Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 363

Преглед на хибрид режима

Автор
    Регистриран
    02.08.2014

Question

Цитат Първоначално публикувано от koragroup Виж публикацията
    Опааааа... самолета кацна

И донесе армаган:

Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	babini zabi.jpg
Прегледи:      470
Размер:	94.3 KB
ID:	3901

Това до тубата с хаповете е за мащаб, не са ми го изпращали от Хамерика, да не стане греЩка.

По моите изчисления от тези хапчета прябва да слагам по 1 на 10л сироп. Подкарвам ги от утре!

Колега Корчев,

Продължаваш ли още с трибулуса? Би ли споделил някакви впечатления и отзиви 5 месеца по-късно?... Дозировката вярна ли се оказа (1 таблетка на 10 л сироп)? А, по колко "подсилен" сироп даваш на семейство и през колко време?...

Предварително се извинявам за многото въпросителни.

Поздрави

VIP Автор
    Регистриран
    04.02.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от kubio Виж публикацията
    Колега Корчев,

Продължаваш ли още с трибулуса? Би ли споделил някакви впечатления и отзиви 5 месеца по-късно?... Дозировката вярна ли се оказа (1 таблетка на 10 л сироп)? А, по колко "подсилен" сироп даваш на семейство и през колко време?...

Предварително се извинявам за многото въпросителни.

Поздрави
    Олелеееее.... чак сега видях въпросите към мен
    Отговорите:
    Давах го до началото на септември.
    Отзивите... за съжаление не могат да са меродавни, защото заедно със "зъбите" давах и Витамикс или Бииагра, че и емулсиран тимол в дози от 1 до 10мл на 10л сироп. Затова не мога да преценя кое-колко помага или вреди. Сиропа според различните моменти от годината беше от 1:1 до ... 4кг захар и вода до 11л сироп.

Според мен, за да може някой да каже от това има полза или не, сравнението трябва да се прави на поне 200семейства (100 + 100 контролни), едновременно и на съседни пчелини (с еднаква хранителна база и условия).

Иначе, племенницата ми която завърши медицина в Оксфорд, цитира като папагал наученото там: "Всяко едно "народно лекарство", което няма доказани вреди за пациента, му помага, по един или друг начин".
    Георги Корчев се казвам
    България е малка държава и затова винаги има идиоти наблизо!
    "Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора

Автор
    Регистриран
    02.08.2014
    Цитат Първоначално публикувано от koragroup Виж публикацията
    Олелеееее.... чак сега видях въпросите към мен
    Отговорите:
    Давах го до началото на септември.
    Отзивите... за съжаление не могат да са меродавни, защото заедно със "зъбите" давах и Витамикс или Бииагра, че и емулсиран тимол в дози от 1 до 10мл на 10л сироп. Затова не мога да преценя кое-колко помага или вреди. Сиропа според различните моменти от годината беше от 1:1 до ... 4кг захар и вода до 11л сироп.

Според мен, за да може някой да каже от това има полза или не, сравнението трябва да се прави на поне 200семейства (100 + 100 контролни), едновременно и на съседни пчелини (с еднаква хранителна база и условия).

Иначе, племенницата ми която завърши медицина в Оксфорд, цитира като папагал наученото там: "Всяко едно "народно лекарство", което няма доказани вреди за пациента, му помага, по един или друг начин".

Благодаря все пак,

аз реших да давам доста по-голяма доза, 2 таблетки на 6.5 литра 1:1 сироп се пада (8 кг.)

И аз, като тебе, слагам и други неща, но като цяло съм много доволен от формулата, до която достигнах. Пчелите наедряха, по-активни са, най-силните кошери са на по 8-9 рамки пило в момента, средното число е около 6 на семейство.

Наблюдател
    Регистриран
    25.04.2012
    Пчеларски район
    с.Старо село
    Приятели, следя темата от самото начало, страшно ми е интересна. Даже правих сиропа от мащерка и витамини, беше приет с охота.Само не разбрах (или съм го пропуснал) по колко от този сироп с вит.С да се дава на семейство?

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Цитат Първоначално публикувано от Монката Виж публикацията
    Приятели, следя темата от самото начало, страшно ми е интересна. Даже правих сиропа от мащерка и витамини, беше приет с охота.Само не разбрах (или съм го пропуснал) по колко от този сироп с вит.С да се дава на семейство?
    Всичкият сироп можеш да си го направиш с Вит Ц и да храниш с него колкото искаш.
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

Наблюдател
    Регистриран
    25.04.2012
    Пчеларски район
    с.Старо село
    Благодаря за бързия отговор.

Почетен Автор
    Регистриран
    27.04.2013
    Пчеларски район
    Варна
    Днес като си лекувах хремата с прополис, се замислих дали някой е пробвал да го добавя в сиропа. Прополиса има силен антибиотичен ефект и ми е интересно дали са правени изследвания как би повлиял на болестите при пчелите.

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Цитат Първоначално публикувано от бат тянко
    Като казваш възможни проблеми оставам с впечатлението,че си пробвал нещо подобно.Според теб правилно ли е да се дозира спрямо теглото на пчелите,Дамянич?
    Като решиш какво да е веществото, започни да го даваш в много малки дози и всеки ден. Задължително в началото давай всеки ден.
    Всички методи за определяне на дозата имат проблеми и на всеки ще намериш грешките. Можеш да си ги сметнеш на база брой пчели, теглото им, килограм храна и т.н Ако някой вариант има голямо стандартно отклонение, то най-малкото го преразгледай или се откажи от него.
    За мен най-практично е на килограм храна, но и там има проблеми. Ако имаш изследвания и можеш да провериш дозите е много по-лесно(поне за началото), но ако нямаш информация си е много скъпа проба-грешка.
    Събирай каквато информация можеш да намериш. Нямам много време в момента, само малко да се освободя и ще ти помогна.
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

Потребител
    Регистриран
    08.02.2014
    Някой ще сподели ли опит от подхранването с бабините зъби?

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Като казваш възможни проблеми оставам с впечатлението,че си пробвал нещо подобно.Според теб правилно ли е да се дозира спрямо теглото на пчелите,Дамянич?
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 3 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 3 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •