Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 363

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    04.02.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от kubio Виж публикацията
    Колега Корчев,

Продължаваш ли още с трибулуса? Би ли споделил някакви впечатления и отзиви 5 месеца по-късно?... Дозировката вярна ли се оказа (1 таблетка на 10 л сироп)? А, по колко "подсилен" сироп даваш на семейство и през колко време?...

Предварително се извинявам за многото въпросителни.

Поздрави
    Олелеееее.... чак сега видях въпросите към мен
    Отговорите:
    Давах го до началото на септември.
    Отзивите... за съжаление не могат да са меродавни, защото заедно със "зъбите" давах и Витамикс или Бииагра, че и емулсиран тимол в дози от 1 до 10мл на 10л сироп. Затова не мога да преценя кое-колко помага или вреди. Сиропа според различните моменти от годината беше от 1:1 до ... 4кг захар и вода до 11л сироп.

Според мен, за да може някой да каже от това има полза или не, сравнението трябва да се прави на поне 200семейства (100 + 100 контролни), едновременно и на съседни пчелини (с еднаква хранителна база и условия).

Иначе, племенницата ми която завърши медицина в Оксфорд, цитира като папагал наученото там: "Всяко едно "народно лекарство", което няма доказани вреди за пациента, му помага, по един или друг начин".
    Георги Корчев се казвам
    България е малка държава и затова винаги има идиоти наблизо!
    "Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора

Автор
    Регистриран
    02.08.2014
    Цитат Първоначално публикувано от koragroup Виж публикацията
    Олелеееее.... чак сега видях въпросите към мен
    Отговорите:
    Давах го до началото на септември.
    Отзивите... за съжаление не могат да са меродавни, защото заедно със "зъбите" давах и Витамикс или Бииагра, че и емулсиран тимол в дози от 1 до 10мл на 10л сироп. Затова не мога да преценя кое-колко помага или вреди. Сиропа според различните моменти от годината беше от 1:1 до ... 4кг захар и вода до 11л сироп.

Според мен, за да може някой да каже от това има полза или не, сравнението трябва да се прави на поне 200семейства (100 + 100 контролни), едновременно и на съседни пчелини (с еднаква хранителна база и условия).

Иначе, племенницата ми която завърши медицина в Оксфорд, цитира като папагал наученото там: "Всяко едно "народно лекарство", което няма доказани вреди за пациента, му помага, по един или друг начин".

Благодаря все пак,

аз реших да давам доста по-голяма доза, 2 таблетки на 6.5 литра 1:1 сироп се пада (8 кг.)

И аз, като тебе, слагам и други неща, но като цяло съм много доволен от формулата, до която достигнах. Пчелите наедряха, по-активни са, най-силните кошери са на по 8-9 рамки пило в момента, средното число е около 6 на семейство.

Наблюдател
    Регистриран
    25.04.2012
    Пчеларски район
    с.Старо село
    Приятели, следя темата от самото начало, страшно ми е интересна. Даже правих сиропа от мащерка и витамини, беше приет с охота.Само не разбрах (или съм го пропуснал) по колко от този сироп с вит.С да се дава на семейство?

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Цитат Първоначално публикувано от Монката Виж публикацията
    Приятели, следя темата от самото начало, страшно ми е интересна. Даже правих сиропа от мащерка и витамини, беше приет с охота.Само не разбрах (или съм го пропуснал) по колко от този сироп с вит.С да се дава на семейство?
    Всичкият сироп можеш да си го направиш с Вит Ц и да храниш с него колкото искаш.
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

Наблюдател
    Регистриран
    25.04.2012
    Пчеларски район
    с.Старо село
    Благодаря за бързия отговор.

Почетен Автор
    Регистриран
    27.04.2013
    Пчеларски район
    Варна
    Днес като си лекувах хремата с прополис, се замислих дали някой е пробвал да го добавя в сиропа. Прополиса има силен антибиотичен ефект и ми е интересно дали са правени изследвания как би повлиял на болестите при пчелите.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от iliew Виж публикацията
    Днес като си лекувах хремата с прополис, се замислих дали някой е пробвал да го добавя в сиропа. Прополиса има силен антибиотичен ефект и ми е интересно дали са правени изследвания как би повлиял на болестите при пчелите.
    Както би им повлиял меда и прашеца.

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Цитат Първоначално публикувано от бат тянко
    Като казваш възможни проблеми оставам с впечатлението,че си пробвал нещо подобно.Според теб правилно ли е да се дозира спрямо теглото на пчелите,Дамянич?
    Като решиш какво да е веществото, започни да го даваш в много малки дози и всеки ден. Задължително в началото давай всеки ден.
    Всички методи за определяне на дозата имат проблеми и на всеки ще намериш грешките. Можеш да си ги сметнеш на база брой пчели, теглото им, килограм храна и т.н Ако някой вариант има голямо стандартно отклонение, то най-малкото го преразгледай или се откажи от него.
    За мен най-практично е на килограм храна, но и там има проблеми. Ако имаш изследвания и можеш да провериш дозите е много по-лесно(поне за началото), но ако нямаш информация си е много скъпа проба-грешка.
    Събирай каквато информация можеш да намериш. Нямам много време в момента, само малко да се освободя и ще ти помогна.
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

Потребител
    Регистриран
    08.02.2014
    Някой ще сподели ли опит от подхранването с бабините зъби?

Почетен Автор
    Регистриран
    27.04.2013
    Пчеларски район
    Варна
    Цитат Първоначално публикувано от keser Виж публикацията
    Някой ще сподели ли опит от подхранването с бабините зъби?
    Две години ползвах стартовит и да ви кажа не съм забелязал някакъв ефект. Миналата пролет добавях бабини зъби към сиропа и, ако не си внушавам има добър ефект.Определено имаха повече пило при пролетното развитие, но това може да се дължи и на топлата зима. Преди акацията бяха напълнили магазините наполовина от горска и ливадна паша, като рапица в района нямаше, а такова нещо не си спомням да е имало преди.
    На есен също им слагах от бабините зъби и съм записал за септември от 5 до 7 ЛР пити с пило, като в предишните години със стартовит са имали по-малко. Тук обаче трябва да отбележа факта, че ливадата си беше свежа до късна есен и даваше прашец, а последният слънчоглед прецъфтя след средата на август, макар и да не взех мед от него им създаваше трудови забавления.
    В заключение бабините зъби според мен са по-добри от стартовита, ако убиваха акара и ноземните спори, цена нямаше да имат!

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 3 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 3 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •