Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 1002

Разгънат преглед

Почетен Автор
    Регистриран
    04.09.2012
    Пчеларски район
    Община Враца
    Здравейте,

Не че съм "голям" специалист, но може би с напредването на годините ракийката взе да ми се услажда. Относно потапянето на "шапката": ЛОШО!!!!!!!!!!!!!
    В зависимост от дневните температури джибрите са готови за около 20-25 дни, т.е. лятото. За гроздето, на 24.09. купих грозде за вино. Тъй като се полакомих и взех повече на сутринта беше тръгнало да ме "търси" (около 4-5л. бяха изтекли по пода в мазата). Извадих две баки от латекс и ги сложих в 80л. бидон. Добавих захарен сироп 1:3, (6кг. захар). Сварих ракията около 27-28.10. Количеството бе малко под 11л.
    Относно казана: МНОГО ВАЖЕН ИНСТРУМЕНТ. Навремето си поръчах казан в кооперация "Бенковски". Не питайте колко ми струваше казан 120л. (3 000лв.)
    Та тогава "специалиста" с който говорих ме пита от какво ще варя. Писа нещо, смята иииииии заключи: За този казан при варене на гроздови джибри трябва да отделям по спомен около 480мл. първак, от плодове двойно.

Поздрави, и наздраве! Г. Георгиев

Пропуснах за спиртомера, сина ми, ми подари спиртомер със термометър.
    Този пост е редактиран от Bobi-M9598; 09.11.2015 в 21:24. Причина: добавка

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •