Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 363

Преглед на хибрид режима

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    Интересно ми е кое е активното вещество на вит. Ц , което остава след като Аскорбиновата киселина бъде неутрализирана
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Цитат Първоначално публикувано от scutellator Виж публикацията
    Интересно ми е кое е активното вещество на вит. Ц , което остава след като Аскорбиновата киселина бъде неутрализирана
    Според химика(приятел на колегата) при смесването на вит.Ц със сода бикарбонат се получава натриев аскорбат(Е301 му е номера) , което е друга форма на витамина според google. Разликата е в това, че едното вещество е с pН 2-3, а другото е с pH над 7 (което се вижда на клипа въпреки слабия разтвор).
    Нямах и идея, че се образува друга форма и си мислех, че се неутрализира и пада под формата на някаква безполезна сол. Това са само добри новини, но нека да видим какво ще се прави с натрия, защото по-скоро ще вреди.(А някои колеги слагат готварска сол в сиропа и много им се чудя, защото точно с натрия трябва много да се внимава.)

http://bg.winesino.com/diet-nutritio...019008336.html

http://apteka-info.com/supplements/9...B0%D0%BD%D1%82

http://swansoneurope.com/bg/buferira...c-na-prah.html

ВСЕКИ ДА ГО ИЗПОЛЗВА НА СОБСТВЕНА ОТГОВОРНОСТ!
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Отдавна ме гложди идеята да проверя как ще действа на пчелите някакъв имуностимулатор,като изопринозин например.И дали да определя дозировката като я съотнеса спрямо теглото им .Някакви коментари?
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Цитат Първоначално публикувано от бат тянко Виж публикацията
    Отдавна ме гложди идеята да проверя как ще действа на пчелите някакъв имуностимулатор,като изопринозин например.И дали да определя дозировката като я съотнеса спрямо теглото им .Някакви коментари?
    Според мен, кумариновата киселина има най-голям шанс, но е възможно да имаме проблеми с майките. Трябва МИНИМУМ 1-2 години да я използвам...нямам възможност за повече опити, много станаха.
    1 грам струва между 6 и 10 лева, а малки разфасовки няма или поне аз не съм намерил.
    Другото е че какъвто и имуностимулатор да търсим, то той трябва да може да се използва през цялата година и да НЕ е отровен нито за пчелите, нито за хората. Тоест, дори дозата да е МНОГО над нормата, то тя да е БЕЗВРЕДНА поне за хората.
    Ърнест Хемингуей

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Слънчо, много добре знаеш че нямах предвид това! Но колегата надали е свикнал на хумора ни. Добре е, че се включи и Дони. Защото моя начин за грижа донякъде се припокрива с неговото виждане. А именно- снижаване на нивата на патогените вътре в кошера, не в пчелите. Като това на първо място се постига чрез превенция с акара. Другото е увеличаване на жизнеспособноста на всяка пчела. Това с помощта на качествена диета- имам предвид използване на правилните и необходими добавки. За това помага Дамянов. Смъртност нямам, не съм Странджански пчелар. Но съм солидарен с колегите си от там. Не на последно място, както Дони твърди и аз го споделям напълно. Повечето на брой пчели, облекчават работата на отделния индивид в семейството. Има още много...
    Това е партидата от днес. Разликата е ОГРОМНА! Разтварят се много по-лесно, защото са на много ситен прах и много по-добре се смесват, а не както бяха преди това. Предният път стана много едро, заради едната добавка. Все още не съм ги сметнал, но може да излязат дори по-евтино. Почти всичко беше в долари, но ми се струва, че този път ми направиха някаква отстъпка или объркаха нещо в сметките. Твоя съгражданин ми донесе късмет Друг такъв късметлия...не познавам Каза "Не е спешно, но утре ще храня" и всичко се нареди.
    Имам още над 2 килограма да пакетирам, а сутринта трябва да слагаме дограмата на работилницата.

Последната смес е най-добра според мен, но тази година много колеги ще помогнат за тестовете и ще видим Сега ще пробваме Био Апис с добавката

12715306_10204097737363711_5101671023571245237_n.jpg
    12647087_10204097736803697_7120386987297138320_n.jpg
    Този пост е редактиран от Дамян Дамянов; 08.02.2016 в 04:11.
    Ърнест Хемингуей

Наблюдател
    Регистриран
    16.06.2015
    Колеги, да Ви попитам дали някой е ползвал сухо мляко на прах в питките или сиропа, като заместител на прашец, и има ли ефект при пролетното развитие. Питам, тъй като има намалено сухо мляко, поради изтичащ срок на годност! Благодаря предварително.

Потребител
    Регистриран
    03.06.2014
    Има ли смисъл в момента от сухо мляко и подобни добавки,днес гледам колко много прашец носят?

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    А може, ако пчеларя превиши дозата да се чува и плач? Ако започне да кръшка? Атанасов отговори де? Спомням си че ти използва таз чудесия. И на мен ми е интересно, що мълчиш? Кажи, кажи ще почерпя!
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    А може, ако пчеларя превиши дозата да се чува и плач? Ако започне да кръшка? Атанасов отговори де? Спомням си че ти използва таз чудесия. И на мен ми е интересно, що мълчиш? Кажи, кажи ще почерпя!
    Атанасов е на принципа на диода - пропуска само в едната посока.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    Атанасов е на принципа на диода - пропуска само в едната посока.
    Не на диода, а на идиода .Вече не пускам на никъде.

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 4 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 4 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •