Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 3 123 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 138

Преглед на хибрид режима

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Дамянчо, 99% от постингите ти са в "телеграфен стил"(аз ти го бях писал и на ЛС, не отдавна). Ясно че мисълта ти тече бързо и бъкаш от каква ли не информация, но ако искаш всичко да ти се разбира акуратно - то пиши го на чернова първо преглеждай, структурирай и тогава поствай...
    Дунав мост - вече е взел-дал, утре-вдруги ден(близките десеттина години, като влезнем в Шенген) няма да има там контрол освен събиране на такса. Но това не означава, че не си докарват по някой лев - от колите едва ли взимат, но от бусове и камиони, дори и да не е от всеки(абонати са им), а тия дето са големи фирми едва ли се занимават на най-ниското ниво, всичко се решава(урежда/плаща) нагоре, и няма как да е иначе - много по-добре да шариш €10-20, когато бързаш за пазара в Букурещ и си натоварен с плодове и зеленчуци...
    На изток, юго-изток от Австрия навсякъде си е практика(неписан закон) шаренето по граници и митници, айде да не се заблуждаваме и да си крием главите в пясъка като щрауси.
    Вноса на пчели е строго забранен от закона, но това не пречи да се нарушава и неспазва - наскоро чух за някаква жена, която дълго време е пчеларствала в Италия(незнам точно къде) но тази година си пренесла всичките кошери, оборудване в България(завърнала се е). Не знам за сега подробности за бройката и къде точно ги е настанила в България(някъде между Велико Търновска и Русенска области). Ще поразпитам и ще пиша.
    Дори и да не е домъкнала МКБ, то комшиите й сигурно ще пропищят от пчелите й, ако са италианки(скутелатора писа преди няколко дни, че били много крадливи спрямо нашите местни мелези).

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Цитат Първоначално публикувано от iskren Виж публикацията
    Дамянчо, 99% от постингите ти са в "телеграфен стил"(аз ти го бях писал и на ЛС, не отдавна). Ясно че мисълта ти тече бързо и бъкаш от каква ли не информация, но ако искаш всичко да ти се разбира акуратно - то пиши го на чернова първо преглеждай, структурирай и тогава поствай...
    Дунав мост - вече е взел-дал, утре-вдруги ден(близките десеттина години, като влезнем в Шенген) няма да има там контрол освен събиране на такса. Но това не означава, че не си докарват по някой лев - от колите едва ли взимат, но от бусове и камиони, дори и да не е от всеки(абонати са им), а тия дето са големи фирми едва ли се занимават на най-ниското ниво, всичко се решава(урежда/плаща) нагоре, и няма как да е иначе - много по-добре да шариш €10-20, когато бързаш за пазара в Букурещ и си натоварен с плодове и зеленчуци...
    На изток, юго-изток от Австрия навсякъде си е практика(неписан закон) шаренето по граници и митници, айде да не се заблуждаваме и да си крием главите в пясъка като щрауси.
    Вноса на пчели е строго забранен от закона, но това не пречи да се нарушава и неспазва - наскоро чух за някаква жена, която дълго време е пчеларствала в Италия(незнам точно къде) но тази година си пренесла всичките кошери, оборудване в България(завърнала се е). Не знам за сега подробности за бройката и къде точно ги е настанила в България(някъде между Велико Търновска и Русенска области). Ще поразпитам и ще пиша.
    Дори и да не е домъкнала МКБ, то комшиите й сигурно ще пропищят от пчелите й, ако са италианки(скутелатора писа преди няколко дни, че били много крадливи спрямо нашите местни мелези).
    Как точно го искаш?!?!
    Специално за теб мога да го запиша в аудио файл
    Гледам да е възможно най-разбираемо и лесно за четене.
    "Дунав мост - вече е взел-дал, утре-вдруги ден(близките десеттина години, като влезнем в Шенген)" - Ей така не мога да пиша.
    С най-добри чувства го казвам.
    Пиша така както аз бих искал да го прочета, а не стихотворения и песни.
    При работата с хора научих, че трябва кратко да им обясняваш и след това ако има нужда да поясняваш.
    Ако имаш 30 човека до теб и всеки си мисли за жената, какво ще ям, заключих ли колата, дали имам пари в сметка и т.н
    - Е трябва да им го кажеш с 5 дума максимум, че да не го забравят след 5 мин.

Транснационалната корпорация е голямо обединение, което не само използва международен подход в своята бизнес дейност, а и предполага формиране и развитие на международно производствено-пласментна, търговска и финансова структура с единен център за вземане на решение в страната на базиране и с филиали, представителства и дъщерни компании в други страни.
    Ако пиша така по-добре ли ще ми се разбира. Виждаш ли как се губи информация и колко по-трудно се чете, а представи си още по-дълго.

Рекорда е изречение от 12 реда с шрифт 11 без една точка. доц. д-р Ангел Порязов
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Аз, нямам проблем с това да ти чета постингите - аз ги чета, както и ти ги пишеш - "преглеждам ги набързо". Колегата по-предният пост не беше те разбрал, че се налага да поясняваш. Тоя стил може да е много подходящ при работа с хора, много хора, особенно когото трябва да ги управляваш и да им издаваш заповеди, хубаво е да им го кажеш и с по-малко от пет думи, но тука пишеш във форум, където остава написано, а не "отлита" набързо. В никакаъв случай не те криитикувам, казвам/пиша ни го като съвет, или ако искаш - градивна критика го наречи...

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Аз, нямам проблем с това да ти чета постингите - аз ги чета, както и ти ги пишеш - "преглеждам ги набързо". Колегата по-предният пост не беше те разбрал, че се налага да поясняваш. Тоя стил може да е много подходящ при работа с хора, много хора, особенно когото трябва да ги управляваш и да им издаваш заповеди, хубаво е да им го кажеш и с по-малко от пет думи, но тука пишеш във форум, където остава написано, а не "отлита" набързо. В никакаъв случай не те криитикувам, казвам/пиша ни го като съвет, или ако искаш - градивна критика го наречи...
    Разбирам те какво искаш да кажеш, но ако тръгна да разтягам, то няма да ми стигнат 500 реда.
    Аз мисля, че ясно казвам нещата, но ако някой не успява да ме разбере, винаги може да пита на ЛС или направо в темата.
    Нямам проблем с това да обясня нещо и не се дразня от това стига да е в рамките на нормалното.
    Дразнещо е да четеш 300 мнения, че да разбереш как се зазЕмява.
    И мен ме дразни и ми идва да кажа на колегите дето искам да зазЕмяват да си прекарат една жица от кошера до земята.
    Но не го правя, защото това внася напрежение във форума и няма смисъл.
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

Заслужил Автор
    Регистриран
    13.01.2013
    Пчеларски район
    Carpati
    ...- наскоро чух за някаква жена, която дълго време е пчеларствала в Италия(незнам точно къде) но тази година си пренесла всичките кошери, оборудване в България(завърнала се е). Не знам за сега подробности за бройката и къде точно ги е настанила в България(някъде между Велико Търновска и Русенска области). Ще поразпитам и ще пиша.
    Дори и да не е домъкнала МКБ, то комшиите й сигурно ще пропищят от пчелите й, ако са италианки(скутелатора писа преди няколко дни, че били много крадливи спрямо нашите местни мелези)...
    Кривня, Русенско

Основното и занимание е производство на пчелни майки.
    Пчелите и са "Бъкфаст", или поне такива са слуховете.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Пчеларски район
    Родопи
    Много интересно, след като вноса на пчели е забранен, как тази жена е успяла да си докара стопанството от Италия. Освен това как всяка година се внасят голямо количество бомбуси от Австралия, като се има в предвид, че там МКБ е доста сериозен проблем. Дали в Италия МКБ не е дошъл точно чрез бомбусите и дали той вече не е принесен и у нас?

Наблюдател
    Регистриран
    18.08.2014
    https://www.youtube.com/watch?v=egLroAZ_Qn0
    Не знам дали сте го гледали това видео, но този направо си ми открадна идеята все едно е влязал в ума ми само дето я е измислил много преди мен.
    Прочетох че някой беше споменал за бетониране около кошерите според мен вместо да бетонираме може да поставим едно корито от ламарина или пластмаса под самия кошер на сантим от него да си бъде като инвентар към сандъка, прикачено на сантим от него. Примерно с 3 сантима ръб загърнат на вътре. Допълнително може да се сложи решетка на дъното на кошера (ако някой все пак влезне) само че да е като на затворническа килия а не преплетена така че пчелите да минават а гадинката в капана.

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    Американския гнилец е лесен. Него го има доста отдавна и досега са открити всички възможни методи за справяне с него. Дори и американците вече масово се не виждат смисъл и се отказват от антибиотиците, при положение че гнилец при тях може да дойде буквално отвсякъде.

Когато МКБ дойде, той ще се разпространи на територията на цялата страна много бързо. Дори и всеки пчелар да си трае, няма смисъл - ще се превърне в обществена тайна. Пък и да не си трае - с какво това ще допринесе за ограничаването му? Най-много да спечени няколко месеца на останалите пчелари в страната.

Проблемът е че държавата не изплаща обезщетения - за какво някой да си прави труда да ходи по институции и да се жалва че пчелите му умират (да му изгорят кошерите и да пие една студена вода)?

Какво стана със синия език? Ами целия проблем дошъл от това че парите за обезщетения били окрадени, затова всички ветеринарни лекари на територията на цялата страна си траеха, щото няма как обявят наличие на болестта в техния регион, първо защото така са били инструктирани и второ не могат да го докажат (лабораториите също са били инструктирани да намират някаква друга причина за смъртта). От там нататък няма никакви превантивни мерки против разпространението на болестта, и ветеринарните служби се задействаха да симулират дейност чак когато в съседните държави избухнаха стачки на животновъди че от България идва вълна на син език. А всичко това е можело да се спре в зародиш с убиването на две овце близо до гръцката граница и напръскването със самолет против комари в Ивайловградско.

Предполагам, нещо подобно се е случило и в Италия.
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от Niki1313 Виж публикацията
    Кривня, Русенско

Основното и занимание е производство на пчелни майки.
    Пчелите и са "Бъкфаст", или поне такива са слуховете.
    След като развихме 2-3 страници правни въпроси в темата, да се върнем на основният въпрос...
    Аз бях чул за района на Пепелина, но може и да не съм запомнил добре, все е в природният парк на Лом.

Цитат Първоначално публикувано от Димитър Бонев Виж публикацията
    Много интересно, след като вноса на пчели е забранен, как тази жена е успяла да си докара стопанството от Италия. Освен това как всяка година се внасят голямо количество бомбуси от Австралия, като се има в предвид, че там МКБ е доста сериозен проблем. Дали в Италия МКБ не е дошъл точно чрез бомбусите и дали той вече не е принесен и у нас?
    Е, нали последно стана ясно, че не е чак толкова забранен вноса(или поне е забранен само на документи, и то според българското законодателство в явно противоречие с европейското), пък и всички знаем кое как се случва по границите на югоизток от Унгария.

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    В ЕС няма граници.
    Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
    Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени

Страница 1 от 3 123 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •