Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 6 от 14 ПърваПърва ... 45678 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 51 до 60 от общо 138
    Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Цитат Първоначално публикувано от scutellator Виж публикацията
    А знаеш ли че въпреки големия страх и строгите мерки за ненавлизане на инвазивни видове, дори австралийците не са си позволили да забранят вноса на пчели.
    Събирате се няколко човека, изваждате си разрешение, внасяте си майката, пчелите от клетката отиват за детайлно изследване, майката се слага във семейство във изолирано помещение, митническите служби го наблюдават и вземат проби за изследвания в продължение на месец. Ако всичко е наред - след това отивате и пренасяте ларви колкото пренасяте и семейството и всички пчели в помещението се изгарят.

Във близост до портовете се отглеждат пчелни семейства специално за мониторинг на нови заболявания. Ако след третирането с противовароатозен препарат се открият акари в някой такъв кошер, въобще няма да им мигне окото да изгорят всички пчелни семейства в целия щат + да издирят всеки един див рояк.

Когато откриват че по случайност в Австралия е навлязла Apis cerana var. java, им отнема малко повече от 2 години докато да унищожат всеки един див рояк.

Има едно документално филмче за огнените мравки във Австралия. Който го намери, нека да го гледа.
    КОНТРОЛ!
    Виждал съм как горят плодове и всякакви храни.
    Тук кога ще се случи...точно никога.
    Най-много избирателно, тоя не платил на когото трябва и т.н.
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

Заслужил Автор
    Регистриран
    04.06.2014
    Пчеларски район
    Русе
    Цитат Първоначално публикувано от Дамян Дамянов Виж публикацията
    КОНТРОЛ!(
    Виждал съм как горят плодове и всякакви храни.
    Тук кога ще се случи...точно никога.
    Най-много избирателно, тоя не платил на когото трябва и т.н.
    Стига вече с тези митове и легенди! Ако всичко това беше вярно, митничарите, полицаите, данъните и всички други служби по границата щяха да бъдат милионери!
    Има много други фактори, които принуждават по границите ни контролът да е фиктивен - липса на професионализъм; липса на техника; назначените служители са крайно недостатъчни.....но всичко това е държавна политика. Погледнете по Discovery channel какво представляват чуждите граници и след това си направете една екзотична разходка до някоя наша съседна държава....няма база за сравнение!
    Имам познати, които пътуват всеки ден до Румъния и никой не ги занимава с нищо на границата.
    Лично съм говорил с полицаи и с митничари за документите, които трябва да им представя, ако изнасям пчелни продукти от България.....едни казаха, че ги интересува само личната ми карта, други искаха фактура или някакъв друг документ за произход на стоката. В крайна сметка на всички им беше все тая с какви документи ще мина границата.
    Затова преди да се цитира някоя легенда отпреди мнооого години, хубаво е да се поднови малко информацията!

VIP Автор
    Регистриран
    14.02.2014
    Пчеларски район
    Сливен
    Мисля че се тревожите малко повече от необходимото. Южна Италия не е Бьлгария. При минус 35 градуса не МКБ ами пчели и хора трудно ще оцелеят.
    Винаги може по-добре.

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Цитат Първоначално публикувано от distedi Виж публикацията
    Стига вече с тези митове и легенди! Ако всичко това беше вярно, митничарите, полицаите, данъните и всички други служби по границата щяха да бъдат милионери!
    Има много други фактори, които принуждават по границите ни контролът да е фиктивен - липса на професионализъм; липса на техника; назначените служители са крайно недостатъчни.....но всичко това е държавна политика. Погледнете по Discovery channel какво представляват чуждите граници и след това си направете една екзотична разходка до някоя наша съседна държава....няма база за сравнение!
    Имам познати, които пътуват всеки ден до Румъния и никой не ги занимава с нищо на границата.
    Лично съм говорил с полицаи и с митничари за документите, които трябва да им представя, ако изнасям пчелни продукти от България.....едни казаха, че ги интересува само личната ми карта, други искаха фактура или някакъв друг документ за произход на стоката. В крайна сметка на всички им беше все тая с какви документи ще мина границата.
    Затова преди да се цитира някоя легенда отпреди мнооого години, хубаво е да се поднови малко информацията!
    Колега...ще раздавам очила...
    Ставаше дума, че в Австралия горят храни с неясен произход и упражняват здрав КОНТРОЛ!
    Докато при нас както казваш или не ги интересува или искат лев.
    Не са милионери, защото над тях има още 100 човека дето си чакат процента.
    Ако познаваш митничари питай ги какво се случваше когато внесеш захар без разрешението на Захарните Босове.
    На пристанището във Варна изчезваха контейнери и дори имаше "инцидент" с изсипана захар директно от кораба.
    Сега мисля, че нещата се оправиха, но не съм сигурен на 100%.
    Служителите на ДАИ седят и пият кафе пред пристанището, а камиони с жито натоварени до пръскане минаваха безпроблемно.
    Явно го играят портиери, защото пътя целия беше в жито и изобщо не им пука.
    Като те спрат с камиона само казваш за коя фирма носиш житото и служителя спира да задава въпроси, взема си кантара, качва се в колата и заминава.
    Ърнест Хемингуей

Заслужил Автор
    Регистриран
    04.06.2014
    Пчеларски район
    Русе
    Цитат Първоначално публикувано от Дамян Дамянов Виж публикацията
    Колега...ще раздавам очила...
    Ставаше дума, че в Австралия горят храни с неясен произход и упражняват здрав КОНТРОЛ!
    Докато при нас както казваш или не ги интересува или искат лев.
    Не са милионери, защото над тях има още 100 човека дето си чакат процента.
    Ако познаваш митничари питай ги какво се случваше когато внесеш захар без разрешението на Захарните Босове.
    На пристанището във Варна изчезваха контейнери и дори имаше "инцидент" с изсипана захар директно от кораба.
    Сега мисля, че нещата се оправиха, но не съм сигурен на 100%.
    Служителите на ДАИ седят и пият кафе пред пристанището, а камиони с жито натоварени до пръскане минаваха безпроблемно.
    Явно го играят портиери, защото пътя целия беше в жито и изобщо не им пука.
    Като те спрат с камиона само казваш за коя фирма носиш житото и служителя спира да задава въпроси, взема си кантара, качва се в колата и заминава.
    Хубаво прочетох какво си написал и добре те разбрах. Горенето на стоки е ясно, че тук няма как да се случи. Това с плащането за да минеш границата са само МИТОВЕ! Освен ако нямаш предвид официалната такса за преминаване по Дунав мост
    Сега на ден минават над 10 камиона със захар в посока БГ. Ако те интересуват изпращачите и получателите на стоката - лесно може да намериш информацията, а с шофьорите лично може да поговориш и да разбереш дали са дали и 1 ст. на някого по границата.
    Зърно се внася и изнася - когато му дойде сезонът.....и отново става официално БЕЗ даване на лев.
    Същото важи и за преминаването на товари с месо; желязо; дървен материал; олио и т.н.
    Относно наличието на ДАИ...официално трябва да ги има по пътищата в страната. Там нещата стоят по различен начин...
    Ако искаш лично да се убедиш в това - ела да те черпя едно кафе или бира и ще ти уредя разходка до Румъния и обратно

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Дамянчо, 99% от постингите ти са в "телеграфен стил"(аз ти го бях писал и на ЛС, не отдавна). Ясно че мисълта ти тече бързо и бъкаш от каква ли не информация, но ако искаш всичко да ти се разбира акуратно - то пиши го на чернова първо преглеждай, структурирай и тогава поствай...
    Дунав мост - вече е взел-дал, утре-вдруги ден(близките десеттина години, като влезнем в Шенген) няма да има там контрол освен събиране на такса. Но това не означава, че не си докарват по някой лев - от колите едва ли взимат, но от бусове и камиони, дори и да не е от всеки(абонати са им), а тия дето са големи фирми едва ли се занимават на най-ниското ниво, всичко се решава(урежда/плаща) нагоре, и няма как да е иначе - много по-добре да шариш €10-20, когато бързаш за пазара в Букурещ и си натоварен с плодове и зеленчуци...
    На изток, юго-изток от Австрия навсякъде си е практика(неписан закон) шаренето по граници и митници, айде да не се заблуждаваме и да си крием главите в пясъка като щрауси.
    Вноса на пчели е строго забранен от закона, но това не пречи да се нарушава и неспазва - наскоро чух за някаква жена, която дълго време е пчеларствала в Италия(незнам точно къде) но тази година си пренесла всичките кошери, оборудване в България(завърнала се е). Не знам за сега подробности за бройката и къде точно ги е настанила в България(някъде между Велико Търновска и Русенска области). Ще поразпитам и ще пиша.
    Дори и да не е домъкнала МКБ, то комшиите й сигурно ще пропищят от пчелите й, ако са италианки(скутелатора писа преди няколко дни, че били много крадливи спрямо нашите местни мелези).

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Цитат Първоначално публикувано от distedi Виж публикацията
    Хубаво прочетох какво си написал и добре те разбрах. Горенето на стоки е ясно, че тук няма как да се случи. Това с плащането за да минеш границата са само МИТОВЕ! Освен ако нямаш предвид официалната такса за преминаване по Дунав мост
    Сега на ден минават над 10 камиона със захар в посока БГ. Ако те интересуват изпращачите и получателите на стоката - лесно може да намериш информацията, а с шофьорите лично може да поговориш и да разбереш дали са дали и 1 ст. на някого по границата.
    Зърно се внася и изнася - когато му дойде сезонът.....и отново става официално БЕЗ даване на лев.
    Същото важи и за преминаването на товари с месо; желязо; дървен материал; олио и т.н.
    Относно наличието на ДАИ...официално трябва да ги има по пътищата в страната. Там нещата стоят по различен начин...
    Ако искаш лично да се убедиш в това - ела да те черпя едно кафе или бира и ще ти уредя разходка до Румъния и обратно
    Щом е без пари съм навит винаги
    Трябва да търся една кола за бабата, че е много шугава и може да мина през Русе, че видях една обява.

Аз не казвам, че не можеш да минеш безпроблемно през Дунав мост.
    Не съм казал, че няма как да изнесеш стока без да платиш на митничар или нещо такова.
    Напротив ако всичко ти е наред не би трябвало да имаш проблеми, а и дори може да не ти обърнат внимание.
    Можеш да си внесеш каквото искаш стига да познаваш правилните хора и да си платиш.
    И аз имам граница тук на 5км и се знаем из града кой какво прави.
    Всичко което не трябва да влиза - минава през Турция или през Варна и Бургас.
    За зърното което се изнася през Варна ти гарантирам, че се плаща на много места.
    КАТ спират на Аксаково, ДАИ чакат на Летище Варна, ДАИ отново под Аспарухов мост, че и НАП се отчитат понякога и докато стигнеш до пристанището трябва да се прекръстиш няколко пъти и да се молиш да те пуснат вътре в самото пристанище.
    Тука няма партии, а има групировки и толкова добре работят заедно, че направо са пример за добър мениджмънт.
    Ърнест Хемингуей

