Стига вече с тези митове и легенди! Ако всичко това беше вярно, митничарите, полицаите, данъните и всички други служби по границата щяха да бъдат милионери!
Има много други фактори, които принуждават по границите ни контролът да е фиктивен - липса на професионализъм; липса на техника; назначените служители са крайно недостатъчни.....но всичко това е държавна политика. Погледнете по Discovery channel какво представляват чуждите граници и след това си направете една екзотична разходка до някоя наша съседна държава....няма база за сравнение!
Имам познати, които пътуват всеки ден до Румъния и никой не ги занимава с нищо на границата.
Лично съм говорил с полицаи и с митничари за документите, които трябва да им представя, ако изнасям пчелни продукти от България.....едни казаха, че ги интересува само личната ми карта, други искаха фактура или някакъв друг документ за произход на стоката. В крайна сметка на всички им беше все тая с какви документи ще мина границата.
Затова преди да се цитира някоя легенда отпреди мнооого години, хубаво е да се поднови малко информацията!

Цитат