Добре дошли в Българският форум за пчелари.

Вижте резултатите от анкетата: Ще присъствате ли на протеста на 10.12.2018

Гласували
64. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Да

27 42.19%
  • Ще си помисля

4 6.25%
  • Не

33 51.56%
Резултати от 1 до 10 от общо 864

Преглед на хибрид режима

Цитат Първоначално публикувано от kuline Виж публикацията
    Бре, бре . Пара да пада, ще дерем гърла. И да дерете, все тая, защото лесната пара е от ден до пладне, ама дерете си гърлата! Това няма да оправи сектора. Никой не го е еня, че някой си се издържа от пчеларство и няма с какво да си храни семейството. Много сте тънки, посредствени и...спирам, че Рости ме нахока. Рости, нищо лично към теб, но да ми разправят разни програмисти, как трябва да идем на площат Макединия в София и да се обозначаваме, щото малко ни било взимането, айде моля, няма да стане. Сбъркано е всичко в пчеларството. Заради тия пусти жълти стотинки. Научете се първо да гледате пчели, после да искате, ама каквото трябва, за да бъде във възход сектора.
    Защо дават пари за земеделие?-защото земеделците не знаят как се гледат ниви?
    А на животновъди?- защото и те не знаят как се гледат крави?
    Тук става въпрос че сектора изчезва! Тези с по 5-6-7 семейства може да са едни от най-добрите пчелари ама..... няма да вдигнат сектора. Трябва промишлено производство! Всички от вас давате пример как другите държави помагали......

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от _Александър_ Виж публикацията
    Тук става въпрос че сектора изчезва! Тези с по 5-6-7 семейства може да са едни от най-добрите пчелари ама..... няма да вдигнат сектора. Трябва промишлено производство! .....
    Баси, сектора загивал, трябвало промишлено производство. Ами произвеждайте бре, кой ви пречи. Нямало цена, ами вие като ставахте пчелари, кой ви прави сметката, къде беше кръчмаря. Трябвали субсидии за да се развиват, ами печелете и се развивайте, що трябва да сте на гърба на данъкоплатеца.

пп. Знам , че не ви става хубаво, но това е живота. Много отдавна съм писал ( цитирал ) до какво водят субсидиите. Ако ги нямаше, много от вас нямаше да са пчелари и всички щяхме да сме равни пред пазара. Нямаше да го има и този дебат.

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Баси, сектора загивал, трябвало промишлено производство. Ами произвеждайте бре, кой ви пречи. Нямало цена, ами вие като ставахте пчелари, кой ви прави сметката, къде беше кръчмаря. Трябвали субсидии за да се развиват, ами печелете и се развивайте, що трябва да сте на гърба на данъкоплатеца.

пп. Знам , че не ви става хубаво, но това е живота. Много отдавна съм писал ( цитирал ) до какво водят субсидиите. Ако ги нямаше, много от вас нямаше да са пчелари и всички щяхме да сме равни пред пазара. Нямаше да го има и този дебат.
    Така и не се научихте да боравите с термините. Субсидии никога не е имало в пчеларството. Има подпомагане по програми и де минимис.
    Ти Атанасов доволен ли си от сегашното си положение като пчелар. Ако не къде ти беше кръчмаря? Ти като по-умен от повечето нас, защо не прозря на къде въврвят нещата и не взе мерки своевременно? Тъпа логика нали?

Вече не сме равни пред пазара и тъгуването по старите времена не ни помага. Сега се иска нова идея, нов път.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    Така и не се научихте да боравите с термините. Субсидии никога не е имало в пчеларството. Има подпомагане по програми и де минимис.
    Ти Атанасов доволен ли си от сегашното си положение като пчелар. Ако не къде ти беше кръчмаря? Ти като по-умен от повечето нас, защо не прозря на къде въврвят нещата и не взе мерки своевременно? Тъпа логика нали?

Вече не сме равни пред пазара и тъгуването по старите времена не ни помага. Сега се иска нова идея, нов път.
    Да, бе. Подпомагане имах предвид. Аз ако бях по-умен нямаше да се занимавам да пиша така, както ги виждам нещата, а щях да пиша : изедници, убийте ги , долу, оставка, Уууууу. И всички щяхте да ръкопляскате. Като пчелар защо да не съм доволен, не съм чакал на подпомагане и субсидии. Не съм разочарован, като теб например. Държа ниво от 2001г. -130 семейства и ако е добра годината -добре. Ако има добра цена, пак-добре. Ако -НЕ, не се тръшкам и не ходя по митинги. Не правя тонове инверт, не купувам тонове твърда храна и не гоня 100 кила добив. Та така я правя моята сметка с тъпата ми логика. Моята ролетка е къса и така меря живота, вие сте с дългите ролетки. Решихте, че ще станете богати с пчелите (хората ви ги дадоха за да имате поминък ), сега се оправяйте.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията

Ей Атанасов не съм вярвал че ще съм на едно мнение с един убеден демократ като теб!

Аз също няма да ходя да рева като протогер на протест щото ,,трябвало промишлено пчеларство" ама защо трябвало и на кого трябвало не ми стана ясно.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Цитат Първоначално публикувано от _Александър_ Виж публикацията
    Тези с по 5-6-7 семейства може да са едни от най-добрите пчелари ама..... няма да вдигнат сектора..
    И професионалистите със по 5,6 10000 няма да го вдигнат,Единствено и само ЦЕНАТА ,може да го вдигне.......ама много ни е рахитна държавата,без дотации не може....

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •