Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 363

Преглед на хибрид режима

Автор
    Регистриран
    02.08.2014

Question

Да поразбутаме темата, колеги!

От най-масовите прашецо-заместители съм се спрял на 3:
    - бирена мая
    - обезмаслено сухо мляко
    - соево брашно

Аз предпочитам бир. мая+соево брашно.

При положение, че 1 кг. прашец е от порядъка на 18 лв., не мисля че има смисъл да се дават повече от 9 до 10 лв. за всеки от изброените заместители.

Но, не успявам да намеря суха бирена мая на сносно качество под 20 лв. за кг. Има една, която идва 11.25 лв/кг, но не съм сигурен дали става и колко е надежден доставчика. Изглежда турско производство, което също не ми се нрави.

Та, ако изключим бир. мая, остават обезмаслено сухо мляко и соево брашно.
    Сухо мляко продават в Пчеларски Център Южен, на сносна цена е (6 лв./кг), но някой запознат ли е с качеството?

И остава соята. Някакви идеи от къде може се намери? Обезмаслено ли трябва да е брашното.

Общо-взето въпроса ми е, от къде си купувате продуктите за протеиновите питки?

Благодаря.

Почетен Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Най-добрият заместител на прашеца е "Feed Bee", а цената му е 10-12 лв. за кг.
    Working....

Автор
    Регистриран
    02.08.2014
    Цитат Първоначално публикувано от vanHanegem Виж публикацията
    Най-добрият заместител на прашеца е "Feed Bee", а цената му е 10-12 лв. за кг.
    Благодаря.

А, линкче нещо да дадеш?...

Почетен Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Цитат Първоначално публикувано от kubio Виж публикацията
    Благодаря.

А, линкче нещо да дадеш?...
    Веднага! Заповядай http://www.feedbee.com/
    Working....

Автор
    Регистриран
    02.08.2014
    Цитат Първоначално публикувано от vanHanegem Виж публикацията
    Веднага! Заповядай http://www.feedbee.com/

остроумно...

аз съм достатъчно запознат с този продукт и също съм на мнение, че е най-добрия заместител на прашеца, но беше отхвърлен на първо четене, поради високата му цена...
    при цитираната от тебе цена звучи атрактивно.

въпросчето беше: ''къде го купуваш на 10 лв./кг?''

Почетен Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    остроумно...

аз съм достатъчно запознат с този продукт и също съм на мнение, че е най-добрия заместител на прашеца, но беше отхвърлен на първо четене, поради високата му цена...
    при цитираната от тебе цена звучи атрактивно.

въпросчето беше: ''къде го купуваш на 10 лв./кг?''
    Намирал съм го по 10, намирал съм го и по 12. Затова съм написал 10-12 лв./кг.
    Working....

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Да поразбутаме темата, колеги!

От най-масовите прашецо-заместители съм се спрял на 3:
    - бирена мая
    - обезмаслено сухо мляко
    - соево брашно

Аз предпочитам бир. мая+соево брашно.

При положение, че 1 кг. прашец е от порядъка на 18 лв., не мисля че има смисъл да се дават повече от 9 до 10 лв. за всеки от изброените заместители.

Но, не успявам да намеря суха бирена мая на сносно качество под 20 лв. за кг. Има една, която идва 11.25 лв/кг, но не съм сигурен дали става и колко е надежден доставчика. Изглежда турско производство, което също не ми се нрави.

Та, ако изключим бир. мая, остават обезмаслено сухо мляко и соево брашно.
    Сухо мляко продават в Пчеларски Център Южен, на сносна цена е (6 лв./кг), но някой запознат ли е с качеството?

И остава соята. Някакви идеи от къде може се намери? Обезмаслено ли трябва да е брашното.

Общо-взето въпроса ми е, от къде си купувате продуктите за протеиновите питки?

Благодаря.
    Забравяш яйчения меланж
    Всъщност няма голямо значение какъв е протеина, а по-важни са аминикиселините които са готови за усвояване.
    Като попадне в организма на пчелата, започва пренареждане в което се включват различни ензими, но процеса започва много преди това - бактерии и гъби.
    НО има такива комбинации, които не могат да бъдат пренаредени и такива за които се използва много енергия и много пренареждания. (И до този въпрос ще стигнем, но като влезем в зимата, а миналата го започнахме)
    После идва въпроса дали източника на протеин вреди на пчелата, как и защо. Разбирай вредни съставки, храносмилане(облитане) и т.н
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 3 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 3 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •