Цитат Първоначално публикувано от iskren Виж публикацията
Дамянчо, 99% от постингите ти са в "телеграфен стил"(аз ти го бях писал и на ЛС, не отдавна). Ясно че мисълта ти тече бързо и бъкаш от каква ли не информация, но ако искаш всичко да ти се разбира акуратно - то пиши го на чернова първо преглеждай, структурирай и тогава поствай...
Дунав мост - вече е взел-дал, утре-вдруги ден(близките десеттина години, като влезнем в Шенген) няма да има там контрол освен събиране на такса. Но това не означава, че не си докарват по някой лев - от колите едва ли взимат, но от бусове и камиони, дори и да не е от всеки(абонати са им), а тия дето са големи фирми едва ли се занимават на най-ниското ниво, всичко се решава(урежда/плаща) нагоре, и няма как да е иначе - много по-добре да шариш €10-20, когато бързаш за пазара в Букурещ и си натоварен с плодове и зеленчуци...
На изток, юго-изток от Австрия навсякъде си е практика(неписан закон) шаренето по граници и митници, айде да не се заблуждаваме и да си крием главите в пясъка като щрауси.
Вноса на пчели е строго забранен от закона, но това не пречи да се нарушава и неспазва - наскоро чух за някаква жена, която дълго време е пчеларствала в Италия(незнам точно къде) но тази година си пренесла всичките кошери, оборудване в България(завърнала се е). Не знам за сега подробности за бройката и къде точно ги е настанила в България(някъде между Велико Търновска и Русенска области). Ще поразпитам и ще пиша.
Дори и да не е домъкнала МКБ, то комшиите й сигурно ще пропищят от пчелите й, ако са италианки(скутелатора писа преди няколко дни, че били много крадливи спрямо нашите местни мелези).
Как точно го искаш?!?!
Специално за теб мога да го запиша в аудио файл
Гледам да е възможно най-разбираемо и лесно за четене.
"Дунав мост - вече е взел-дал, утре-вдруги ден(близките десеттина години, като влезнем в Шенген)" - Ей така не мога да пиша.
С най-добри чувства го казвам.
Пиша така както аз бих искал да го прочета, а не стихотворения и песни.
При работата с хора научих, че трябва кратко да им обясняваш и след това ако има нужда да поясняваш.
Ако имаш 30 човека до теб и всеки си мисли за жената, какво ще ям, заключих ли колата, дали имам пари в сметка и т.н
- Е трябва да им го кажеш с 5 дума максимум, че да не го забравят след 5 мин.

Транснационалната корпорация е голямо обединение, което не само използва международен подход в своята бизнес дейност, а и предполага формиране и развитие на международно производствено-пласментна, търговска и финансова структура с единен център за вземане на решение в страната на базиране и с филиали, представителства и дъщерни компании в други страни.
Ако пиша така по-добре ли ще ми се разбира. Виждаш ли как се губи информация и колко по-трудно се чете, а представи си още по-дълго.

Рекорда е изречение от 12 реда с шрифт 11 без една точка. доц. д-р Ангел Порязов