаряте на горните 4 условия, така че личната ви информация може да бъде проследена, ако някой го пожелае това. Спомняте си едно време как проследих и разкрих Василевса само с разцъкване в интернет.
Мното си е хубав и позитивен форума! Имаме различия, несъответсвия в единомислието и други такива, ноооо има и позитивизъм! Дайте да не разваляме нещо, което работи? И да си пием ракията с кеф! Кой, както иска да си се пише вътре, с какъвто иска ник ли що ли? Чисто и просто модераторите, и съвестните писачи са малко! Ето, аз ако бях по- грамотен и свободен с кеф бих изтрил половината ? Но нямам такъв ценз! И да си призная, от книгите не научих нищо. Но от форума, и някои приятели от него- всичко! Наздраве!!!!
то за триенето няма проблем мога го уредя много бързо но после не ми се слушат (четат) оплаквания.... то и ценза може се уреди а като гледам имаш желание да станеш модератор...
Да сформираме един инициативен комитет за издигане на кандидатурата на Бат Тянко за модератор ?
Борка, благодаря за доверието, но първо съм хоби пчелар, и второ знанията ми клонят към нула! А с компютура, както казваше професора ми по информатика съм яко на вие! Така че, нищо не пречи другия месец да дойдеш на сбирката да почерпя? Поздрави!
Бат Тянко , защо мислиш , че твоите знания клонят към нула ?
Моето мнение за теб е друго.
Ето това би могло да се направи,като "стъпка" за да се регистрираш във форума.http://pchelari.com/forum/showthread...B0%D0%B5%D0%BC
Като си помислим колко обширно и всеобхватно е човешкото познание (науката и технологиите), то тогава наистина можем да твърдим, че познанията на всеки един човек за каквото и да било клонят към нула. Ако някой все пак е постигнал 0.1% от човешкото познание, значи е гений. :)
Не знам от колко хора е форума, но ако са 2000 x 0,05%=100%
Има един парадокс, свързан с това: "Човек колкото повече знае, толкова повече не знае". Ето и обяснението.
Представете си, че вашата глава е един балон, пълен със знания. Това са вашите знания, а всичко извън балона е човешкото познание на света, което не знаете. Повърхността на балона е контакта между двете, Наливайки знания в главата си вие надувате балона и неговата повърхност се увеличава, а от там и вашия контакт с това, което не е ваше познание. За това, колкото повече знаете и балона е по-голям, толкова повече не знаете. Вие просто разширявате контакта с общочовешкото знание.
В постинга ти има много истина и във връзка с нея ще повторя една любима моя мисъл, която сам съм си я измислил:
Всеки знае какво знае, но никой не знае какво не знае !!!
Във връзка с това всеки живее в едно огромно море от самозаблуди, и е цяло чудо, че цивилизацията, науката и обществото все пак вървят напред.
Ако се позовем на поста на Матеев по - горе, то аз съм напълно прав. Какви знания имаш ти в твоя балон, че да се получи двупосочен процес. Какво можеш да генерираш ти? Това което ти го знаеш е дошло оттам където ти искаш да го генерираш. То вече се знае. Дори тук осмозата ще е с много дълъг период, дори безкраен, а и балона няма да може да ти го побере туй, което е отвън на балона ти.
Надявам се разбираш, че човешкото знание е генерирано през хилядолетията развитие на човешката цивилизация именно благодарение на двупосочния процес. Всеки получава някакъв обем знания през живота си, обработва ги и ги ползва. Натрупва опит от контактите си с околната среда и другите хора, изучава природата и генерира ново знание, което споделя с другите хора. Разбира се, аз не изключвам и някаква част от знанията да сме получили от другите цивилизации, обитавали земята и изчезнали, както и от други цивилизации извън нашата система и галактика. Но това е дълга и доста хлъзгава тема.
Къде изчезна чата на форума?