Даааа, за единия знам, че е бил преводач.;)
Преглед за печат
И така да е, това не дава отговор на основния въпрос: Защо разрушихме до нула всичко построено? Защо беше тая глупост с разграбването на имуществото на ТКЗС? Или идиотщината с "връщане на земята в реални граници"? По селата още има разправии коя земя на кого е била и сега чия е. Спомням си следния случай.
Имам земя в Добруджа. Когато започнаха да се създават кооперациите, я бях оставил на майка ми (Бог да я прости) да се разправя с нея и да си добавя по някой лев към мизерната пенсия. След две години обаче усетих, че арендатора ги лъже с рентата и договорите. Стопанисваше един парцел от 200дк където ние имахме около 60дк. Реших да го накажа, като изкупя целия парцел и тогава аз да преговарям с него от други позиции. Съседната до моята нива беше 20дк. Оказаха се 7 собственици. С шест се договорихме, като им предложих с 30% по-висока цена от пазарната тогава. Седмия се запъна като костилка на дупе и даже и за двойна цена не се съгласи. А земята не беше делена реално, всички притежаваха идеални части и сделката пропадна. Проучих и съседните ниви и там ситуацията се оказа още по-трагична. Теглих една благословия и се отказах от операцията. А на оня юнак арендатора му обясних, че ако не подпишем нов договор ще оставя нивата да пустее по средата на парцела и той клекна.
Ако не бяхме гонили германците и не бяха тия жертви, сега щяхме да сме наполовина като територия. Чърчил е бил наточил секирата и само това ни е бил коза България да остане в старите си граници.
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F...E%D1%80_(1947)
Ама , вие постоянно гледате следствието, а първопричините не искате да ги видите.
Някои неща се разрушиха, защото бяха изградени в услуга на чужда държава. Забравяте, че тази държава фалира преди нас и от тези неща нямаше повече нужда. Никой не е разграбвал фалиралите ТКЗС, хората си искаха земята, защото е стока /пари/.
Има вече издадена литература по въпроса за най-новата ни икономическа история, базирана на останалите налични архиви. Фалирали сме три пъти по време на соца, всеки път ни е оправял големия брат, единия път сме му продали и златния резерв, опазен даже след първата световна война и националната катастрофа. Та толкова за "умното" управление на партията с главно "П", без която нямало да имаме даже електричество. По тия времена някъде са изгубени моралните ценности на населението, та сега, като падна чатала от врата, се юрнахме като изоглавени да крадем, а умните избягаха. Останала била държавата с малко хора - да я оградим пак с бодлива тел и да стреляме по искащите да избягат оттук, както беше навремето? Или да пазим заводите за компютри "Правец" и за гумени цървули? Дискусията тръгна от това, че световния империализъм ни бил крив и, видите ли, ако не беше той, сега щяхме да цъфтим. С тези темпове и с това мислене ще се оправим, като се сменят поне две поколения.
Някои неща може да са разрушени умишлено-спор няма. Повечето се разрушиха , защото нямаше "хляб " за тях. В Бургас имаше завод /за термопанели/ с 1500 човека, който работеше за СССР . Когато този пазар изчезна завода затвори. В цяла България има безброй такива примери.
Две са причините за разпада на предприятията. Повечето веднага си загубиха пазарите, като навлезе по-конкурентната вносна стока. Или трябваше да затворим границата за внос и да караме на телевизори "Велико Търново" и "Москвич Алеко"? Които оцеляха и се приспособиха, бяха умишлено първо източвани, после фалирани от отговорните другари с цел натрупване на първоначален капитал и последваща приватизация. Сегашния ни елит са тези същите отговорни другари и наследниците им. Само че сега крадат от държавния бюджет и от външните заеми, че не останаха държавни предприятия за крадене. А народа, какво очаквате да прави? Гледа, че вождовете крадат и с гъза си, почва и той да краде по на дребно, както едно време си "вземаше" от държавното и кооперативното . Резултата всички го виждаме и нищо не предприемаме.
Агро защо си твърдо убеден,че тия от Запад искат да ни мажат само с мед и масло.Всичко се дължи на нашата народопсихология-супер ниска самооценка като народ,супер силна изявеност към самоунищожение и чуждо поклонничество.Като цяло поведението на българина е инфантилно относно възприятието на външния свят(светоусещане).Българи а е беден не на пари,той е беден на акъл.Турците имат една поговорка-Да имам втория акъл на българите.Само ние българите имаме поговорката-Ти на мене акъл не ми давай,пари ми дай.