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Цитат Първоначално публикувано от iskren Виж публикацията
    Дамянчо, 99% от постингите ти са в "телеграфен стил"(аз ти го бях писал и на ЛС, не отдавна). Ясно че мисълта ти тече бързо и бъкаш от каква ли не информация, но ако искаш всичко да ти се разбира акуратно - то пиши го на чернова първо преглеждай, структурирай и тогава поствай...
    Дунав мост - вече е взел-дал, утре-вдруги ден(близките десеттина години, като влезнем в Шенген) няма да има там контрол освен събиране на такса. Но това не означава, че не си докарват по някой лев - от колите едва ли взимат, но от бусове и камиони, дори и да не е от всеки(абонати са им), а тия дето са големи фирми едва ли се занимават на най-ниското ниво, всичко се решава(урежда/плаща) нагоре, и няма как да е иначе - много по-добре да шариш €10-20, когато бързаш за пазара в Букурещ и си натоварен с плодове и зеленчуци...
    На изток, юго-изток от Австрия навсякъде си е практика(неписан закон) шаренето по граници и митници, айде да не се заблуждаваме и да си крием главите в пясъка като щрауси.
    Вноса на пчели е строго забранен от закона, но това не пречи да се нарушава и неспазва - наскоро чух за някаква жена, която дълго време е пчеларствала в Италия(незнам точно къде) но тази година си пренесла всичките кошери, оборудване в България(завърнала се е). Не знам за сега подробности за бройката и къде точно ги е настанила в България(някъде между Велико Търновска и Русенска области). Ще поразпитам и ще пиша.
    Дори и да не е домъкнала МКБ, то комшиите й сигурно ще пропищят от пчелите й, ако са италианки(скутелатора писа преди няколко дни, че били много крадливи спрямо нашите местни мелези).
    Как точно го искаш?!?!
    Специално за теб мога да го запиша в аудио файл
    Гледам да е възможно най-разбираемо и лесно за четене.
    "Дунав мост - вече е взел-дал, утре-вдруги ден(близките десеттина години, като влезнем в Шенген)" - Ей така не мога да пиша.
    С най-добри чувства го казвам.
    Пиша така както аз бих искал да го прочета, а не стихотворения и песни.
    При работата с хора научих, че трябва кратко да им обясняваш и след това ако има нужда да поясняваш.
    Ако имаш 30 човека до теб и всеки си мисли за жената, какво ще ям, заключих ли колата, дали имам пари в сметка и т.н
    - Е трябва да им го кажеш с 5 дума максимум, че да не го забравят след 5 мин.

Транснационалната корпорация е голямо обединение, което не само използва международен подход в своята бизнес дейност, а и предполага формиране и развитие на международно производствено-пласментна, търговска и финансова структура с единен център за вземане на решение в страната на базиране и с филиали, представителства и дъщерни компании в други страни.
    Ако пиша така по-добре ли ще ми се разбира. Виждаш ли как се губи информация и колко по-трудно се чете, а представи си още по-дълго.

Рекорда е изречение от 12 реда с шрифт 11 без една точка. доц. д-р Ангел Порязов
    Ърнест Хемингуей

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    Вноса на пчели е строго забранен от закона, но това не пречи да се нарушава и неспазва
    ВНОСА НА ПЧЕЛИ В РАМКИТЕ НА ЕС Е РАЗРЕШЕН !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Айде много ти се моля!
    Случайно да си чувал за неща като свободна търговия, споразумението Балай или Европейска директива 92/65 (двете са едно и също) хм ???

Още нова информация:
    http://www.apitalia.net/it/attualita_scheda.php?id=1606
    http://www.oie.int/wahis_2/public/wa...reportid=16079
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Цитат Първоначално публикувано от scutellator Виж публикацията
    ВНОСА НА ПЧЕЛИ В РАМКИТЕ НА ЕС Е РАЗРЕШЕН !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Айде много ти се моля!
    Случайно да си чувал за неща като свободна търговия, споразумението Балай или Европейска директива 92/65 (двете са едно и също) хм ???

Още нова информация:
    http://www.apitalia.net/it/attualita_scheda.php?id=1606
    http://www.oie.int/wahis_2/public/wa...reportid=16079
    Аз не посмях ама ти не издържа.
    Обясни и каква е разликата между търговия с ЕС и извънобщностната.
    Ърнест Хемингуей

Страница 6 от 14 ПърваПърва ... 45678 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •