Цитат Първоначално публикувано от zapstojan Виж публикацията
...... Когато продам един буркан мед на някого, нито аз се интересувам от личните му данни, нито той от моите. Давам му меда, вземам парите и АРИВИДЕРЧИ.
Понеже меда ми е истински, същия този човек пак идва, но води приятели и съседи. Интересно - техните лични данни също не ме интересуват. КЪДЕ ЛИ ГРЕША???
Никъде не грешиш, и си напълно прав, но само когато описваш такива идилични картини. А сега ми кажи какво би направил, ако:

1. Някой дойде пред сергията ти и започне да крещи, че си глупак и простак, а медът ти е фалшифициран боклук .....
2. Някой дойде пред сергията с кирка, и започне да троши бурканите с мед .......
3. Накой дойде зад сергията, и започне да изнасилва жена ти ........

Да продължавам ли? Ще продължаваш ли да си радетел на анонимноста, или ще искаш да знаеш кой е този, за да предприемеш някакви действия (помиряващи, съдебни или отмъщаващи).

Ако живеехме в ИДЕАЛЕН СВЯТ, наистина няма проблеми всички да сме анонимни, и всички да раздаваме любов и уважение помежду си. За съжаление обаче НАШИЯТ СВЯТ Е РЕАЛЕН, форумът - също. И в този реален свят има ВСЯКАКВА ИЗМЕТ, срещу която трябва да се води някаква форма на борба, ако останалите свестни хора (които са мнозинство) искат наистина да си живеят живота мирно, тихо и с любов един към друг.