Аааа, нищо такова не съм твърдял. Животът е безмилостна конкуренция за преживяване и оцеляване. Най-приспособените са най-силни и те командват. В цялата човешка история е било така. Правилната политика не е да мрънкаме и да ги мразим, защото са по-силни в момента, а да гледаме как го правят, та и ние да дръпнем по-напред. Най-доброто място за живеене в света в момента е Европа. Докога - не се знае. Засега е добре оттам да се учим, ама не щем нищо да прихванем.
Европа,вече няма да е тази която беше след това което се случи в Турция .Всичко това се случва вследствие на политиката разделяй и владей от САЩ.Лошото е че Турция е до нас,управлява се от човек със съмнително психично здраве,който явно се противопостави на американците и явно се сдружи с руснаците.Американците това няма да го допуснат ще приложат няколко силови варианти за дестабилизация на Турция,а това е ситуацията която ще ни подпали кошерите.
Говоря за реалността, която ни заобикаля нямам абсолютно никакво желание това което става в Турция да продължава.
Гледам, че се бъхтате вече цял ден, че и от вчера. Всичко това се свежда както ви го каза и Матеев до народопсихологията. Защо се случва това в Турция? Ами това е един сценарий, чрез който дадени хора искат да получат нещо. Защо се разграбваха ТКЗС - тата и много други обекти? Това е също сценарий, чрез който да се постигнат някакви други цели. Защо се разби цяла държава и сега мигрантите ни заливат всеки изминал ден с хиляди? Това пак е с цел режисирана от някъде и също ще доведе до някакви резултати изискващи се от някой. Всяко нещо е добре обмислен план и ни най - малко е ей така случващо се от само себе си събитие.
Разделяй и владей най-добрата формула за постигане на надмощие.Относно българската народопсихология е добре да се прочетат Иван Хаджийски и Марко Семов.
Предлагам да им приложим същата стратегия и да разделим САЩ на отделни щати и така да ги победим. Така де, с техните камъни по техните глави. Ще им изпратим още ромбългари, белким ги научат да крадат и да се сдушат с индианците. После остава само да чакаме да паднат като гнила круша /гнил капитализъм/. Тогава да видите как бързо ще дръпнем напред, като няма да има кой да ни пречи!
Той и Иван Хаджийски е бил комунист но това не означава да бъде отхвърлен поради този факт.
Четох , четох, българина туй, българина онуй, се едно съм у македонски сайт !?
Редно е кога, некой иска да напише нещо дет не е арно ,за себе си и за националните си особенности, да започва с АЗ !
Например:
Аз съм българин и затва съм прост!
Не стига, че съм прост ами съм и тъп, крадлив, завистлив ...... !
Но кога, почнете да пишете, е арно да знаете, че
да живееш и работиш кат вол, за нещо дет не знаеш на къде ша излезе, щот нямаш избор, се иска Смелост.
За сведение България и българската нация , нищо не избра, защото нямаше избор !!!
За тва кат захванете , да пишете първо си питайте акъла!
Смелост е да се бориш срещу тези които ти правят живота такъв,че с труд да не можеш да живееш нормално.
Здравейте,
Да, да, ама не! Както казваше един журналист. Това с Ъкъла, е сложна работа. Или го имаш, или го нямаш! Лошото при нас, е че много от нас /българите/ си мислят, че го имат! Затова сме и на тоя хал. Преди се чудех, кога най сетне политиците ни ще направят нещо ЗАЕДНО за България! Започвам да губя надежда. Карайте се, и се "плюйте" в НС, но работете /нали за това сме Ви избрали/ в/за интереса на Р Б-я! Не се сещам за нещо което да е в интерес на всички нас, и да е гласувано с "пълно мнозинство" т.е. единодушно. Спирам, че пак ми кипнаха "л....та"!
Поздрави, Г. Георгиев
Това си го знаем, а по-дъртите сме го и изпробвали. Даже е още по-лошо, когато имаш избор и трябва сам да избереш. Като сбъркаш, почваш да търсиш виновни. Обикновено виновни са световната конспирация, империалистите, комшията, конкуренцията, политиците, народопсихологията, лошия късмет и т.н.
Имам 2 дрелки останали от дядо ми. Български, Елпром-Ловеч. Малка и голяма, малката е може би на 40г. Голямата е с 2 дръжки и 2 скорости. Не ги давам и за най-най-най-модерния, скъп и хубав Бош-Мош и тем подобни. Пробили са МИЛИОНИ дупки. Качеството през отия години беше на световно ниво. Контрола също. Хладилник Бирюса, на 50г. като малък не помня баба ми да го е изключвала с години. Бръмчи като трактор, харчи като фуражомелка ама РАБОТИ и в момента. Преди 10-на години си купихме Мидеа. На 9-тия месец му увисна врата, бяга студеното, влизат мухи. Ползваме го като шкаф. Качеството в “ония“ години е било световно. Строя може да не е бил правилен но производството и качеството е било супер.:yo:
https://encrypted-tbn1.gstatic.com/i...FSJ1Yv36I_S-vg https://encrypted-tbn1.gstatic.com/i...8MbrKGwnt2WgXA Като две капки вода.:bigsmile:
В момента съм на вълна джипки и офроуд. Та, не може да се отрече че Вранглера, Джи-класата и Витарата са проходими коли. Ама и Уазката не пада по-долу. Каквото е направил гнилия капитализъм почти същото го е направил и пияния руснак. А на днешно време ние като нищожна държава за да изплуваме, би трябвало да крадем и “щипем“ най-доброто от всички. Както качество, така и отношение, контрол...и т.н. Това е от мен. А другото би трябвало да го свършат министри, депутати, кметове, дето се натискат да ги избира народа че да бъдат все на позиция у властта. Впрочем и на тях не им е много сложно. Те са най-отгоре, и само трябва да упражняват контрол. Ако някой под тях не движи в полза на народа, ритат го в гъза и слагат друг на неговото място. АМА НЕБИ.sweating;
А бе УАЗ-ката си е звяр в кално и снежно време.Такава ми е работата че много пътувам по обекти зиме-лете и за транспорт използвам само УАЗ и лада НИВА с дълга база.Досега не сме оставали на пътя.Изпитана марка автомобили!
Абе от соц лагера ли е нема начин да не е добро.
:laughing::laughing:
http://bgnews168.com/%D0%BD%D0%BE%D0...F%D1%82%D0%B0/
:laughing::laughing:
За скучаещите фенове.speechless;
https://fakti.bg/avto/58545-osobenos...to-plagiatstvo
Още малко, че галяма скука.:(
http://www.extremecentrepoint.com/archives/5660
НАСА навремето изхарчила 30 милиона долара за разработка на специална химикалка, с която американските астронавти да пишат в състоянието на безтегловност......а руските космонавти пишели с молив!
За колегата iuli 1971 :bigsmile:
https://www.youtube.com/watch?v=1YxRDhleXuw
Шевролет Гео-Тракер с мотор J20A. Сузуки Гранд витара с мотор J20A. Кой от кого краде.
Най-важното условие за да се получи орташката работа е нивото на морал и съвест в ортаците да бъде на едно и също ВИСОКО ниво.Това в днешно време си е шестица от тотото,което означава,че си струва де се пробва:laughing:.Наздраве Гоше,пести виното за дебелия сняг,бухай повече мезеdrinks;.
За по дребните пчелари може би ще е добре някой по голям такъв да направи нещо в стил казанджия. Ако вложи в една поточна линия и срещу заплащане да извършва центруфугирането на мед,а може и други свързани с пчеларството услуги да се предложат. Просто идея.
Георги, приятелю, ако приемеш тъй да те наричам. Тъй наречения от теб балкански нрав е основен движещ момент в нашето живуркане. Вероятно не си се сблъсквал с хора, които да те убеждават в това, как няма да се случат някои неща, та за това си такъв оптимист. А народа го е казал "Защо на вълка му е дебел врата". Дано не ти прозвучи песимистично, но наистина е най-добре да си собственик на инвентар, бус и всичко, което си споменал, защото вместо да насочиш сили към работа по пчелите, ще ти се налага да хабиш сили, да се занимаваш с дребнави пчелари, а те не са никак малко. "Вервай ми"!
Трудово Селска Кооперация - звучи доста обнадеждаващо!
В едно, не особенно съседно село дребни земеделци пробваха нещо подобно - бяха събрали една бригада от няколко човека, работници, които да им помагат при прибирането на реколтата - и за нула време се изпокараха, кой-кой ден да ги ползва, примерно в четвъртък за да подготвят/наберат продукция за петъчният пазарен ден. Май имаха и идея за общ инвентар и транспортни средства, ама "орталъка" го разпърдяха за няколко месеца, че и май почна а да се надцикват с предлаганите надници, само и само в точния ден работниците да са "техни", а са хора дето всеки ден си пият пиенето заедно, и все още де, а и са със сходни по размер стопанства - манталитет...
Браво, разсмяхте ме по никое време! Изцяло подкрепям Гошето Кръстев за кооперативната работа. Но, ако общото беше на прав път? Комунизма още щеше да вирее по нашите земи. Има начини, но явно са заровени дълбоко в недрата на пчеларската душа. Въпреки всичко и сега има колеги, които работят заедно.
Някъде гледах в клип, че на някакъв остров в Гърция, пчеларите направили пчеларска кооперация. Кооперацията е закупила сграда, разпечатваща линия, центрофуга, наела работници. Пчеларите карат медовите пити в базата на кооперацията и след време получават парите от продадения на едро мед направо по банковите си сметки.
Не е въпрос на ген (манталитет) по скоро на липса на ясна визия за целите които искат да се постигнат и установяването на ясни правила.
Млад си отишъл в София, станал си Шоп и си забравил, какво ти е говорил дядо на село. :bigsmile: Затова сега си мислиш, че с всичките ти титли можеш да направиш кооперация в пчеларския бранш. Не можеш, защото нямаш модел. Онези с 8 клас , са имали модел, освен това са има ли нещо, което ти няма как да имаш--силата да биеш хората да станат членове и да ги тормозиш , ако не станат.
пп. Имало е и доброволци в ТКЗС. Първите години е имало подем, но докато хората се огледат, ослушат- и до там.
Следва масово бягство / трудно е било с всичките ОФ-бележки, жителство../ към града , по всевъзможни начини и със всякакви средства. Резултата е -празни села, за които често плачите.
Много точки, не схванах с ръчичките - не харесваш данните или това, че изобщо ги поствам. Нямаше ли нещо, като обяснение на отрицателен вот. Може и да пуснеш нещо с опровергаващо съдържание.
пп. не се хиля, пуснах ти голяма усмивка, защото такива, като теб ме кефят.:bigsmile:
Клипа -топ 10 е як, нали.kiss;
В София живея от 72г. На село съм ходил само на студентски бригади, но тогава селата бяха пълни и живи. Да, индустриализацията и по-удобния и лек живот в града дръпна хора от селата, но и много останаха.
Селата се обезлюдиха след 89г, когато се разпадна земеделието и хората останаха без препитание.
А идентифицирането на кооперациите с ТКЗС е твърде упростенческо мислене. България има традиции в кооперирането много преди 1944г.
По селата “комунягите“ създадоха цехчета, малки фабрики, лека промишленост, преработвателни. Селата в края на комунизма “пращяха“ от хора. А преселението към града го има и в Токио, Лондон, Москва......sweating;
[QUOTE=ch.atanasov;119390] Онези с 8 клас , са имали модел, освен това са има ли нещо, което ти няма как да имаш--силата да биеш хората да станат членове и да ги тормозиш , ако не станат.
А да си доидем на думата как се управлява държава!
Ще цитирам един колега : "всеки може да е заблуден, колкото си иска." Незнам ти защо си затваряш очите / не си на 25г./ и все виждаш след 89г. Аха, защото не си ходил на село след студентските бригади. На прага на 89г. в ТКЗС имаше по няколко механизатора, председател и една дузина бабички. / това на 20км от Бургас /Всичките им ТКЗС- та АПК-та, ПАК- -ове, бяха на хала на държавата, че и много по-зле. Последната вълна към града бе, когато отмениха жителството / около--92г./. Хората, бяха толкова доволни и щастливи от живота в калните ,лайняни села, без канализация , с един празен магазин на мегдана /ограбвани 45г./, че веднага хванаха пътя. Това е истината, колкото и да е тъжна.
пп.да напомня писал съм, че не отричам кооперацията, като форма на собственост.
точно ТКЗС компрометираха идеята--кооперация, а не гена и други :бля,бля.
Ами ти сам си отговаряш на въпросите "Защо". Аз пиша за това, което съм видял с очите си. Знам, че българското земеделие хранеше половин СИВ с плодове и зеленчуци, а по нашите пазари имаше всичко, без бананите. Сега освен бананите внасяме почти всичко. А доколкото съм чувал нито доматите, нито чушките не растат на жълтите павета. Кой ли ги е отглеждал тогава, щом по селата не е имало хора???:laughing:
Жоро Кръстев знае, ние се събираме от няколко години и си помагаме. При центрофугиране (някъде 100 семейства ги оправяме за 1 ден), правене на отводки, инвентар и т.н. . Може да се помисли и за тестомесачка, ще видим нека отлежи. При инвентара е малко "зор" защото никой не разполага с складова база и да може да задържи инвентара, докато на дадения колега му е удобно да го вземе. Но при всички останали случай нямаме ядове и за напред мисля че няма да има проблем. Пък и кой бяга от една трапеза с верни другари ;)
Нищо не си видял, ти си бил от елита, от богопомазаните в София. София не е Българя, както и сега си мислят мнозина.
Чешиш клавишите, но заблуждаваш младите. В другата тема не отговори, но тук напиши. Къде отиде принадения продукт от произведеното на село. Защо при благоденстващо земеделие , селата са на този хал.
Сръбете нещо са разшаваа сигур ша идват на изложението;)
И кои според теб са били елита и богопомазаните? Принадения продукт от всички стопански дейности в ТКЗС си оставашя в тях - една част се влагаше в нови неща, друга се изплащаше на хората след приключване на стопанската година и плащането на данъците към държавата.
От кога селата са на този хал? Отговори на този въпрос и ще ти отговоря и защо.
От 1952г. до 1992 г. моето семейство като собственик на земи не е поучавало рента. Парите се изземваха от към централизирания държавен бюджет и се профукваха за нелогична грандоманщина. Дано никога бог да не допуска отново този експеримент 1944-1989 г. да ни се случи. Съвременните руски историци и икономисти оценяват като голяма грешка за Русия експеримента 1917-1991 г. В Русия беше забранена със закон КПСС. Никога в човешката история не е имало друго освен капитализъм. Другаря Ленин нарече експеримента държавен капитализъм, но след него промениха формулировката. Сега Русия е една страна с добре развити различни видове собствености на капитала.
Любопитен съм за каква помощ от вън пишеш. Ако имаш предвид империализма -Да . Имаше огромна конкуренция между двата лагера. По-успешният модел е ясен.
За избирането от народа, бях ти писал веднаж. Дали са ни изработили , за мен отговора е : ДА. Това обаче беше на 10.11.89г. От тогава народа сам избира съдбата си, без някой да го насилва. Ако в някой избор е сбъркал, то кой е виновен.
TSC 1 даде верен отговор .
Колега Атанасов , кога му се ей.ба на всичко не чакай правилен отговор .
Е, и това ли ще отречеш. Искаш да кажеш, че всички бяхме равни и при соца нямаше елит. Тук никой няма да ти повярва. Имаше и този елит не се оформяше и определяше по знания и умения а по партийна принадлежност и преданост. Повечето такива, като теб, ако не им пишеше в биографията : бедно селско момче с дядо- ятак, още щяха да пасат овцете на село, а не да ходят по София. Не искам да те обидя, но така беше. Както и да се въртиш, аз съм ти съвременник и мен не можеш да ме излъжеш, за живота преди 89г.
пп.За селата :пуснаха ток и вода и това е за 45г. След 1960-65г.всичко отиваше да кърпи измислената индустрия и по селата работеха за жълти стотинки. Затова си останаха с кални улици, без канализация и безброй други благини имащи ги в града. Е , то няма толкова тъпи хора да стоят на село. Ти си примера : ако беше, като някое френско село, сега да си там, а не да се тровиш на стари години с мръсния Софийски въздух.:bigsmile:
Не се мъча да ти доказвам нищо и да споря с теб.Пиша единствено, някой от младите да научи част от историята ни.
Голямата част от схемите с изработването, дойдоха от вън. Какво му е разбирала главата на консомолеца от пирамиди, приватизации, валутен курс и т.н. Това , че народа е сбъркал е виновен този , който го е подвел . Не е задължително да знаеш , че те насилват в момента, но пък задължително го разбираш в последствие ! Я си спомни, какви бяха избирателите , колко от тях бяха информирани, и тогава ми задавай въпроси. Избират тези, който го правят демократично и информирано.
Тук за теб, Радо "Шишарката" за мен, Митьо "Пищова" останалите да си изберат по образ и подобие.
А ейго ей къде й още един "ГЛАС НАРОДЕН" https://www.youtube.com/watch?v=KF8kstx0dg4 с поздрав към схемаджиите!
Ама е тва дет го пишеш, ако го кажеш и насред мегдана, ша разбереш колко си прав !;)
Част от историята е, че на кръглата маса БСП и СДС се разбраха и поделиха власта. За президент стана Жельо Желев а власта е взе БСП, стиснаха си ръцете без да броят бюлетини. Има клип, който за двайсет и кусур години само два пъти го гледах по телевизията, като последния път бе преди десетина години. Тогава Жорж Ганчев стой отстрани и се подсмихваше на ставащото. Ако си мислите, че сега броят както трябва бюлетините жестоко се лъжете, всичко е пиар.
Има неща които не са точно така и се чудя дали още да пиша. Видно е , че стоварваш цялата вина на демокрацията, за теб това е мръсна дума.
За "изработването" : имаше цял институт-на Лилов за разработване на стратегии, имаше ДС на подчинение на КГБ, имаше ДКМС. Нима мислиш, че всичките им кадри са се изпарили -ей така. Точно тези глупави за теб комсомолци , понесоха куфарчетата на Луканов и врътнаха мениджърската приватизация.
пп. Сигурно приличам на дон Кихот.blush; Има много материали, който има питанки, да чете, който не иска, може да псува и марсианците- па да му олекне.
За теб ще напиша още някой ред. Много елементарно разсъждение. БСП--СДС. Що не разровиш, да видиш кой е Желю Желев и кои са другарите в това СДС на кръглата маса. А и прочети за шпагата- Ж. Ганчев. Вижте героите и ще ви станат ясни много неща.
пп. Помисли и за т.н. нежна революция. Голям смях, самите редови другари / които трепереха да не им търсят сметка за 9,09,44г./ казваха : тази власт с кръв сме я взели ,с кръв ще я дадем.
Баща ми е казвал, че истинските комунисти, който са вярвали в идеята са започнали да напускат партията от 1946-1948 год. Хвърляли са си партийните билети, защото са били потресени от действията на хората в партията и тогава започват да затриват тях, истинските кумунисти. Другото което е казвал е, че много от децата на тогавашните чорбаджийски са преминали във власта, защото са имали знания(били са начетени). В нашето село е имало овчар, природно здрав българин, не е искал да си дава овцете в ТКЗС, тогава 10-12 човека вечерта го причакват и го убиват по особенно жесток начин. На този който му е нанесъл убийствения удар, до трето поколение мъжете умират преди да навършат 40 год. Последния почина преди две години и не остави наследник.
Още малко история:http://agroplovdiv.bg/22610/13-%D0%B...E%D0%BB%D1%8F/
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A2...82%D0%B2%D0%BE
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A...86%D0%B8%D1%8F
Колкото ТКЗС беше кооперация /само на думи/ и просперираше само по черно-белите кинопрегледи, толкова и демокрацията ни е демокрация.
Отричам аз да съм бил в някакъв елит. За това питам какво ти разбираш под елит. Да, баща ми е от бедно селско семейство - 12 деца, от които оживяват 7. Никога не е членувал в партия, пред очите ми е гонил ОФ отговорника на квартала, когато идваше в къщи нещо да мрънка. Майка ми е преселничка от Румъния през 40г, цял живот работила като счетоводител. Ти на това елит ли му казваш? И двамата ми родители имаха средно образования и бяха интелигентни хора. За библиотеката, която притежавам, започната да се събира от тях и после традицията продължена от мен и сестра ми ти само можеш да мечтаеш! Това са хиляди томове!
Това, което съм постигнал е с много труд и учене - 8г (основно образование) + 4г (техникум, електротехника) + 5г (висше, електроника) + 4г (аспирантура, кибернетика). А съм започнал да работя всяко лято след 7 клас, защото иначе щях да гледам морето през крив макарон. Работех и като студент по теми на НИС за да си докарам някой лев върху стипендията.
TSC1 , защо се връзваш ?
Спокойно бе човек .
Още нещо за българското село. Факт е че България изнасяше продукция, сурова и преработена поне на 3 континента. Къде е отивала печалбата от тая продукция знаят само “определени“ хора. Факт е и, че селата се развиваха. С канализация или без, развиваха се. В днешните села ако не са перачите на пари, друга продукция не се изнася. Че дори се внася за изхранване на населението. А за хората от селата, ами те вече са земеделци само че в Англия, Гърция, Испания, Германия....