Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
Ако питате мене, всеки един посетител на форума трябва да се регистрира с ИСТИНСКИТЕ СИ ИМЕНА или поне с едното от двете (име или фамилия). Така е редно, така е честно и почтено, особенно когато става въпрос за създаване на имидж на знаещ и можещ човек, който раздава на останалите личен опит, знания и акъли.

Анонимните никове са подходящи само за провокатори или спамери, които не искат да носят отговорност за написаното от тях. Прякорите пък са подходящи само за деца от детската градина или за бандити от някоя банда. Тука обаче си мисля, че сме се събрали сериозни хора, които да обменят знания и опит, и които искат да знаят кой е събеседника им отсреща.

Ако мнозинството в този форум ме подкрепи, готов съм да предприема инициатива по излизане от анонимност на всеки един пчелар, пишещ в този форум. Един от начините е да прехвърля всички анонимни никове в някаква група с ограничени права (напр. само за четене) и да давам права за писане само на тези, които са се регистрирали с истинските си имена или на тези, които са ми изпратили истиските си имена и населеното място на лично съобщение. След това ще добавя тази информация в профила на всеки и ще я покажа отляво на всеки един постинг.
В предишни кампании за смяна на никовете с имената ни и кои от къде е средносе включваха не повече 15-20 души и се "вдигаше шум" 3-4 дни по въпроса... Отново подкрепям инициативата за промяна на никовете или анонимни никове да имат ограничени права (само четене) като в случая проблемния ник на Трендафил (solaris60 от страната на чудесата) също попада в категорията, но подкрепям и никове с имена и населено място също да влизат в тази категория ако нямат написан нито един пост. Дори съм за това едва при набиране на определена бройка постове (например 50) да се получава правото за пускане на снимки, отваряне на нови теми и т.н. например има форуми където трябва да си регистриран поне 6 месеца и да имаш минимум 120 поста (при това смислени а не спам и от рода на Здравейте , как сте) за да получиш правото да пускаш обяви за покупко продажба (един вид гарант че си редовен посетител а не си там само заради алъш вериша) в други форуми има ограничения дори на бройката постове които даден потребител може да пуска за 24 часа (като мотива е че има хора които обичат да пишат по всяка една тема която възникне независимо дали са компетентни или не т.е. са на всяко гърненце похлупак... Дори и съм и за това според броя постове и приноса им към дадена тема (рейтинг) се получават и различни права и достъп до раздели на форума. Самите потребители определят този рейтинг висок рейтинг- по - достоверна информация т.е. може да се вярва на човека написал поста...
Наскоро имах ситуация в която обеснявах на баща ми нещо прочетено в форума и на въпроса от кого е тази информация и откъде е човека - отговорът ми бе ами незнам... и последва въпроса дет ми затвори устата - ами откъде тогава си сигурен в това което ми говориш, ако са те подвели....

Също искам да повдигна и друг въпрос - незнам колко регистрирани потребители има към момента но огромния брой както е известно са само "наблюдатели" и "консуматори". Има потребители които са регистрирани от по 3-4 години и не са казали дори едно "Здрасти". Не мисля че форума е опрял до това да се хвали колко много регистрирани потребители има, предпочитам да има 50 регистрирани но активни отколкото 50 000 регистрирани а активни 50 и 49 950 кухи регистрации. Форума е достатъчно популярен и посещаем и може да се чете и без регистрация... та въпроса е може ли да направи нещо и тези "спящи" потребители да са активни във форума или ако не може да им се ограничат всякакви права освен за четене (пример в началото на месеца потребител които е регистран от 4 години и няма нито един пост написан във форума изведнъж решива че може да изкара малко пари чрез форума и си пуска обява за продажба - анонимен ник, никой не знае дали може да се разчита на този човек т.е. нищо) ....