По селата “комунягите“ създадоха цехчета, малки фабрики, лека промишленост, преработвателни. Селата в края на комунизма “пращяха“ от хора. А преселението към града го има и в Токио, Лондон, Москва......![]()
По селата “комунягите“ създадоха цехчета, малки фабрики, лека промишленост, преработвателни. Селата в края на комунизма “пращяха“ от хора. А преселението към града го има и в Токио, Лондон, Москва......![]()
[QUOTE=ch.atanasov;119390] Онези с 8 клас , са имали модел, освен това са има ли нещо, което ти няма как да имаш--силата да биеш хората да станат членове и да ги тормозиш , ако не станат.
А да си доидем на думата как се управлява държава!
Не ща, еуропейски кранти ! Българка искам, Българка "сянка нележана”, „трева некосена”, „два бистри кладенци и вода ненапита" Връмугу
Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
"Това е моята гледна точка"
Ще цитирам един колега : "всеки може да е заблуден, колкото си иска." Незнам ти защо си затваряш очите / не си на 25г./ и все виждаш след 89г. Аха, защото не си ходил на село след студентските бригади. На прага на 89г. в ТКЗС имаше по няколко механизатора, председател и една дузина бабички. / това на 20км от Бургас /Всичките им ТКЗС- та АПК-та, ПАК- -ове, бяха на хала на държавата, че и много по-зле. Последната вълна към града бе, когато отмениха жителството / около--92г./. Хората, бяха толкова доволни и щастливи от живота в калните ,лайняни села, без канализация , с един празен магазин на мегдана /ограбвани 45г./, че веднага хванаха пътя. Това е истината, колкото и да е тъжна.
пп.да напомня писал съм, че не отричам кооперацията, като форма на собственост.
точно ТКЗС компрометираха идеята--кооперация, а не гена и други :бля,бля.
Ами ти сам си отговаряш на въпросите "Защо". Аз пиша за това, което съм видял с очите си. Знам, че българското земеделие хранеше половин СИВ с плодове и зеленчуци, а по нашите пазари имаше всичко, без бананите. Сега освен бананите внасяме почти всичко. А доколкото съм чувал нито доматите, нито чушките не растат на жълтите павета. Кой ли ги е отглеждал тогава, щом по селата не е имало хора???![]()
Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
"Това е моята гледна точка"
Жоро Кръстев знае, ние се събираме от няколко години и си помагаме. При центрофугиране (някъде 100 семейства ги оправяме за 1 ден), правене на отводки, инвентар и т.н. . Може да се помисли и за тестомесачка, ще видим нека отлежи. При инвентара е малко "зор" защото никой не разполага с складова база и да може да задържи инвентара, докато на дадения колега му е удобно да го вземе. Но при всички останали случай нямаме ядове и за напред мисля че няма да има проблем. Пък и кой бяга от една трапеза с верни другари![]()
Този пост е редактиран от ianev; 05.01.2017 в 14:13.
Si sapis, sis apis. (Ако си умен, бъди трудолюбив като пчела.) Луций Аней Сенека
В момента има 10 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 10 гост (и))