Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 208 от 807 ПърваПърва ... 108158198206207208209210218258308708 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 2,071 до 2,080 от общо 8061
    VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от tsc1 Виж публикацията
    Ами ти сам си отговаряш на въпросите "Защо". Аз пиша за това, което съм видял с очите си. Знам, че българското земеделие хранеше половин СИВ с плодове и зеленчуци, а по нашите пазари имаше всичко, без бананите. Сега освен бананите внасяме почти всичко. А доколкото съм чувал нито доматите, нито чушките не растат на жълтите павета. Кой ли ги е отглеждал тогава, щом по селата не е имало хора???
    Нищо не си видял, ти си бил от елита, от богопомазаните в София. София не е Българя, както и сега си мислят мнозина.
    Чешиш клавишите, но заблуждаваш младите. В другата тема не отговори, но тук напиши. Къде отиде принадения продукт от произведеното на село. Защо при благоденстващо земеделие , селата са на този хал.

Почетен Автор
    Регистриран
    28.10.2014
    Пчеларски район
    Габрово
    Сръбете нещо са разшаваа сигур ша идват на изложението
    Не ща, еуропейски кранти ! Българка искам, Българка "сянка нележана”, „трева некосена”, „два бистри кладенци и вода ненапита" Връмугу

Почетен Автор
    Регистриран
    28.10.2014
    Пчеларски район
    Габрово
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Те другарите, така са си мислили, но резултата го духаме всички. Дори и заблудените от пропагандата.
    Боли та нещо, от другарите ли ?
    Не ща, еуропейски кранти ! Българка искам, Българка "сянка нележана”, „трева некосена”, „два бистри кладенци и вода ненапита" Връмугу

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от Remi Виж публикацията
    Боли та нещо, от другарите ли ?
    Да, боли ме , но не само за мен. На много хора живота е изгорял в оня откачен експеримент. Ти, нали щеше да учиш младите, кажи как са селата по вашия край.

Почетен Автор
    Регистриран
    28.10.2014
    Пчеларски район
    Габрово
    Да, боли ме , но не само за мен. На много хора живота е изгорял в оня откачен експеримент. Ти, нали щеше да учиш младите, кажи как са селата по вашия край.
    Имаш в предвид, експеримента преди 89 или след.

За младите трябва, търпение и разяснение не става бърже. За селата не ма питай , че зле ми става.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Имаш в предвид, експеримента преди 89 или след.

За младите трябва, търпение и разяснение не става бърже. За селата не ма питай , че зле ми става.
    За мен сегашното състояние е резултат от състоянието преди 89г. Сега няма експеримент, хората това избраха, най-вече по селата. Никой не ги е насилвал за нищо.

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Нищо не си видял, ти си бил от елита, от богопомазаните в София. София не е Българя, както и сега си мислят мнозина.
    Чешиш клавишите, но заблуждаваш младите. В другата тема не отговори, но тук напиши. Къде отиде принадения продукт от произведеното на село. Защо при благоденстващо земеделие , селата са на този хал.
    И кои според теб са били елита и богопомазаните? Принадения продукт от всички стопански дейности в ТКЗС си оставашя в тях - една част се влагаше в нови неща, друга се изплащаше на хората след приключване на стопанската година и плащането на данъците към държавата.
    От кога селата са на този хал? Отговори на този въпрос и ще ти отговоря и защо.
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

Почетен Автор
    Регистриран
    28.10.2014
    Пчеларски район
    Габрово
    За мен сегашното състояние е резултат от състоянието преди 89г. Сега няма експеримент, хората това избраха, най-вече по селата. Никой не ги е насилвал за нищо.
    Добре колега, няма да споря, част от нещата действително дойдоха от там, но помоща от вън също оказа значение. Затова моето мнение е , че от народа, никой и нищо не избра! Просто ни изработиха професионално и експеримента, продължава!

Почетен Автор
    Регистриран
    21.11.2014
    Пчеларски район
    с.Близнаци, Община Хитрино, Област Шумен
    Цитат Първоначално публикувано от tsc1 Виж публикацията
    И кои според теб са били елита и богопомазаните? Принадения продукт от всички стопански дейности в ТКЗС си оставашя в тях - една част се влагаше в нови неща, друга се изплащаше на хората след приключване на стопанската година и плащането на данъците към държавата.
    От кога селата са на този хал? Отговори на този въпрос и ще ти отговоря и защо.
    От 1952г. до 1992 г. моето семейство като собственик на земи не е поучавало рента. Парите се изземваха от към централизирания държавен бюджет и се профукваха за нелогична грандоманщина. Дано никога бог да не допуска отново този експеримент 1944-1989 г. да ни се случи. Съвременните руски историци и икономисти оценяват като голяма грешка за Русия експеримента 1917-1991 г. В Русия беше забранена със закон КПСС. Никога в човешката история не е имало друго освен капитализъм. Другаря Ленин нарече експеримента държавен капитализъм, но след него промениха формулировката. Сега Русия е една страна с добре развити различни видове собствености на капитала.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Добре колега, няма да споря, част от нещата действително дойдоха от там, но помоща от вън също оказа значение. Затова моето мнение е , че от народа, никой и нищо не избра! Просто ни изработиха професионално и експеримента, продължава!
    Любопитен съм за каква помощ от вън пишеш. Ако имаш предвид империализма -Да . Имаше огромна конкуренция между двата лагера. По-успешният модел е ясен.

За избирането от народа, бях ти писал веднаж. Дали са ни изработили , за мен отговора е : ДА. Това обаче беше на 10.11.89г. От тогава народа сам избира съдбата си, без някой да го насилва. Ако в някой избор е сбъркал, то кой е виновен.

Страница 208 от 807 ПърваПърва ... 108158198206207208209210218258308708 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 5 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 5 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •