Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
Рости, ще ме провокираш да си отделя от времето и аз да ти напиша не четири, а 40 искания и то много по смислени и реални. Важно е кой ще ми ги прочете, замисли върху тях и да осмисли, че те са за отрасъла, който е затънал до гуша. Но тъй като това няма да се случи, просто няма защо да го правя, но пък и никога няма да се съглася да се раздават пари на Сульо и Пульо. Има и такива които ги ползват рационално, но повечето са такива които ги профукват без всякаква мисъл в главата. И защо? Защото я нямат. Разпределението трябва да е по друг начин, защото се казва - дават се субсидии на пчеларите в България, а не на някои пчелари в България. Сто пъти го казах. Живем под едно небе.
Въпроса не е да напишеш 40 а, 4 но с тях да са съгласни изброените съфорумници. Това не е просто приумица, а истински пример, защото точно така стоят нещата в момента. Има доста дружества на общинско ниво които са истински и работещи. Всички те е добре да се обединят около исканията си. Проблемите са страшно много и 40 искамия и предложения не са проблем. Въпросът е че те трябва да се споделят и от останалите. Та ето защо в момента исканията са това. В отговор и на Калин ще кажа че моите виждания сащо са свързани с изключително силни рестрикции във сектора, след като съм се съгласил да представлявам някакви хора (председател на общинско дружество ) моите възгледи остават на заден план. Аз мога да ги излагам обеснявам агитирам за тях, но когато членовете на дружеството гласуват, аз изпълнявам. И ето достигнахме до отговора на въпроса защо това са исканията - защото членовете на дружествата искат това.
Отделно от всичко мисля че протеста няма да доведе до нищо по-лошо от колкото е сега. Напротив, можем да получим шанс за по нататъшно развиие на нещата. Тоест ако го няма, със сигурност нищо няма да се промени, но ако се състои има малък шанс нещо добро да се случи.