Цитат Първоначално публикувано от вдраев Виж публикацията
..Писах защо се получи така,ама вие и това не сте разбрали..
Вярно е - аз не те разбрах защо се е получило така. Преди да ти вземат меда вземат проби, ако пробите не са наред, няма да ти вземат меда => пробите са били ок, меда натоварен, след време се оказва, че меда не е ок. Не разбирам как се е стигнало до тук, но на мен да ми се случи същия сценарий, могат само да ми пръднат на оная работа - след като са ми взели меда, те могат да си говорят каквото си искат, но факта е, че резултата от пробите е наред: от тук насетне какво има да ме занимават, какво има да се обяснявам? Каквото и да са объркали със взетите проби, и със сетне изкупения мед - ми те са си го объркали, да не съм аз, че да ми леят крокодилски сълзи?

Да го кажа по друг начин, че все ще има колеги, които не знаят - не е проблем на пчеларя, че износителя не си е направил труда да провери новите норми в ЕС, които са влезли от тази година. Тази подробност естествено Апитрейд ще я премълчат, но така или инак причината в случая не са пчеларите - баш шуробадженаците са направили гафа и вината си е изцяло тяхна. Прочее - тяхна е и вината производители със 500- 700, че и повече кошера да свият до 200-250 семейства, при тези цени на практика няма как да спазваш технологичните изисквания и да излезеш на печалба със 700 семейства, защото разликата в разходите спрямо 200 не е три пъти, а десет пъти. Така, че големите производители са клекнали отдавна - колкото по- голям производител си, толкова повече трябва да нарушаваш правилната практика: големия производител няма друг избор освен да тъпче с инверт, да ползва антибиотици и какви ли не химиии за борба с акара .... или да свие производството, както направиха много колеги, с които се познавам.