Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 604

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Никъде не грешиш, и си напълно прав, но само когато описваш такива идилични картини. А сега ми кажи какво би направил, ако:

1. Някой дойде пред сергията ти и започне да крещи, че си глупак и простак, а медът ти е фалшифициран боклук .....
    2. Някой дойде пред сергията с кирка, и започне да троши бурканите с мед .......
    3. Накой дойде зад сергията, и започне да изнасилва жена ти ........
    Явно ще трябва да сложа табела "Ако някой иска да изнасили жена ми зад сергията, най-напред да си остави личните данни. В противен случай да не пипа."

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от zapstojan Виж публикацията
    Явно ще трябва да сложа табела "Ако някой иска да изнасили жена ми зад сергията, най-напред да си остави личните данни. В противен случай да не пипа."
    Радвам се, че най-после започна да мислиш по въпроса. Това е похвално. Да, ама на следващото изнасилване ще осъзнаеш, че табелата не помага. И пак ще се наложи да мислиш. И ще въведеш някакви по строги мерки, и така няколко пъти подред докато най-после не измислиш наистина работещ метод.

Сега осъзнаваш ли най-важното от цялата тази история? Ще ти го синтезирам, за да не ти се налага да мислиш:

Ако сложиш около сергията си 10 метрова бетонна ограда с 4 картечни гнезда по ъглите, най-вероятно никой няма да успее да изнасили жена ти, но в същото време и никой няма да дойде да си купи мед.

Другата крайност е да накараш жена си да идва чисто гола на сергията и услужливо да се разчеква и надупва на всеки един клиент. Така със сигурност ще реализираш огромни продажби.

Тебе обаче не те устройват тези две крайности. Иска ти се нещо междинно, при което някакси да ограничиш свободата на своите клиенти, налагайки им някакви ограничения (на всички без изключение), като в същото време да загубиш колкото се може по-малко от тях (тези с голям ....... ). И понеже не знаеш как да го постигнеш, започваш по метода проба-грешка да търсиш нивото на ограничения, което ДА Е ПОНОСИМО ЗА ВСИЧКИ и в същото време да изгони от сергията колкото се може повече от тези с голям ........

Ще ти се наложи последователно да въвеждаш все по-строги и по-строги мерки, предотвратяващи изнасилването на жена ти, като в същото време ще търсиш някакъв компромисен вариант, при който да загубиш колкото се може по-малко клиенти.

Сега предполагам се усещаш, че и аз търся накакъв работещ междинен вариант между двете крайности - картечните гнезда по ъглите или чисто гол, разчекнат и надупен.

VIP Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Радвам се, че най-после започна да мислиш по въпроса. Това е похвално. Да, ама на следващото изнасилване ще осъзнаеш, че табелата не помага. И пак ще се наложи да мислиш. И ще въведеш някакви по строги мерки, и така няколко пъти подред докато най-после не измислиш наистина работещ метод.

Сега осъзнаваш ли най-важното от цялата тази история? Ще ти го синтезирам, за да не ти се налага да мислиш:

Ако сложиш около сергията си 10 метрова бетонна ограда с 4 картечни гнезда по ъглите, най-вероятно никой няма да успее да изнасили жена ти, но в същото време и никой няма да дойде да си купи мед.

Другата крайност е да накараш жена си да идва чисто гола на сергията и услужливо да се разчеква и надупва на всеки един клиент. Така със сигурност ще реализираш огромни продажби.

Тебе обаче не те устройват тези две крайности. Иска ти се нещо междинно, при което някакси да ограничиш свободата на своите клиенти, налагайки им някакви ограничения (на всички без изключение), като в същото време да загубиш колкото се може по-малко от тях (тези с голям ....... ). И понеже не знаеш как да го постигнеш, започваш по метода проба-грешка да търсиш нивото на ограничения, което ДА Е ПОНОСИМО ЗА ВСИЧКИ и в същото време да изгони от сергията колкото се може повече от тези с голям ........

Ще ти се наложи последователно да въвеждаш все по-строги и по-строги мерки, предотвратяващи изнасилването на жена ти, като в същото време ще търсиш някакъв компромисен вариант, при който да загубиш колкото се може по-малко клиенти.

Сега предполагам се усещаш, че и аз търся накакъв работещ междинен вариант между двете крайности - картечните гнезда по ъглите или чисто гол, разчекнат и надупен.
    Много интересни разсъждения.

На какво ли ще заприличат, ако вместо "изнасилване" вземем като пример "злоупотреба с лични данни".

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    В този форум знам за поне 20-30 човека, които НЯМА НАЧИН да излязат с истинските си имена, населено място и каквато и да била друга информация. Това са реални пчелари, които познаваме и имат уважителни причини да са анонимни.
    Единственият начин да се премахнат фалшивите и анонимни акаунти е да бъде въведена проверка по телефон. Всеки нов потребител да бъде проверяван по телефона. Това изобщо не е приятно, евтино и лесно занимание, но не се сещам за друг вариант. Нека да има анонимни акаунти, но при ясни правила. "Тъщата да не види какво пиша за нея" - Това не е уважителна причина.
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

Автор
    Регистриран
    08.07.2014
    Пчеларски район
    Трънско
    Цитат Първоначално публикувано от Дамян Дамянов Виж публикацията
    В този форум знам за поне 20-30 човека, които НЯМА НАЧИН да излязат с истинските си имена, населено място и каквато и да била друга информация. Това са реални пчелари, които познаваме и имат уважителни причини да са анонимни.
    Първо - не вярвам да са толкова, второ и да са толкова, те не са мнозинство, което да определя основната политика, трето - щом са пчелари, значи следва да са с регистрирани животновъдни обекти в БАБХ със всички последствия от това за данните им.
    Като имат "уважителни причини" (каквото и да значи това), да напишат измислени имена - по същият начин както и в момента са си написали user name-a или т.нар. потребителско име.

Има една статистика, как всички хора на тази планета се познават през 7 човека. Например аз познавам Барак Обама през 7 човека - имам познат, който познава друг, който познава ... Обама.

Какво е разстоянието между човечетата тук - едно, до две телефонни обаждания максимум. За какво говорим изобщо и какви са тия драми.
    Христо Йорданов

Автор
    Регистриран
    18.03.2015
    Направих си труда да отворя темата с анкетата . Общо гласуванията са около 200 , доста имена се повтарят така ,че гласувалите стават стотина , повечето са гласували по два или три пъти , от тях половината са лично засегнати от някой с име или без и извадката от представителна става напълно нагласена .
    Смисленото от анкетата след като прочетох полетата е единствено пчеларския регион на който не съм обърнал внимание но пак в никакъв случай не трябва да е задължителен .

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Христо , шапка ти свалям за ,,Моделистика ,,.
    Тук и двамата сте прави по 50% .

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от Ristis Виж публикацията
    Дамянов, в четвърта точка в качеството на къкъв ми се явявате - говорител на колегите или отново като модераторът бълващ най-много спам из форума?
    Айдее, стана тя. Ти, що не си четеш форума и да се учиш, ами си тръгнал да задаваш излишни въпроси. Естествено, че ни познава и в реалния свят - лично. Ти като си си написал името не ти пречи да спамиш и опълчваш на модератор.

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Цитат Първоначално публикувано от kuline Виж публикацията
    Айдее, стана тя. Ти, що не си четеш форума и да се учиш, ами си тръгнал да задаваш излишни въпроси. Естествено, че ни познава и в реалния свят - лично. Ти като си си написал името не ти пречи да спамиш и опълчваш на модератор.
    Определено стана !
    Калине , не си прав . Кой , спами ? Виж темите и си направи извод .
    Защо , колегите от 2010 и 2011 не споделят мнения ?

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Цитат Първоначално публикувано от Дамян Дамянов Виж публикацията
    Единственият начин да се премахнат фалшивите и анонимни акаунти е да бъде въведена проверка по телефон. Всеки нов потребител да бъде проверяван по телефона. Това изобщо не е приятно, евтино и лесно занимание, но не се сещам за друг вариант. Нека да има анонимни акаунти, но при ясни правила. "Тъщата да не види какво пиша за нея" - Това не е уважителна причина.
    Дамянов , през месец февруари публикува тук едно сълзливо мнение .
    Аз , Петър Иванов съм се обаждал посред нощ и съм те заплашвал и т. н. .
    Колеги , когато Дамянов ми е бил на гости винаги си е тръгвал с подаръци .

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •